شرکت‌های ICT بیشترین ضربه را از تحریم‌ها دیدند

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار شرکت‌های ICT بیشترین ضربه را از تحریم‌ها دیدند طلایی گفت: همانطور که اخیراً شاهد بودیم شرکت اپل دسترسی ایرانی‌‌ها را به خصوص در اپلیکیشن‌های مالی به بهانه تحریم‌ها محدود کرد. تحریم‌ها عملاً سرویس‌دهی بیشتر شرکت‌هایی که در بستر آی‌سی‌تی فعال هستند را محدود کرده است. محمدرضا طلایی رییس اتحادیه […]

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار

شرکت‌های ICT بیشترین ضربه را از تحریم‌ها دیدند

طلایی گفت: همانطور که اخیراً شاهد بودیم شرکت اپل دسترسی ایرانی‌ها را به خصوص در اپلیکیشن‌های مالی به بهانه تحریم‌ها محدود کرد. تحریم‌ها عملاً سرویس‌دهی بیشتر شرکت‌هایی که در بستر آی‌سی‌تی فعال هستند را محدود کرده است.

محمدرضا طلایی رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص وضعیت این صنعت در سال ۹۷ گفت: تصمیماتی که دولت در حوزه‌های مختلف گرفت و قوانین مختلفی که ابداع کرد سبب شد اکثر فعالین اقتصادی کشور دچار مشکل شوند که فعالان حوزه آی‌تی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

طلایی ادامه داد: تصمیمات ارزی و قوانین گمرکی بیشترین ضربه را در این حوزه به شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع هایتک وارد کرد ضمن آنکه عدم وجود نقشه راه برای توسعه فن‌آوری اطلاعات کشور از دیگر چالش‌های سال ۹۷ بوده است.

وی در خصوص تأثیرگذاری تحریم‌ها گفت: حوزه آی‌تی به دلیل داشتن فن‌آوری هایتک و به‌روز دنیا تأثیرگذاری زیادی از تحریم‌ها داشت. به‌طوری که کشورهایی که در حوزه انتقال فن‌آوری و آموزش با ما قرارداد همکاری داشتند به بهانه تحریم‌ها تمام فعالیت خود را تعلیق کردند و همانطور که اخیراً شاهد بودیم شرکت اپل دسترسی ایرانی‌ها را به خصوص در اپلیکیشن‌های مالی به بهانه تحریم‌ها محدود کرد. تحریم‌ها عملاً سرویس‌دهی بیشتر شرکت‌هایی که در بستر آی‌سی‌تی فعال هستند را محدود کرده است.

طلایی در خصوص سال ۹۸ و وضعیت این صنف گفت: ما اگر می‌خواهیم از این سال سخت و پرچالش عبور کنیم باید سه وزارتخانه فرهنگ و ارشاد، ارتباطات و صمت یک نقشه راه مشترک برنامه‌ریزی کنند و پیشنهاد تشکل‌ها و بخش خصوصی را اجرایی کنند. در دنیای امروز آی‌سی‌تی موتور محرک اقتصاد کشور‌ها است و عدم توجه به این حوزه باعث ضربه خوردن اقتصاد کشور خواهد شد.