۱۸۸۱،وزیر نیرو خبر داد:تبادل برقی با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از طریق کابل‌های دریایی

وزیر نیرو خبر داد:تبادل برقی با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از طریق کابل‌های دریایی وزیر نیرو در دیدار با دبیر کل منشور جهانی انرژی از آمادگی ایران برای تبادل انرژی با اروپا خبر داد و گفت: ظرفیت انرژی خوبی در منطقه وجود دارد که به‌راحتی می‌توان آن را به شبکه برق اروپا متصل کرد. به‌گزارش فارس، […]

وزیر نیرو خبر داد:تبادل برقی با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از طریق کابل‌های دریایی

وزیر نیرو در دیدار با دبیر کل منشور جهانی انرژی از آمادگی ایران برای تبادل انرژی با اروپا خبر داد و گفت: ظرفیت انرژی خوبی در منطقه وجود دارد که به‌راحتی می‌توان آن را به شبکه برق اروپا متصل کرد.

به‌گزارش فارس، حمید چیت‌چیان در دیدار با «اربان راسناک» دبیر کل منشور جهانی انرژی در ساختمان ستادی وزارت نیرو، با بیان این مطلب گفت: ظرفیت انرژی خوبی در منطقه وجود دارد که به‌راحتی می‌توان آن را به شبکه برق اروپا متصل کرد.

وی با بیان این‌که مسؤولیت منشور انرژی ایجاب می‌کند که روابط بین کشور‌ها را در زمینه انرژی تسهیل کند، گفت: برگزاری همایش بین‌المللی انرژی در هفته گذشته در تهران و حضور شما در این میان بسیار مثمر‌ثمر بود.

چیت‌چیان در خصوص امکان برقراری ارتباط شبکه الکتریکی ایران و اروپا و صادرات گاز به اروپا گفت: موضوع گاز طبیعی در حوزه وزارت نفت است و در تماس با مسؤولان نفت مورد تأکید قرار گرفته است، ولی در زمینه برقراری ارتباط الکتریکی با اروپا، وزارت نیرو آمادگی دارد تا در صورت نیاز اروپا، این ارتباط را برقرار کند.

وی با اشاره به این‌که جمهوری اسلامی در زمان حاضر با ۷ کشور همسایه خود در زمینه صادرات و واردات و تبادل برق همکاری دارد، گفت: میزان صادرات برق ما بیش از میزان واردات است.

وزیر نیرو میزان صادرات برق را ۱۱ گیگاوات ساعت و میزان واردات آن را ۴ گیگاوات ساعت ذکر کرد.

وی با اشاره به این‌که اخیراً توافق شده با استفاده از خطوط انتقال برق کشور ارمنستان، گرجستان و روسیه، شبکه برق ایران و روسیه به هم متصل شوند، اظهارداشت: هم‌اکنون با کشور ارمنستان از طریق دو خط انتقال ارتباط داریم و خط سوم ارتباطی در حال احداث است تا خط گرجستان و ارمنستان نیز تقویت شده و از این طریق این ارتباط برقرار شود.

چیت‌چیان اضافه کرد: به غیر از این‌‌ها با آذربایجان توافق شده تا از طریق این کشور نیز به شبکه برق روسیه متصل شویم.

وی ادامه داد: حداقل با دو کشور از حوزه جنوب خلیج‌فارس مذاکراتی در حال انجام است تا از طریق کابل‌های دریایی بتوانیم شبکه‌های برق کشورمان را به آن‌‌ها نیز متصل کنیم.

*دبیر کل منشور جهانی انرژی: ایران می‌تواند شریک مناسبی برای اروپا باشد

در این دیدار دبیر کل منشور جهانی انرژی نیز با ابراز خرسندی از برنامه‌های آینده ایران در خصوص برقراری ارتباط با کشورهای همسایه گفت: ارتباط برقی بین کشور‌ها امر ضروری است که ضمن مدیریت در شبکه، کمک می‌کند تا بار شبکه نیز متعادل و در زمان پیک مصرف برق، کمبود‌ها جبران شود.

«اربان راسناک» با اشاره به این‌که، در صورت موافقت ایران، مطالعه و توصیه‌هایی را در زمینه تنظیم مقررات و بحث فنی و قیمت در رابطه با موضوع الکتریکی کشور ایران با همسایه‌های خود، تحت تجاربی که از منشور جهانی انرژی کسب خواهد کرد، اظهارداشت: در صورت دریافت پیشنهادی از جانب شما، در شرایط کنونی برق ایران، نیاز‌ها و نگاه آینده شما بررسی خواهد شد تا بتوانیم شریک اروپایی مناسبی را پیدا کنیم و در این زمینه مذاکراتی را انجام دهیم.

راسناک با اشاره به این مطلب که کشورهای اروپایی به شدت دنبال برقراری ارتباط الکتریکی با سایر کشور‌ها هستند، افزود: قیمت برق در مرکز و شمال اروپا بسیار ارزان است و با استفاده از اطلاعات جامع‌تر از سوی شما تلاش می‌کنیم تا این ارتباط ایجاد شود.

وی با تأکید بر این‌که، روند تأیید امضای منشور جهانی در ایران در حال انجام است اظهارداشت: از حضور کارشناسان ایرانی و پیشنهادات آن‌‌ها در خصوص منافع و علائق کشورهای علاقه‌مند در خصوص منشور انرژی صحبت‌های خود را ادامه خواهیم داد.

 

دبیر کل منشور جهانی انرژی تأکیدکرد: تمام هزینه کارشناسان ایرانی از سوی دبیرخانه منشور جهانی انرژی پرداخت خواهد شد تا مذاکرات خود را در خصوص عناصر مختلف منشور جهانی انرژی ادامه دهند تا به نتایج خوبی برسند.