«وب تاریک» چه اطلاعاتی از شما دارد؟

«وب تاریک» چه اطلاعاتی از شما دارد؟ شاید تا به حال نام وب تاریک یا دارک وب را شنیده باشید، فضایی وسیع و بی‌انت‌ها از فعالیت‌های سایبری مخفی که عمدتا در اختیار گروه‌های خلافکار قرار دارد. اما نگرانی اصلی در مورد وب تاریک سوء استفاده از اطلاعات کاربران است. به گزارش انتخاب، بسیاری از کاربران […]

«وب تاریک» چه اطلاعاتی از شما دارد؟

شاید تا به حال نام وب تاریک یا دارک وب را شنیده باشید، فضایی وسیع و بی‌انت‌ها از فعالیت‌های سایبری مخفی که عمدتا در اختیار گروه‌های خلافکار قرار دارد. اما نگرانی اصلی در مورد وب تاریک سوء استفاده از اطلاعات کاربران است.

به گزارش انتخاب، بسیاری از کاربران دنیای اینترنت نگرانی‌هایی جدی در مورد اطلاعات خود در فضای وب دارند. اما یکی از نگرانی‌های عمده این است که آیا امکان دارد اطلاعات مرتبط با فعالیت‌های عادی کاربران در فضای وب تاریک توسط افراد سودجو به سرقت رفته و وارد فضایی خطرناک شود یا خیر؟

به نظر می‌رسد متأسفانه پاسخ مثبت است. یعنی هر نوع اطلاعاتی که پتانسیل این را داشته باشد که در معرض نقص اطلاعات قرار گیرد، می‌تواند در فضای وب تاریک مورد سوء استفاده واقع شود. بازارهای وب تاریک مانند وب سایت‌های تجارت الکترونیک که هر روز در فروشگاه‌ها استفاده می‌شوند کار می‌کنند. اما متأسفانه بازارهای وب تاریک اغلب در حوزه‌هایی مثل تجارت مواد مخدر، اسلحه و سرقت اطلاعات کار می‌کنند.

امیلی ویلسون، معاون رییس تحقیقاتی پژوهشکده ” Terbium Labs” در این خصوص می‌گوید: “از آنجا که بسیاری از شرکت‌ها اطلاعات شخصی کاربران خود را جمع‌آوری و ذخیره می‌کنند، هک کردن به یک حرفه سودآور تبدیل شده است. وب تاریک مواد خام ویژه‌ای را برای ساخت امپراتوری‌های بزهکاران اینترنتی فراهم کرده است. متأسفانه این اطلاعات صرفاً به بزرگسالان مرتبط نیستند و شامل اطلاعات کودکان نیز می‌شوند.

یک هکر مشهور که با نام Gnosticplayers در فضای وب فعال است نیز می‌گوید که تا کنون اطلاعات بیش از ۸۴۰ میلیون کاربر در فضای تاریک وب ثبت شده است. در بسیاری از موارد اطلاعات سرقتی کاربران شامل مواردی مثل شماره بیمه، شماره کارت اعتباری، تاریخ تولد و آدرس پستی افراد می‌شود و گاهی با قیمت‌هایی نازل به فروش می‌رود.

گشتی در دنیای وب تاریک نشان می‌دهد برخی اطلاعات دقیق تر مثل آدرس ایمیل، شماره تماس و حتی آدرس پستی افراد نیز می‌تواند به راحتی افشا شود. اما این یک مشکل شخصی نیست و درواقع اطلاعات میلیون‌‌ها نفر در معرض چنین خطری قرار دارد و نمی‌توان انتظار داشت این مشکل نیز به راحتی حل شود.

اما برای مقابله با افشای اطلاعات در فضای وب تاریک چه باید کرد؟

_اطلاعات شخصی خود را در سایت‌های نامعتبر بارگذاری نکنید

_به هیچ وجه رمز عبور ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی خود را افشا نکنید

_خریدهای اینترنتی خود را فقط از طریق درگاه‌های معتبر انجام دهید

_از رمزهای عبور پیچیده به ویژه برای حساب‌های بانکی و آدرس‌های ایمیلی خود استفاده کنید

_همیشه برنامه‌های مختلف نصب شده روی گوشی هوشمند یا کامپیوتر خود را از درگاه‌های ایمن به روزرسانی کنید

_هر چند وقت یکبار رمزهای عبور خود را تغییر دهید