کاهش تلفات جاده‌ای با بازگشت یک بند طلایی

کاهش تلفات جاده‌ای با بازگشت یک بند طلایی عضو هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های نفتی گفت : با نگاهی به بودجه ۹۷ شاهدیم که وزارت نفت متعهد بود ۴ میلیون تن ماده اولیه قیر برای سازمان‌های دولتی تحویل دهد که با کسر بدهی قبلی، مقدار باقی مانده تحویلی فاصله زیادی با تعهد بودجه دارد. وحیدشیخی در […]

کاهش تلفات جاده‌ای با بازگشت یک بند طلایی

عضو هیأت مدیره اتحادیه فرآورده‌های نفتی گفت : با نگاهی به بودجه ۹۷ شاهدیم که وزارت نفت متعهد بود ۴ میلیون تن ماده اولیه قیر برای سازمان‌های دولتی تحویل دهد که با کسر بدهی قبلی، مقدار باقی مانده تحویلی فاصله زیادی با تعهد بودجه دارد.

وحیدشیخی در ادامه افزود: حتی در ماه‌هایی که صادرات قیر کاملاً متوقف بود این ماده اولیه به نفت کوره تبدیل و سوزانده شد، اما به پروژه‌های عمرانی تخصیص داده نشد.

حال در لایحه بودجه ۹۸ دولت با وجود کسری بودجه و مشکلات صادرات نفت و قیر پیشنهاد کرده به جای تحویل ماده‌اولیه قیر وجه نقد برای خرید قیر بپردازد.

وی تأکیدکرد: ضمناً اگر صادرات قیر رونق یابد که قطعاً اولویت با صادرات خواهد بود و وعده پول نقد تبدیل به قیر، برای پروژه‌های عمرانی کشور محقق نخواهد شد.

در شرایط تحریم که دولت نیز برای رفع نیازهای کشور به تهاتر انواع کالا‌ها روی آورده است، دلیل حذف تهاتر VB و نفت خام از بند هـ لایحه بودجه چه مفهومی جز رفع مسؤولیت و گسترش نارضایتی عمومی و تعطیلی فعالان این صنعت دارد؟

شیخی با اشاره به این‌که آیا نمایندگان محترم مجلس با این عملکرد وزارت نفت و چشم‌انداز پیشِ رو وعده پرداخت وجه نقد برای خرید قیر در لایحه بودجه ۹۸ را اجرایی می‌بینید؟ تصریح‌کرد:

چرخه ایجادشده در بند هـ بودجه نتیجه سال‌ها زحمت است که بهای خوراک واحدهای قیرساز با نفت خام تهاتر شود و با تلاش اتحادیه و همکاری ستاد مبارزه با قاچاق تا حد بسیار زیادی فساد در این بخش محدود شده و نتیجه قابل قبولی ایجاد شده و هرگونه تغییر در روند بند هـ بودجه باعث توقف در اجرای پروژه‌های عمرانی کشور می‌شود و امروز تک‌تک ما نسبت به افرادی که در جاده‌ها جان خود را از دست می‌دهند، مسؤول هستیم.

وی در پایان بیان‌کرد: از کلیه نمایندگان محترم مجلس خواهشمندیم به منظور گسترش زیرساخت‌های عمرانی و کاهش تلفات جاده‌ای وزارت نفت را متعهد به تحویل ۳میلیون تن ماده‌اولیه قیر با مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال کند و تأکید شود پرداخت ریالی به تنهایی ضمانت اجرا ندارد.

اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتگاز و پتروشیمی تأکید دارد که در این شرایط سخت تحریم‌ها به هر نحوی که بتوان بار فشارهای ریالی دولت را کاهش داد، به نفع کشور خواهد بود و چه راهکاری بهتر از آنچه تاکنون اجرایی و عملی بوده است.