۱۸۷۸، وزیر نیرو:تلفات برق تا انتهای برنامه ششم توسعه به ۸٫۷ درصد می‌رسد

وزیر نیرو:تلفات برق تا انتهای برنامه ششم توسعه به ۸٫۷ درصد می‌رسد وزیر در خصوص اقدامات انجام شده برای کاهش تلفات در شبکه‌های انتقال و توزیع برق، گفت: میزان تلفات برق در شبکه توزیع از ۱۴٫۸ درصد به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته که مطابق با برنامه‌های کاهش تلفات انرژی در شبکه‌های برق قرار است […]

وزیر نیرو:تلفات برق تا انتهای برنامه ششم توسعه به ۸٫۷ درصد می‌رسد

وزیر در خصوص اقدامات انجام شده برای کاهش تلفات در شبکه‌های انتقال و توزیع برق، گفت: میزان تلفات برق در شبکه توزیع از ۱۴٫۸ درصد به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته که مطابق با برنامه‌های کاهش تلفات انرژی در شبکه‌های برق قرار است که تلفات برق در شبکه توزیع تا انتهای برنامه ششم توسعه به حدود ۸٫۷ درصد برسد.

 

به گزارش ایسنا، حمید چیت‌چیان در یازدهمین کنفرانس بین‌المللی انرژی با بیان این‌که توسعه پایدار بخش انرژی کشور با در نظر گرفتن انرژی‌های تجدید‌پذیر، ملاحظات زیست‌محیطی در چهل‌وهفتمین نشست سازمان ملل بود، افزود: اجرای دستور کار ۲۰۳۰ توسعه پایدار در ۱۷ عنوان اصلی و با ۲۳۰ شاخص جهانی مورد تسریع قرار گرفت.

وی با اشاره به موضوع‌‌ها و عناوین اصلی تصویب شده اظهار کرد: اطمینان یافتن از دسترسی و مدیریت پایدار آب، ایجاد زیرساخت‌های مقاوم، تسریع روند صنعتی‌شدن پایدار، انجام اقدامات سریع و فوری برای مقابله با تغییر اقلیم و اثرات آن جزو مهم‌ترین موارد تصویب شده در شاخص جهانی بوده است.

وزیر نیرو با بیان این‌که یکی از دلایل مهم برگزاری این هم‌اندیشی بین‌المللی توجه به منابع محدود و آسیب‌پذیر کره زمین و اجزای حیاتی آن از جمله انرژی، آب، خاک و زیست‌بوم‌های متنوع است، گفت: اکنون به واسطه مصرف بی‌رویه این منابع با خطر بزرگی مواجه شده و اقدام فوری جامعه جهانی در این خصوص را می‌طلبد.

چیت‌چیان ادامه داد: اتخاذ تصمیم‌های آگاهانه و چاره‌اندیشی‌های بخردانه، به همراه تجربیات متخصصان ما را قادر می‌سازد که در نهایت روند جاری را تغییر داده و اثرات وارد بر کره زمین را تعدیل کنیم.

وی افزود: از طریق مشارکت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین تغییر و بهینه‌سازی الگوهای تولید و مصرف انرژی می‌توان بر رسیدن به نقطه بازگشت اجتناب و زمینه‌ پایداری آیندگان را فراهم کرد.

وزیر نیرو با اشاره به نشست کنفرانس بیست‌ویکمین تغییر اقلیم گفت: دستورالعمل‌های مورد نیاز در زمینه کاهش گرمایش جهان مورد توافق قرار گرفت و همچنین در این نشست ابزار‌ها و سازوکارهای مورد نیاز برای تأمین منابع مالی، توسعه و انتقام فن‌آوری‌ها، ظرفیت‌سازی، کاهش انتشار، تطابق با تغییر اقلیم پیشنهاد شده است.

چیت‌چیان افزود: وزارت نیرو آماده شروع همکاری‌های علمی و فنی مبتنی بر ارتباط با طرف‌های خارجی است، چرا که این همکاری‌ها می‌تواند منجر به افزایش آگاهی و توسعه فن‌آوری‌های لازم در کشور شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط وزارت نیرو در رابطه با توسعه و بهبود عملکرد صنعت برق بیان کرد: یکی از مهم‌ترین شاخص‌‌ها در صنعت برق راندمان نیروگاه‌ها است که در این زمینه وزارت نیرو با استفاده از تکنولوژی نیروگاه‌های سیکل ترکیبی با راندمان بالا موجب افزایش راندمان نیروگاه‌های کشور شده است همچنین استفاده از توربین‌های خارجی کلاس F که نسبت به توربین‌های کلاس E دارای ظرفیت بالاتر و راندمان بیش‌تر هستند توانسته راندمان نیروگاه‌ها را ارتقا و موجب کاهش مصرف سوخت است.

وزیر نیرو با اشاره به تبدیل نیروگاه‌های گازی به شکل ترکیبی گفت: اضافه شدن بخش بخار به نیروگاه‌های گازی موجود و تبدیل آن‌ها به نیروگاه سیکل ترکیبی و همچنین احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی جدید همراه با بازنشسته‌کردن نیروگاه‌های قدیمی تأثیر مثبتی در افزایش متوسط راندمان نیروگاه‌های حراتی کشور و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی خواهد داشت.

چیت‌چیان تصریح کرد: مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام ظرفیت تولید برق از انرژی‌های تجدید‌پذیر در طول برنامه ششم به حدود ۵۰۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت که در این راستا به منظور افزایش ظرفیت تولید برق از انرژی‌های تجدید‌پذیر وزارت نیرو در سال ۱۳۹۵ مجدداً نسبت به اصلاح قیمت‌های خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدید‌پذیری که توسط بخش خصوصی احداث می‌شود اقدام کرد. همچنین مدت زمان خرید تضمینی برق از ۵ سال به ۲۰ سال افزایش یافت.

وی با بیان این‌که در جهت تأمین رشد روزافزون تقاضای برق ظرفیت نیروگاهی کشور به بیش از ۷۴۰۰۰ مگاوات در سال ۲۰۱۵ رسیده است، گفت: این رقم طی ۵ سال آینده با احداث انواع نیروگاه‌های جدید به بیش از ۱۰۰ مگاوات خواهد رسید.

وزیر نیرو ادامه داد: تمرکز وزارت نیرو طی سال‌های آتی عمدتا معطوف به تکمیل نیروگاه‌های گازی و اضافه کردن بخش بخار به نیروگاه‌ها، احداث واحد‌های سیکل ترکیبی جدید، بازتوانی نیروگاه‌های بخاری و افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدید‌پذیر و تولید پراکنده خواهد بود.

وی در خصوص اقدامات انجام شده برای کاهش تلفات در شبکه‌های انتقال و توزیع برق، بیان کرد: میزان تلفات برق در شبکه توزیع از ۱۴٫۸ درصد به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته که مطابق با برنامه‌های کاهش تلفات انرژی در شبکه‌های برق قرار است که تلفات برق در شبکه توزیع تا انتهای برنامه ششم توسعه به حدود ۸٫۷ درصد برسد.

 

به گفته چیت‌چیان تا سال پیک ۴۰ درصد مصرف سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور از مازوت و گازوییل بود، اما سال گذشته سهم گاز طبیعی در نیروگاه‌ها به ۸۱ درصد افزایش یافت.