ارزیابی درستی در مناقصات برخی استانها وجود ندارد ۳ تن از مدیرعاملان واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی ایلام با حضور در دفتر ایسنا، منطقه ایلام، مشکلات فضای کسب و کار در استان را تشریح کردند. حسام برزام» – مدیرعامل شرکت «ایلام تریل» در میزگرد بررسی وضعیت فعالیت واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی ایلام، اظهارکرد: […]
ارزیابی درستی در مناقصات برخی استانها وجود ندارد
۳ تن از مدیرعاملان واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی ایلام با حضور در دفتر ایسنا، منطقه ایلام، مشکلات فضای کسب و کار در استان را تشریح کردند.
حسام برزام» – مدیرعامل شرکت «ایلام تریل» در میزگرد بررسی وضعیت فعالیت واحدهای تولیدی در شهرک صنعتی ایلام، اظهارکرد: شرکت ما از سال ۱۳۶۳ تأسیس شده و در آن زمان که فقط صنایع سنگین و سبک وجود داشت فعالیت ما آغاز شد. از سال ۸۳ تاکنون در شهرک صنعتی ایلام فعالیت داشته و در ابتدای کارمان در بخش ادوات کشاورزی فعالیت میکردیم.
وی با بیان اینکه از سال ۸۳ فعالیت ما در شهرک صنعتی ایلام در بخش تولید ادوات کشاورزی آغاز شد، افزود: کاسه چرخ سبک و سنگین تولید میکردیم که متأسفانه به علت نوسانات بازار نتوانستیم فعالیتمان را ادامه دهیم و به همین منظور کارمان را از سال ۸۴ به ساخت پایهها و دکلهای روشنایی، تابلوهای ترافیکی درون و برونشهری، دریچههای هیدرومکانیکال سد و ریختهگری و تابلوهای فشار قوی و ضعیف و متوسط تغییر دادیم.
مناقصات در استان محدود شده است
برزام با بیان اینکه بازار هدف فروش تولیداتمان در ایلام، ادارات است، گفت: مناقصاتی که در استان برگزار میشود باید محدود شود تا بتوانیم رقابتی کار کنیم که با اجرای این مهم، دیگر نیازی به دریافت تسهیلات نداریم.
وی به تهیه مواد اولیه از مجتمع فولاد مبارکه اشاره و با بیان اینکه این شرکت یک نمایندگی در داخل شهرک صنعتی ایلام دارد که کارمان را آسان کرده است، تصریحکرد: در بحث تابلوهای برقی نماینده برخی از برندهای جهانی در ایلام هستیم.
مدیرعامل شرکت ایلام تریل با اشاره به اینکه اگر از طریق مسؤولین استان مورد حمایت قرار بگیریم و مناقصات داخلی استان محدود شده و از تولیدات داخلی استان استفاده شود هیچ مشکلی نخواهد داشت، یادآور شد: با محدود شدن مناقصات داخلی استان بدون شک ۷۰ درصد تولیدکنندگان داخلی با مشکل مواجه نخواهند شد و نباید فراموش کرد که در همین راستا شرکتهای نفتی مهران و دهلران در حال حاضر نیازمند سازههای فلزی هستند ولی متأسفانه آنها را در داخل استان تأمین نمیکنند چرا که ناظران آن پروژهها به سمت سایر استانها سوق داده میشوند.
برزام اظهارکرد: متقاضیان داخلی در استان، استاندارد، جوش اتوماتیک، زیر پوردی میخواهند که ما داریم و به عبارتی میتوان گفت که همه تجهیزات را دارا هستیم به نحوی که کارخانه ما شامل ۴ سوله بوده که یک سوله ریختهگری، یک سوله کامل فلزکاری، یک سوله مونتاژ و یک سوله نیز رنگ است.
