۱۸۸۰،دبیر انجمن فولاد تولیدکنندگان:صنایع فولاد کشور با ۷۰ درصد ظرفیت فعالند

دبیر انجمن فولاد تولیدکنندگان:صنایع فولاد کشور با ۷۰ درصد ظرفیت فعالند سلطان خلیفه سلطان دبیر انجمن فولاد دریک نشست خبری گفت: صنایع فولاد کشور با ۷۰ درصد ظرفیت فعال هستند. به گزارش تسنیم این در حالی است که دبیر انجمن فولاد مدعی شد، هر کس با رانت یک خط تولید لوله و پروفیل در کشور […]

دبیر انجمن فولاد تولیدکنندگان:صنایع فولاد کشور با ۷۰ درصد ظرفیت فعالند

سلطان خلیفه سلطان دبیر انجمن فولاد دریک نشست خبری گفت: صنایع فولاد کشور با ۷۰ درصد ظرفیت فعال هستند.

به گزارش تسنیم این در حالی است که دبیر انجمن فولاد مدعی شد، هر کس با رانت یک خط تولید لوله و پروفیل در کشور ایجاد کرده است، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل هم گفت: فولاد مبارکه در سال ۹۴ ورق را ۴۳۰ دلار به تولیدکنندگان داخلی و ۲۵۰ تا ۲۷۰ دلار به خارجی‌ها فروخت.

وی با بیان این‌که هر کس با رانت یک خط تولید لوله و پروفیل در کشور ایجاد کرده است، اضافه کرد: در سال ۹۳ یک و ۸ میلیون تن لوله و پروفیل در کشور تولید شده است.

خلیفه سلطان با اشاره به رشد ۵، ۴ درصدی تولید فولاد کشور در سال گذشته گفت: پارسال ۴، ۳ میلیون تن صادرات این محصول انجام شد.

وی افزود: امسال برای صادرات حدود ۶ میلیون تن فولاد برنامه‌ریزی شده است.

خلیفه سلطان اضافه کرد: این در حالی است که رشد میانگین تولید فولاد جهان دو و نیم درصد بود که آن نیز مرهون افزایش تولید چین است.

وی گفت: با توجه به رکود بازار فولاد و کاهش قیمت‌ها در سال ۹۳ و ۹۴ امسال قیمت فولاد به سال ۹۲ بازگشته است.

خلیفه سلطان افزود: به علت افزایش تولید چین و پایین آمدن ارزش پول کشورهایی از جمله روسیه بازار صادرات برای این کشور‌ها صرفه اقتصادی یافت و بر این اساس هجوم سنگینی به ۴۳ کشور فولادساز شد.

وی گفت: به این دلیل کشورهای فولادساز تعرفه‌های واردات را به میزان قابل توجهی افزایش داده‌اند که نمونه آن تصمیم آمریکا برای وضع تعرفه ۵۰۰ درصدی بر ورق سرد بود.

خلیفه سلطان افزود: دولت نیز تعرفه فولاد را در سال ۹۴ و ۹۵ به‌طور پلکانی افزایش داده است.

وی اضافه کرد: صنایع تولید لوله و پروفیل کشور اکنون ۳۰۰ هزار تن مواد اولیه کمبود دارد.

امیرحسین کاوه، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل نیز در این نشست با بیان این‌که ظرفیت اسمی تولید لوله پروفیل در کشور ۱۸ و نیم میلیون تن برآورد شده که حدود ۲۰ درصد آن فعال است، گفت: ۲۰۰ کارخانه تولید پروفیل در کشور فعالند که می‌توانند نیاز منطقه را در این زمینه تأمین کنند.

وی افزود: فولاد مبارکه با توجه به کاهش قیمت جهانی فولاد در سال ۹۴ ورق را ۴۳۰ دلار به تولیدکنندگان داخلی فروخت اما همان ورق با قیمت ۲۵۰ تا ۲۷۰ دلار صادر شد.

کاوه گفت: تولیدکنندگان لوله و پروفیل سال گذشته دو میلیون تن واردات انجام دادند اما تعرفه واردات ورق فولاد که از سال ۸۷ تا ۹۳ چهار درصد بود اکنون ۲۰ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان این‌که تولید فولاد مبارکه پاسخگوی نیاز تولیدکنندگان لوله و پروفیل کشور نیست، افزود: این صنایع سالانه به ۴ میلیون تن ورق نیاز دارند.

کاوه اضافه‌کرد: دلیل واردات ورق فولاد کافی نبودن تولید داخلی و بالاتر بودن قیمت ورق داخلی از قیمت جهانی در بورس کالاست.

محمود اکبری، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه نیز در این نشست گفت: قبل از ایجاد کارخانه فولاد مبارکه ۲۰ شرکت لوله و پروفیل ساز در کشور فعال بودند که اکنون پس از ۲۲ سال راه‌اندازی این کارخانه ۲۰۰ کارخانه لوله و پروفیل ساز فعال هستند.

وی افزود: اکنون یک محصول گرم فولاد مبارکه با قیمت ۴۸۰ دلار صادر می‌شود که این قیمت ۷ تا ۱۰ درصد کم‌تر از سال ۹۳ است.

 

اکبری پاسخ مشخصی به این سؤال که چرا قیمت ورق فولاد صادراتی با قیمت ورقی که به تولیدکننده داخلی فروخته می‌شود یکسان نیست؟ نداد.