۷۵ درصد کالای مصرفی در ایران با مارک خارجی عرضه میشود عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در همایش اقتصاد مقاومتی و نقش رسانه در دانشکده رسانه فارس عنوان کرد: هماکنون تفکری حاکم شده که اقتصاد مقاومتی را قبول ندارد و متأسفانه گاهی دیده میشود که این تفکر در قوای مجریه نیز حاکم است. […]
۷۵ درصد کالای مصرفی در ایران با مارک خارجی عرضه میشود
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در همایش اقتصاد مقاومتی و نقش رسانه در دانشکده رسانه فارس عنوان کرد: هماکنون تفکری حاکم شده که اقتصاد مقاومتی را قبول ندارد و متأسفانه گاهی دیده میشود که این تفکر در قوای مجریه نیز حاکم است.
به گزارش فارس، در این همایش حجتا… عبدالملکی، عضو هیأت علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امامصادق (ع) با بیان اینکه تصور مذاکره میتواند تنها راهکار خروج از مشکلات اقتصادی باشد، را از پایه و اساس غلط دانست و گفت: باید قبل از هر چیز بررسی کرد که اقتصاد مقاومتی در مقابل اقتصاد مذاکراتی چه جایگاهی دارد، پس تفکر مذاکره از دولت قبل نیز وجود داشت که بر اساس آن برخی مسؤولان همه مشکلات را ناشی از تحریمهای غرب عنوان میکردند و تصور میشد که بیش از ۸۰ درصد مشکلات اقتصادی کشور بدون تحریمها قابل حل و مدیریت است. این دیدگاه که با مذاکره برای رفع تحریمها همه مشکلات برطرف خواهد شد، از اساس اشتباه است. از سوی دیگر تصور اینکه همه مشکلات اقتصادی ایران ناشی از تحریمها است، نیز اشتباه میباشد.
وی با اشاره به رفتار آمریکاییها پس از اجرای برجام گفت: در حال حاضر آمریکاییها عنوان میکنند اگر ایران میخواهد از منافع اقتصادی برجام برخودار شود باید موضوع آزمایشهای موشکی و تروریست را حل کند. رفع خصومتهای اقتصادی داخلی به معنای اقتصاد مقاومتی است. در حال حاضر ایران رتبه ۱۹ اقتصاد دنیاست و در صورت رسیدن به قله برتر در اقتصاد دنیا با رفع دشمنیها روبهرو خواهد شد. کما اینکه رهبر انقلاب اسلامی نیز به این موضوع اشاره کردهاند. هر زمان که اقتصاد ایران برتر شد، غرب به سمت شما خواهد آمد و ابراز ندامت خواهد کرد بر همین اساس زمانی خواهد رسید که ایران نیز کشورهای متخاصم را تحریم کند.
عبدالملکی با طرح این پرسش که اقتصاد مقاومتی چگونه عملیاتی میشود، عنوانکرد: اقتصاد مقاومتی نیازمند آموزش بوده و از تمام سطوح کشور حتی افراد عادی جامعه نیز نیازمند یادگیری در این زمینه هستند، متأسفانه در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از وزیر گرفته تا پایینترین رده اجرایی هنوز نمیدانند که اقتصاد مقاومتی چیست و دچار یک التقاط فلسفی هستند.
وی با بیان اینکه اقدام و عمل در اصول اقتصاد مقاومتی به معنی فعالیت همزمان در ۴ جبهه مخالف است، اظهارداشت: اقتصاد مقاومتی جزو بدیهیات نبوده و در جبهههای علمی، فرهنگی، سیاسی و اجرایی نیازمند تولید علم کاربردی، گفتمانپردازی، مطالبهگری و در نهایت بهکارگیری عملکرد واضح در حوزه مصرف، تولید، تربیت، انتخاب و عمل است.
وی ادامه داد: قرن سوم تا نهم هجری، تمدن اسلامی زنده بود، تا اینکه در مواجهه با تمدن غرب ابتدا در جنگهای صلیبی درگیر و در عصر رنسانس تمدن اسلامی در کما رفت. پس از انقلاب اسلامی ایران این تمدن دوباره احیا شد و از این رو غرب از بابت زمین خوردن تمدن خود از آن هراسان است. مقامات ارشد کشور میبایست به این بلوغ فکری دست یابند که هماکنون ایران و غرب در چنین عقبهای با هم درگیر هستند، امید آمریکا به الگوی نامطلوب مصرف در ایران است و متأسفانه ۷۵ درصد کالاهای مصرفی در ایران با مارک خارجی عرضه میشود. از سوی دیگر رفتار برخی خانوادهها برای خرید کالا و انبار آن در چندین ماه رفتاری خطرناک را رقم زده است. از سوی دیگر الگوی نامطلوب تولید در ایران نیز از دیگر امیدهای آمریکا است. عدهای با وجود فشردهترشدن حلقه تحریمها عنوان میکردند که از این بابت خوشحال هستند، چرا که با وجود افزایش ۱۵ درصد هزینهها اما قیمت کالا تا ۵۰ درصد نیز افزایش مییافت از سوی دیگر تولیدکنندههایی بودند که سرمایه در گردش خود را از مدار تولید خارج و اقدام به خرید ارز با هدف سفتهبازی میکردند که به نوعی تحلیل داخلی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.