یحیی آلاسحاق با اشاره به رکود در بازار لوازم خانگی گفت: امروز در بازار لوازم خانگی داخل کشور همه انبارها پر و خرید و فروش راکد است اما در همین زمان شاهدیم لوازم خانگی خارجی خرید و فروش میشود. رییس سابق اتاق بازرگانی تهران درباره عواقب افزایش هزینههای تولید در داخل کشور […]
یحیی آلاسحاق با اشاره به رکود در بازار لوازم خانگی گفت: امروز در بازار لوازم خانگی داخل کشور همه انبارها پر و خرید و فروش راکد است اما در همین زمان شاهدیم لوازم خانگی خارجی خرید و فروش میشود.
رییس سابق اتاق بازرگانی تهران درباره عواقب افزایش هزینههای تولید در داخل کشور به تراز گفت: اینکه ما دلارهای حاصل از فروش نفت را برای تولید یا مونتاژ موتور سیکلت یا خودروهایی هزینه کنیم که در داخل کشور مشتری نداشته و قیمت تمام شده آن دو برابر حد معمول است، نوعی اتلاف منابع و اوج بیبرنامگی در موضوع تولید محسوب میشود.
وی با اشاره به اهمیت قیمت تمام شده در مقوله تولید افزود: ما باید در تولید به سمت تولید بهینه حرکت کنیم تا بتوانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم در غیر اینصورت ادامه روند موجود مصداق بارز اتلاف منابع بوده و روز به روز منابع خود را از دست خواهیم داد.
وزیر اسبق بازرگانی درباره نگاه دولتها به واردات و صادرات تصریح کرد: نظام مدیریت در صادرات و واردات باید خیلی منسجم و برنامهریزی شده باشد تا بتواند با نگاه واردات برای تولید در جهت صادرات باعث ایجاد ارزش افزوده و رونق اقتصادی در کشور شود.
وی در ادامه اظهار داشت: اگر چنین مدیریتی در همه حوزهها اعمال شود میتوان به موفقیت اقتصاد کشور امیدوار بود اما اگر واردات فقط برای مصرف و به معنای فروش نفت و واردات کالاهای مصرفی باشد باعث خسارات جبران ناپذیری به اقتصاد ملی خواهد شد.
این عضو اتاق بازرگانی با انتقاد از غلبه فضای سیاسی بر موضوعات اقتصادی خاطرنشان کرد: متأسفانه در تمام حوزههای موجود در کشور، فضای سیاسی بر واقعیتهای اقتصادی و اجتماعی در مجموعه دولتهای گذشته ما اولویت داشته است.
وی تصریح کرد: یعنی اقتصاد ما از ابتدای انقلاب تا به امروز تا حدودی سیاست زده بوده که همین موضوع یکی از مشکلات اقتصاد ماست.
آلاسحاق ضمن متفاوت دانستن جنس سیاست با اقتصاد افزود: ما عموماً تصمیمات اقتصادی خود را با نگاه سیاسی متر میکنیم. در حالیکه جنس اقتصاد از جنس سود، فایده و منافع ملی، اما جنس سیاست از نوع چگونه انتخاب شوم، چگونه رأی بیشتری کسب کنم، است.
این فعال اقتصادی بیان داشت: وقتی بخواهیم با متر سیاسی که کوتاه مدت و در حوزه انتخابات مطرح و تعریف میشود اقتصاد را که یک موضوع بلندمدت است متر کنیم. ممکن است رفتارهای اشتباهی از سوی دولتمردان رخ میدهد.
وی در ادامه توضیح داد: ممکن است دولتها در شرایطی به خاطر نیاز به رأی مردم با واردات کالا و ایجاد وفور نسبی سعی در جذب رضایت کوتاه مدت مردم داشته باشند که موضوع یکی از آفتهای سیاست است.
رییس سابق اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: اگر واردات، مدیریت نشود با تعمیق رکود اقتصادی، معضل بیکاری و تورم نیز حل نخواهد شد.
آلاسحاق در خاتمه با اشاره به آزادی اموال بلوکه شده افزود: تجربه نشان میدهد زمانی که منابع مالی دولت به شدت افزایش یافته واردات هم روند جهشی پیدا کرده است که در دوره جدید نباید اجازه دهیم این مشکل دوباره تکرار شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.