افزایش ظرفیت فرآورشی نفت رگ سفید به ۱۵ هزار بشکه

افزایش ظرفیت فرآورشی نفت رگ سفید به ۱۵ هزار بشکه با انجام اصلاحیه انتقال یک دستگاه تفکیک‌گر مازاد از واحدهای آغاجاری و نصب و راه‌اندازی آن به جای تفکیک‌گر موشکی در کلاستر٥ رگ سفید – ۱، ظرفیت فرآورشی این کلاستر به میزان ۱۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از […]

افزایش ظرفیت فرآورشی نفت رگ سفید به ۱۵ هزار بشکه

با انجام اصلاحیه انتقال یک دستگاه تفکیک‌گر مازاد از واحدهای آغاجاری و نصب و راه‌اندازی آن به جای تفکیک‌گر موشکی در کلاستر٥ رگ سفید – ۱، ظرفیت فرآورشی این کلاستر به میزان ۱۵ هزار بشکه در روز افزایش یافت.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، رییس مهندسی تولید شرکت بهره‌برداری نفت و گاز اغاجاری با بیان این خبر گفت: با این اقدام امکان راه‌اندازی چاه‌های کم فشار مانند ٢٧ رگ سفید فراهم و از کاهش تولید به میزان حداقل ۱۰ هزار بشکه در روز در زمان تعمیرات اساسی تفکیک‌گرهای کلاستر – ۵ جلوگیری و امکان اتصال و راه‌اندازی چاه‌های جدید ممکن شد.

حیدر‌الیاسی‌نیا افزود: با انجام اصلاحیه مذکور امکان جداسازی نفت شیرین و نمکی در کلاستر ٥ و در نتیجه کاهش مقدار نفت ورودی به نمکزدایی محقق و به تبع آن از اختلال و نوسان در شرایط فرآورشی مراحل دوم و سوم واحد بهره‌برداری و از گازسوزی به میزان ١٩ میلیون فوت مکعب گاز در روز به دلیل عدم ارسال نفت چاه‌ها به پایین‌دست جلوگیری به عمل آمد.

وی گفت: با اقدامات انجام شده و اضافه شدن تفکیک‌گر جدید، قابلیت‌های مانور عملیاتی در کلاستر ٥ جهت جابه‌جایی چاه‌ها مابین تفکیک‌گر‌ها در راستای پدافند غیرعامل افزایش یافته و با رعایت الزامات سیستم یکپارچه(IMS) مطابق دستورالعمل‌های فرآورشی و کاهش میزان گازسوزی گام بلندی در رعایت الزامات زیست‌محیطی برداشته شده و باعث افزایش ریسک‌پذیری جهت انجام عملیات‌های آتی شده است.

 الیاسی‌نیا ادامه داد: متعاقب راه‌اندازی تفکیک گر مذکور و پایش شرایط عملیاتی، انطباق‌سنجی نتایج محاسبات ناشی از شبیه‌سازی‌های نرم‌افزاری اولیه با برداشت داده‌های واقعی عملیاتی و به دست آوردن معادلات ویژه میدان رگ سفید و به حداقل رساندن خطاهای شبیه‌سازی شده حاصل شده است.

رییس مهندسی تولید شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در پایان ضمن تشکر از زحمات همه همکاران در بخش‌های مختلف فنی، تولید و عملیات، سود و صرفه حاصل از اجرای طرح مذکور در رابطه با تولید چاه ۲۷ رگ سفید را معادل ۴۶۰ میلیارد ریال در سال عنوان‌کرد و گفت سایر مزایای طرح از جمله کاهش میزان گازسوزی و جلوگیری از تخریب محیط‌زیست و کاهش مقدار نفت ورودی به نمکزدایی به ‌صورت کیفی بررسی شده و قابل ارزش‌گذاری کمی نمی‌باشد.