معاون وزیر نیرو ظرفیت نیروگاهسازی وارد فاز ۲۵۰۰ مگاواتی شد هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: احداث ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که امیدواریم تا انتهای سالجاری بتوانیم این هدف را تحقق بخشیم. به گزارش ایسنا، معاون وزیر نیرو در یازدهمین همایش بینالمللی انرژی […]
معاون وزیر نیرو
ظرفیت نیروگاهسازی وارد فاز ۲۵۰۰ مگاواتی شد
هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: احداث ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که امیدواریم تا انتهای سالجاری بتوانیم این هدف را تحقق بخشیم.
به گزارش ایسنا، معاون وزیر نیرو در یازدهمین همایش بینالمللی انرژی با بیان اینکه ظرفیت نیروگاهی کشور در حال حاضر ۷۴ هزار مگاوات است، گفت: ۲۱٫۳ درصد مربوط به نیروگاههای بخاری، ۳۵ درصد نیروگاههای گازی، ۲۵ درصد نیروگاههای سیکل ترکیبی و ۱۵درصد متعلق به نیروگاههای برقآبی است و مابقی نیز توسط نیروگاههای دیزلی، اتمی، تولید پراکنده و تجدیدپذیر تأمین میشود.
وی ادامه داد: ظرفیت نیروگاههای کشور طی ۱۰ سال گذشته ۳۵ درصد افزایش یافته که این نشاندهنده توانمندی و ارتقای جایگاه ایران است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اطلاعیه سازمان انرژی آمریکا اظهار کرد: ایران از نظر ظرفیت نیروگاهی رتبه ۱۴ جهان را به خود اختصاص داده است.
به گفته فلاحتیان مصرف برق در ایران طی ۱۰ سال گذشته از ۱۳۳ تراوات ساعت به ۲۳۱ تراوات ساعت رسیده است.
وی با اشاره به رشد روزافزون تقاضای برق گفت: در حال حاضر ظرفیت نیروگاهی کشور بیش از ۷۴ هزار مگاوات است که طی پنج سال آینده با احتساب نیروگاههای جدید به بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات خواهد رسید.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تعداد مشترکان برق را ۳۲ میلیون دانست و ادامه داد: این در حالی است که در ۱۰ سال گذشته تنها ۲۰ میلیون مشترک برق داشتیم و پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۰ به ۴۳ میلیون اشتراک برسیم.
فلاحتیان با بیان اینکه میزان انرژی تولیدی برق تا سال ۲۰۱۵ به بیش از ۲۷۱ میلیون کیلووات ساعت رسیده، اظهار کرد: ۵ درصد آن از طریق نیروگاههای برقی و بادی تولید شده است.
وی در خصوص گاز مصرفی نیروگاهها اضافه کرد: در سال گذشته میزان مصرف گاز ۱۶ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت و این در شرایطی است که بیش از ۸۰ درصد از سوخت مصرفی نیروگاهها توسط گاز صورت میگیرد و برنامههایی را برای افزایش میزان مصرف گاز و به حداقل رساندن سوخت مایع برای تولید برق در نظر گرفتهایم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه شبکه برق کشور یک شبکه بهم پیوسته است، بیان کرد: استفاده از خطوط انتقال با ولتاژ بالا در داخل کشور و ایجاد کابلهای زیردریایی برای صادرات برق در حال بررسی است.
فلاحتیان تصریح کرد: ایران در شرایط فعلی با کشورهای همجوار خود همچون پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق ارتباط الکتریکی دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت صادرات برق صورت گرفت، اظهار کرد: وزارت نیرو با مشکلات و چالشهایی در صنعت برق روبهرو است که میتوان به عدم توازن منابع و مصارف به دلیل قیمتها و انباشت بدهیها اشاره کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه در طول ۳ سال آینده بیش از ۷ هزار مگاوات بخش بخار نیروگاههای گازی را احداث میکنیم، گفت: در حوزه کاهش تلفات انرژی و بهینهسازی مصرف فعالیتهای متعددی را در شرکتهای تولیدی در حال انجام است و هدف این گونه تعریف شده که میزان تلفات به کمتر از ۱۰ درصد برسد.
فلاحتیان خاطرنشان کرد: در زمینه مشارکت داخلی و خارجی نیز موضوعات متنوعی در حال پیگیری است که اهم آنها از جمله بهبود فضای کسبوکار با ایجاد بازار محلی آب و توسعه بازار عمدهفروشی و خردهفروشی برق، قیمتگذاری به هنگام خرید آب و برق، تدوین بستههای تشویقی خرید و ارایه روشهای نوین تأمین مالی از جمله بورس انرژی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.