برگزاری آیین سنتی «اود چرشنبه سی» در منطقه آزاد ماکو در راستای شناسایی، احیا و معرفی آیین و رسومات سنتی استقبال از نوروز در منطقه آزاد ماکو، آیین سنتی اود چرشنبه سی در دومین چهارشنبه اسفندماه برگزار شد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی منطقه آزاد ماکو، با تلاش جوانان دوستدار میراث فرهنگی […]
برگزاری آیین سنتی «اود چرشنبه سی» در منطقه آزاد ماکو
در راستای شناسایی، احیا و معرفی آیین و رسومات سنتی استقبال از نوروز در منطقه آزاد ماکو، آیین سنتی اود چرشنبه سی در دومین چهارشنبه اسفندماه برگزار شد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی منطقه آزاد ماکو، با تلاش جوانان دوستدار میراث فرهنگی و بومگردی قالابوم ماکو برای نخستین بار جوانان دوستدار میراث فرهنگی و بومگردی قالابوم ماکو با همراهی اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان، دبیرخانه ستاد خدمات سفر منطقه آزاد و همکاری فرمانداری و بخشداری مرکزی شوط، اهالی و شورای اسلامی و دهیاری روستای گردشگری خوک، فرهنگ و ارشاد اسلامی شوط و همچنین مشارکت انجمنهای درختکاران جوان ماکو، انجمن شعر و ادب یلدا، بانوان و آقایان هنرمند منطقه اقدام به برپایی و گرامیداشت مراسمی فرهنگی موسوم به «اود چرشنبه سی» در جوار درختان کهنسال توت روستای خوک برگزار کردند.
یکی از ظرفیتهای گسترش و جذب گردشگری منطقه بیشک تلاش در شناسایی، احیا و حفظ و معرفی آداب و سنن قدیمی آبا و اجدادی میباشد که ریشه در باورهای اعتقادی و یگانهپرستی مردم آذربایجان با تاریخی هزاران ساله دارد.
برگزاری این آیین سنتی که ریشهای هزاران ساله در فرهنگ آذربایجان دارد، در احیای آداب و سنن کهن منطقه مؤثر میباشد که سالها به فراموشی سپرده شده بود و امروز با تلاش بیوقفه جوانان علاقهمند منطقه مجدداً احیا میشود.
علیخورابلو، رییس اداره میراث فرهنگی شهرستانهای ماکو، شوط و پلدشت در این آیین با اشاره به ثبت جهانی نوروز بهعنوان میراث ناملموس چندین کشور با راهبری جمهوریاسلامیایران گفت: احیای مراسم آیینی به منظور آشنایی مردم با فرهنگ و اندوختههای قدیمی خود که جزو هویت ملیشان است، میتواند ظرفیت گردشگری منطقه را به مراتب بالا ببرد.
اسماعیلمحمدزاده یکی از نخبگان فرهنگی اهل روستا و استاد دانشگاه نیز بهعنوان نماینده اهالی با تقدیر از بانیان برنامه و همچنین اداره میراث فرهنگی به بیان گوشهای از فلسفه چهارشنبههای اسفندماه پرداخته و خاطراتی از آن دوران نقل کرد.
گفتنی است که شعرخوانی هنرمندان و شعرا، موسیقی سنتی ساز آشیقی و سورنا، آتشافروزی مربوط به مراسم اود چرشنبه سی با اجرای اعضای ملبس به لباسهای زیبای آذربایجانی گروه قالابوم و بایاتیخوانی یکی از بانوان هنرمند منطقه از برنامههای جنبی برای ایجاد شور و نشاط اجتماعی در مراسم یاد شده بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.