با تسهیلات ۲۲ درصدی نمیتوان صنعت را رونق داد
وی اضافه کرد: تسهیلات بانکی به دلیل بالا بودن سود آنها قابل دریافت نیستند چرا که اگر بخواهیم ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیریم باید حداقل ۵۰۰ میلیون تومان بازپرداخت کنیم. از سال گذشته برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش به بانک معرفی شده ولی هنوز آن را دریافت نکردهام چون سود بالایی دارد و با ۲۲ درصد سود و بازپرداخت ۳ ساله، آیا صنعتگری میتواند فعالیت داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ایلام تریل با تأکید بر اینکه فضای کسب و کار در ایلام مریض است و تعریفی ندارد، اظهار کرد: متأسفانه به صنعتگر ما در استان با چشم تعاونی نگاه میکنند، اخیراً کارخانهها به خانه باغ تبدیل شده است و در آنجا عروسی میگیرند.
برزام با اشاره به اینکه استانهای کرمانشاه و آذربایجانشرقی در مناقصاتشان از تولیدات استان خودشان استفاده میکنند، اظهار کرد: من در کرمانشاه در یک مناقصه شرکت کردم حتی پاکتم را باز نکردند چون غیربومی بودم. آنها مناقصات خود را محدود کردهاند.
وی با تأکید بر اینکه زمانی ما با عراق میجنگیدیم ولی در سایر استانها تولید رونق داشت، گفت: مسؤولین ما باید استان را از این بنبست خارج کنند. سود مرز مشترک ما با عراق برای صنعت استان چیست؟ اتاق بازرگانی باید از ما بیشتر حمایت کند.
مدیرعامل شرکت ایلام تریل عنوان کرد: وثایق بانکی برای ما سخت در نظر گرفته میشود، خانه و کارخانهام در ضمانت بانک است و ۱۵۰ برابر وام ضمانت از من گرفته است. وثایق مازاد را آزاد نمیکنند. بانک به دنبال وثایق سهلالوصول است.
بانک به دنبال وثایق سهلالوصول است
برزام تصریحکرد: حق بیمه پرداختی برای هر کارگر ۲۶۰ هزار تومان در ماه است که با وجود ۱۰ کارگر باید ماهانه دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حق بیمه پرداخت کنیم و حداقل دو میلیون تومان نیز مالیات بپردازیم که تقریباً ۳۰ درصد سود کار را میبرد، این کار مگر چقدر سود دارد که ۳۰ درصد آن برود، حقوق کارگر را باید از کجا بپردازیم؟ استهلاک و پول آب و برق را از کجا درآوریم. بانک از یک طرف و تأمین اجتماعی از طرف دیگر ما را با مشکل مواجه کرده است.
وی با ابراز گلایه از اینکه واحدهای تولیدی ما را با بیش از یک میلیارد تومان سرمایه با یک مغازه مقایسه میکنند، گفت: در غرب و جنوب کشور تنها تولیدکننده دریچههای هیدرومکانیکال هستیم که تأییدیه داریم ولی متأسفانه در مناقصه ما را با یک تراشکار مقایسه کردند و باید گفت که ارزیابی درستی در مناقصات صورت نمیگیرد.
مدیرعامل شرکت ایلام تریل با بیان اینکه سال گذشته برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش به بانک معرفی شدم ولی به دلیل بالا بودن سود آن نتوانستم آن را دریافت کنم چرا که با سود ۲۲ درصد و بازپرداخت دو ساله نمیتوان کار کرد، ادامه داد: از سال ۸۳ تاکنون همیشه فعال بودیم ولی با ظرفیت کم. اگر ما بتوانیم کار کنیم بسیاری از آسیبها و مشکلات جامعه کاهش مییابد.
حضور در شهرک صنعتی مشکلاتی خاص خود را دارد
نظری تصریحکرد: در مناقصات ما قیمت میدهیم ولی شرکتهای سایر استانها که در مناقصات داخلی ما حضور دارند با قیمت کمتر برنده میشوند این در حالی است که کیفیت کار در نظر گرفته نمیشود و در حال حاضر شرکت ما الان کارهای اصلاحی همان مناقصه را که توسط شرکت غیربومی صورت گرفته انجام میدهد.
غلام معینیفر، تولید کننده ظروف یکبار مصرف و نایلکس در شهرک صنعتی ایلام نیز در این میزگرد گفت: از سال ۱۳۸۴ وارد فعالیت در این عرصه شدم و کارخانهام حتی یک روز تعطیل نشده و برای ۸ تا ۲۵ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کردم اما هماکنون ۴ نفر در آن شاغل هستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.