۱۸۷۹،کارشناس مسایل اقتصادی،بسیاری از مدیران اشراف‌زاده هستند

کارشناس مسایل اقتصادی:بسیاری از مدیران اشراف‌زاده هستند ابوالقاسم حکیمی‌پور تفکر اقتصادی حاکم بر دولت را مبتنی بر حمایت از اغنیا و بدنه دولت را اشراف‌‌زاده دانست و گفت: رشد اقتصادی که دولت در چارچوب اقتصاد لیبرالیستی دنبال می‌کند رشد منهای رفاه است. این کارشناس مسایل اقتصادی در گفت‌وگو با تسنیم، در مورد این‌که این شایبه […]

کارشناس مسایل اقتصادی:بسیاری از مدیران اشراف‌زاده هستند

ابوالقاسم حکیمی‌پور تفکر اقتصادی حاکم بر دولت را مبتنی بر حمایت از اغنیا و بدنه دولت را اشراف‌‌زاده دانست و گفت: رشد اقتصادی که دولت در چارچوب اقتصاد لیبرالیستی دنبال می‌کند رشد منهای رفاه است.

این کارشناس مسایل اقتصادی در گفت‌وگو با تسنیم، در مورد این‌که این شایبه وجود دارد که سیاست دولت به سمت اغنیا است، اظهار ‌داشت: آقای روحانی، حدود ۳ سال که مسؤولیت را تحت عنوان اعتدال و تدبیر قبول کرد. نظرشان این بود که دوره ۸ ساله دولت قبلی اعتدال وجود نداشت، زیرا اعتدال نبود، و تدبیر هم در تصمیم‌گیری وجود نداشت.

وی با اشاره به گذشت ۳ سال از عمر دولت یازدهم، افزود: دولت در این مدت هر اتفاقی را به دولت قبل وصل می‌کند؛ مثلاً در چند روز گذشته وزیر اقتصاد پرداخت حقوق‌های چند ده میلیونی را، به دولت قبل وصل کرد و در دو سوم سخنان وزیر اقتصاد و جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور این را می‌توان مشاهد کرد و هر اتفاقی را مربوط به دولت قبل می‌دانند.

این کارشناس مسایل اقتصادی گفت: دولت تدبیر و امید، همان سیاست‌های تعدیل اقتصادی در دوره آقای هاشمی‌رفسنجانی را اجرا می‌کند و سیاست‌های تعدیل اقتصادی، همان سیاست‌های صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی است.

حکیمی‌پور ادامه‌ داد: سیاست‌های تعدیل اقتصادی، یک اقتصاد لیبرالیستی را دنبال می‌کند و در سیاست‌های اقتصاد لیبرالیستی، موضوع گرایش به سمت اغنیا طبیعی است و در این نوع اقتصاد، همه موارد جنبه یک بار مصرف دارد که خلاف اقتصاد اسلامی است.

به گفته وی، در اقتصاد اسلامی، اسراف حرام است و باید از اسراف جلوگیری شود و الگوی مصرف جامعه باید به این سمت سوق پیدا کند؛ اما در سیاست‌های تعدیل اقتصادی ۸ ساله هاشمی‌رفسنجانی و ۳ ساله دولت فعلی به سمت یک اقتصاد لیبرالیستی پیش رفته‌‌ایم و همه چیز جنبه یک بار مصرف دارد؛ هدفشان نیز افزایش تقاضای کل جامعه به هر شکلی است.

*سیاست‌های دولت به سمت اغنیا سوق پیدا می‌کند

این اقتصاددان با بیان این‌که در اقتصاد لیبرالیستی باید تقاضای کل جامعه افزایش یابد که این موضوع خلاف اقتصاد اسلامی است، گفت: این موضوع که سیاست‌های دولت به سمت اغنیا سوق پیدا می‌کند، در ذات و درون اقتصاد لیبرالیستی است و افراد ضعیف و آسیب‌پذیر و کارمند در این اقتصاد از بین می‌روند و له می‌شوند.

