برای نخستین بار در مهدیآباد اتفاق افتاد تولید کاتد روی به روش لیچینگ در مقیاس آزمایشگاهی مدیر مجتمع سربوروی مهدیآباد از تولید کاتد روی این معدن با خلوص بالای ۹۹درصد به روش لیچینگ (استخراج حلالی-SX و الکترولیز-EW)در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی […]
برای نخستین بار در مهدیآباد اتفاق افتاد
تولید کاتد روی به روش لیچینگ در مقیاس آزمایشگاهی
مدیر مجتمع سربوروی مهدیآباد از تولید کاتد روی این معدن با خلوص بالای ۹۹درصد به روش لیچینگ (استخراج حلالی-SX و الکترولیز-EW)در مقیاس آزمایشگاهی خبر داد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایعمعدنی ایران، امین صفری با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به مشکل فرآوری در تولید کاتد روی مهدیآباد به روشهای پیشین، سرمایهگذار طرح توسعه سربوروی مهدیآباد با همکاری استادان دانشگاه زنجان و یکی از شرکتهای تحقیقاتی بخشخصوصی، نخستین کاتد روی را از کانسنگ این معدن به روش لیچینگ و استخراج حلالی از کانسنگ اکسیدی تولید کرد.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات فرآوری کانسنگ اکسیدی مهدیآباد، وجود عناصر مزاحم همراه از جمله منگنز است که بعد از فرآیند انحلال، مشکلاتی را در بخش SX ایجاد میکند. از این رو به شرکت سرمایهگذار توصیه شد علاوه بر همکاری با شرکتهای صاحب تکنولوژی، از توان مطالعاتی، تحقیقاتی و دانشگاهی کشور برای رفع این مشکل بهرهبرداری کند.
وی همچنین برای اجرای فرآیند در مقیاس صنعتی، تحقیقات لازم توسط شرکت همکار خارجی سرمایهگذار در حال انجام بوده و تا یک ماه آینده، نتایج خود را اعلام خواهد کرد.
مدیر مجتمع سربوروی مهدیآباد خاطرنشان کرد: تولید کاتد روی از کانسنگ اکسیدی مهدیآباد با توجه به وجود منگنز و مشکلات یاد شده و همچنین ظرفیت مورد نیاز، در مقیاس صنعتی، مشابهی در جهان ندارد.
وی افزود: از نظر ظرفیت و استحصال روی از کانسنگ اکسیدی، تنها کشور نامیبیا (کارخانه۱۵۰ هزار تنی) کاتد تولید میکند که عناصر ناخالص مشکلساز کانسنگ مهدیآباد را ندارد.
صفری با اشاره به مزیتهای تولید کاتد روی با روش لیچینگ و استخراج حلالی تصریح کرد: در این روش، آلودگیهای زیستمحیطی کاهش یافته و علاوه بر آن، بازیابی فلز افزایش مییابد.
وی ادامه داد: مزیت دیگر روش لیچینگ اینکه مصرف انرژی و هزینه عملیاتی پایین تر بوده و در نتیجه قابلیت توجیهپذیری اقتصادی آن افزایش مییابد اما تکنولورژی آن در کانسنگهای اکسیدی روی پیچیدهتر بوده و هنوز جایگاه خود را در دنیا نیافته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.