نایب رییس اتاق ایران و چین گفت: با توجه به اینکه تحریمها نشان داد فضای اقتصادی کشور غیرشفاف و مستعد تخلف است بنابراین مبارزه جدی با فساد اقتصادی میتواند بهترین دستاورد پساتحریم باشد. مجیدرضا حریری در گفتوگو با ایرنا با تأکید بر اینکه باید اقتصاد بدون نفت را با اتکا به نیروهای داخلی بسازیم، […]
نایب رییس اتاق ایران و چین گفت: با توجه به اینکه تحریمها نشان داد فضای اقتصادی کشور غیرشفاف و مستعد تخلف است بنابراین مبارزه جدی با فساد اقتصادی میتواند بهترین دستاورد پساتحریم باشد.
مجیدرضا حریری در گفتوگو با ایرنا با تأکید بر اینکه باید اقتصاد بدون نفت را با اتکا به نیروهای داخلی بسازیم، اظهار کرد: دولت باید از فرصت برجام استفاده کرده و خود را کوچک کند و سپس از نقش خود در اقتصاد بکاهد؛ البته رییسجمهوری معتقد است تا زمانی که اقتصاد کشور دولتی یا شبهدولتی باشد، سر و سامان نمیگیرد.
وی ادامهداد: نکتهای که همه فراموش میکنند اینکه فضای تحریم فضای غیرشفاف است و فعالیت اقتصادی در شرایط دور زدن تحریمها فضای ریسک و مستعد تخلف است بنابراین «مبارزه جدی با فساد اقتصادی» میتواند بهترین دستاورد پساتحریم باشد.
رییس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی افزود: مبارزه دو بخش است؛ ابتدا افرادی که در دوران تحریم تخلف کردهاند شناسایی و به حسابشان رسیدگی شود، دوم دولت اجازه ندهد فضای فساد دوباره شکل بگیرد.
حریری تأکید کرد: معتقدم دولت باید برای ایجاد فضای اقتصاد شفاف، رقابتی و آزاد تلاش کند و این موضوع را به عنوان هدف اولیه خود انتخاب کند تا تبعات مثبت آن در اقتصاد نمایان شود.
وی با بیان اینکه ماده ۷۶ قانون برنامه پنجم تکلیف بر مقرراتزدایی دارد، افزود: همواره موادی از قوانین برنامههای توسعه اجرایی نشده است و آن را به حساب شرایط خاص، تحریمها و فشارهای اقتصادی و… گذاشتهایم اما دیگر هیچ بهانهای پذیرفته نیست که دوباره اسامی دیگری به دلیل عدم شفافیت در اقتصاد ما رشد کنند.
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: پس از شفافسازی اقتصاد میتوان از نظر کارشناسی درباره وضعیت صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی، خدمات یا جذب سرمایهگذار خارجی صحبت کرد.
رییس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی ایران با تأکید بر اینکه نباید اجازه داد تنشهاس سیاسی بر اقتصاد مسلط شوند، افزود: باید همه از مردم تا گروههای مختلف سیاسی یاد بگیریم به سرمایهگذار خارجی که در کشور شغل ایجاد کرده است، احترام بگذاریم؛ باید از نظر فرهنگی روی این موضوع کار شود.
نایب رییس اتاق ایران و چین به برخی سنگاندازیها در برنامههای اقتصادی دولت نیز اشاره کرد و گفت: برخی گروهها به دلایل سیاسی اجازه نمیدهند اقتصاد ما رشد کند؛ مانند گروههایی که در خارج از کشور میلیاردها دلار از سرمایههای خود را صرف پایین آوردن قیمت نفت میکنند. در داخل نیز برخی گروهها میدانند که اقتصاد کلید حل مشکلات سیاسی است و اگر دولت در اقتصاد پیروز شود، از نظر سیاسی نیز پیروز است بنابراین به دلیل منافع سیاسی برای رشد اقتصاد مانع ایجاد میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.