حکیمی‌پور تصریح ‌کرد: همه سیاست‌هایی که در دولت یازدهم در این سه سال و سیاست‌هایی که دولت ۸ ساله هاشمی‌رفسنجانی اجرا شد لیبرالیستی است و بالا‌ترین فساد هم در این دو دوره انجام شده است. وقتی دوره آقای هاشمی‌رفسنجانی بررسی کنید، می‌بینید نظرشان این بود که یک مدیر باید کاملاً سیر شود؛ یعنی حقوق چند ده میلیون بگیرد.

وی ادامه‌داد: بسیاری از بدنه دولت اشراف‌زاده هستند و کسی که اشراف‌زاده باشد و یا وزیری که بیش از یک هزار میلیارد تومان دارایی دارد، طبیعتاً تفکر اشراف‌زدگی دارد و به فکر قشر متوسط و ضعیف جامعه که هزینه زندگی ندارد، نیست.

فارغ‌التحصیل مدیریت توسعه از دانشگاه کالیفرنیا اضافه کرد: امروز ۷۰درصد کارخانه‌های کشور با کم‌تر از یک سوم ظرفیت اسمی خود فعالیت می‌کنند و کارگران در بسیاری از کارخانه‌ها نزدیک به ۶ یا ۷ ماه حقوق خود را نگرفتند؛ امروز افرادی در جامعه داریم که توان پرداخت شهریه دانشگاه فرزند خود را ندارد.

حکیمی‌پور تصریح‌کرد: در اقتصاد لیبرالیستی همه به سمت حمایت از ثروتمندان و اشراف‌زدگی کشیده می‌شوند و شاید اسم آن را بگذارید گرایش به سمت اغنیا، اما من می‌گویم گرایش به حمایت از اشراف‌زاده است و در دولت این تفکر وجود دارد.

کارشناس مسایل اقتصادی با تأکید بر این‌که فلسفه تئوریستین‌‌ها و دکترین دولت، اقتصاد لیبرالیستی است، گفت: سوق یافتن به سمت حمایت از اشراف‌زاده و اغنیا در این اقتصاد طبیعی است. امروز فساد زیادی در جامعه وجود دارد و جزو ۷ کشور فساد خیز در جهان هستیم و تا زمانی که فساد تا این میزان وجود دارد، صحبت کردن از اقتصاد مقاومتی بی‌دلیل است.

وی با بیان این مطلب که برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید فساد، خوی و خصلت اشرافی‌گری از بین برود، اظهار‌ داشت: روح، بدنه، باور و دکترین دولت فعلی به سمت بالا بردن رفاه عمومی جامعه نیست و دیدگاه دولتمردان بر روی رشد اقتصادی است رشدی که در آن رفاه ایجاد نمی‌شود.

حکیمی‌پور در مورد وضعیت طبقه متوسط و ضعیف کشور، بیان ‌کرد: از سال آخر ریاست جمهوری احمدی‌نژاد وضعیت این طبقه از جامعه در حال بدتر شدن است و نگرانی من و افراد مثل من، این است که ایران، هند شود؛ در هند قشر اندک و خاصی که مهاراجه نام دارند فوق‌العاده ثروتمند و قشر عظیمی از مردم فقیر هستند.

 

این اقتصاددان تصریح‌ کرد: در حال حاضر طبقه متوسط جامعه کشور در حال از بین رفتن است و امروز یارانه نقدی تنها درآمد بسیاری از قشرهای خاص مردم است و وقتی فقر به این گستردگی باشد، طبیعتاً فساد، فحشا، رشوه و… گسترش می‌یابد که بی‌بند و باری اجتماعی را به دنبال دارد؛ مگر این‌که بدنه دولت، نگرش و دکترین خود را تغییر دهد که در جبین این دولت اصلا دیده نمی‌شود.