۱۱۳ روستای لرستان همچنان محصور سیل هستند

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ۱۱۳ روستای لرستان همچنان محصور سیل هستند معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از بازگشایی راه‌های ۷۵۷ روستا از ۸۷۰ روستای سیل زده لرستان که ارتباط آن‌ها با مرکز شهر قطع شده بود، خبر داد. خداداد مقبلی در گفت وگو با مهر […]

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای

۱۱۳ روستای لرستان همچنان محصور سیل هستند

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از بازگشایی راه‌های ۷۵۷ روستا از ۸۷۰ روستای سیل زده لرستان که ارتباط آن‌ها با مرکز شهر قطع شده بود، خبر داد.

خداداد مقبلی در گفت وگو با مهر درباره آخرین وضعیت راه‌های استان لرستان که در سیل اخیر آسیب دیده‌اند، اظهار داشت: از ابتدای ورود سیل تخریب‌‌ها و خسارات زیادی به راه‌های اصلی، فرعی و روستایی وارد شده و این خسارات همچنان پابرجاست؛ در روزهای ابتدایی پس از سیل اخیر لرستان، راهداران اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای این استان اقداماتی برای بازگشایی راه‌های اصلی انجام دادند؛ اما بازدیدی انجام دادیم و متوجه شدیم خسارت بسیار گسترده است و با این حجم خسارات، امکان ادامه فعالیت بازگشایی راه‌ها به تنهایی از سوی راهداران اداره کل راهداری لرستان وجود ندارد و یا بسیار زمان بر خواهد بود.

فعالیت نیروهای راهداری ۱۹ استان

وی افزود: از همین رو امکانات و نیروهای ادارات کل راهداری ۱۹ استان با ۴۵۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین راهداری برای بازسازی راه‌های تخریب شده ۱۱ شهرستان لرستان از ۱۴ فروردین بسیج کردیم که در ۱۰ روز گذشته علاوه بر بازگشایی راه‌های اصلی و فرعی لرستان، توانستیم راه ارتباطی ۷۵۷ روستا از ۸۷۰ روستایی که راه‌های آن‌ها قطع بوده را بازگشایی کنیم و فعلاً تنها ۱۱۳ روستا راه ارتباطی با شهر ندارند. علت اینکه نتوانسته‌ایم راه ۱۱۳ روستا را بازگشایی کنیم، وجود رودخانه‌های عریض در مسیر اتصال آن‌ها به شهرهای مادر است و ۱۸ پل بزرگ بر سر این رودخانه‌ها تخریب شده است؛ از آنجایی که سطح آب این رودخانه‌های بزرگ بالا آمده، امکان ورود دستگاه‌ها و ماشین آلات راهسازی به روستاها از روی رودخانه وجود ندارد.

انتقال ۵ پل خرپایی از سایر استان‌ها به لرستان

معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: در روزهای اخیر قرار است ۵ دستگاه پل خرپایی (Truss Bridge) با دهانه ۴۵ متر از استان‌های همدان، قم، زنجان و اصفهان به لرستان منتقل شود؛ با توجه به استقرار اکیپ‌های مهندسی و نصب پل در مناطق مورد نظر، به محض اینکه این پل‌‌ها به مکان اصلی نصب خود منتقل شوند، بلافاصله عملیات نصب آن‌ها آغاز خواهد شد. به این ترتیب، تا آخر هفته جاری ۹۰ درصد روستاهایی که هنوز ارتباط آن‌ها با شهر‌ها برقرار نشده، به شبکه راه‌های استان متصل خواهند شد.

وی ادامه داد: تعدادی از پل‌های تعبیه شده بر روی رودخانه‌های لرستان، سالم هستند؛ اما سیلاب دو طرف پل را که به جاده متصل می‌شود، تخریب کرده است؛ کارشناسان سازمان راهداری در حال مصالح ریزی و تعمیر این راه‌ها هستند تا بتوانیم امدادرسانی دستگاه‌های امدادرسان به روستاهای سیل زده‌ای که در آن سوی رودخانه قرار دارند را تسهیل کنیم.

احداث پل‌های سبک با همکاری بخش مهندسی ارتش

مقبلی تأکید کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و بخش مهندسی ارتش هماهنگ کرده‌اند تا پل‌های بِیلی (Bailey bridge) را که سبک و سریع النصب هستند بر روی برخی مکان‌هایی که لازم است نصب کنند؛ این اقدام پس از بازدید از محل نصب، آغاز خواهد شد.

راه‌های بازسازی شده، دوباره رانش می‌کنند

به گفته نماینده تام الاختیار رییس سازمان راهداری در استان سیل زده لرستان، یکی از مشکلاتی که در بخش راهداری استان سیل زده لرستان وجود دارد، این است که تعدادی از راه‌هایی که بازگشایی می‌شوند، به دلیل رانش زمین، بار دیگر تخریب یا مسدود می‌شوند. وی گفت: از همین رو در ۲۵۰ مسیر ارتباطی توانسته‌ایم مقاوم‌سازی پل‌‌ها و جاده‌ها را با استفاده از لوله گذاری لوله‌های بزرگ، نهایی کنیم. همچنین راه ارتباطی ۸۰ روستا در الیگودرز به دلیل بارش برف ۶ متری مسدود شده بود که با امکانات برف روبی، توانستیم ظرف ۴ روز ارتباط این روستاها را با الیگودرز برقرار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کار بازگشایی محورهای اصلی، فرعی و روستایی شهرستان‌های بروجرد، ازنا، دورود و رومشگان کاملاً نهایی شده و تا سه روز آینده، بازگشایی محورهای کوهدشت و الشتر هم به پایان می‌رسد و عمده تمرکز ما بر بازسازی محورهای خرم آباد و پلدختر خواهد بود؛ تخریب راه‌ها و ابنیه فنی در پلدختر بسیار گسترده است؛ در حال حاضر در حال آزادسازی راه ارتباطی روستاهای پلدختر هستیم.