۱۸۸۱،گردنه حیران، شکوه طبیعت ایران

گردنه حیران، شکوه طبیعت ایران ناصر بهزادفر- گردنه حیران در مسیر راه ارتباطی آستارا – اردبیل قرار گرفته است. این گردنه که آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان می‌باشد، از یک طرف مشرف به کوه‌هایی است که پوشیده از جنگل‌های انبوه است و از سویی مشرف به دره‌ای نه چندان عمیق که از میان آن رود […]

گردنه حیران، شکوه طبیعت ایران

ناصر بهزادفر- گردنه حیران در مسیر راه ارتباطی آستارا – اردبیل قرار گرفته است. این گردنه که آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان می‌باشد، از یک طرف مشرف به کوه‌هایی است که پوشیده از جنگل‌های انبوه است و از سویی مشرف به دره‌ای نه چندان عمیق که از میان آن رود ارس عبور می‌کند. این رود تعیین‌کننده مرز ایران و کشور آذربایجان است.

این گردنه در بیش‌تر زمان‌ها در زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی دره‌ها و کوهپایه‌های آن، پوشیده از گل‌ها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند.

شاید توصیف شکوه حیران ناشدنی باشد؛ ولی بیشک ‌نام این گردنه زیبا و کم نظیر خود بیان‌کننده شکوه و عظمتی است که انسان در این منطقه احساس می‌کند. از دیدن مناظر انسان حیران می‌ماند که آیا اینجا قسمتی از دنیا است یا قطعه‌ای از بهشت. همه گردشگران و ایرانگردان باید در سفر‌های تابستانی خود این منطقه را در ذهن داشته باشند که نباید از آن به سادگی گذشت.

بی‌‌شک می‌توان حیران را از زیبا‌ترین مناطق سرسبز ایران دانست. کوهنوردانی هم که عازم اردبیل می‌شوند می‌توانند زیبایی‌های این منطقه را با کوهپایه‌های سبلان مقایسه کنند و یا با عبور از آن، خستگی صعود را در شب سرد زمستانی فراموش کنند. گردنه حیران تقریباً بیش‌تر مواقع در زیر ابری از مه پنهان است، دره‌ها و کوهپایه‌‌های پوشیده از گل‌‌ها و گیاهان جنگلی و مرتعی و گاوهایی که در حال چرا هستند با چشم‌انداز زیبایی از کندوهای عسل، اولین جلوه‌هایی است که به چشم هر رهگذری می ‌آید و آن را فریفته خود می‌کند. مسیر رویایی و زیبای گردنه حیران از یک طرف مشرف به کوه‌هایی است که پوشیده از جنگل های انبوه است و از طرف دیگر مشرف به دره ای نه چندان عمیق که از میان آن رود ارس عبور می کند و تعیین کننده مرز ایران و آذربایجان است. گردنه حیران تقریباً بیش‌تر مواقع در زیر ابری از مه پنهان است.

امکانات و تسهیلات تفریحی، گردشگری، حمل و نقل، اسکان

این منطقه دارای مناظر بکر طبیعی می‌باشد و نصف جنگل‌ها و مراتع آن متعلق به ایران و نیم دیگر در کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد. سازمان جنگلداری استان امکانات تفریحی و گردشگری را ایجاد کرده و همچنین تله‌کابین در حال نصب بر روی این منطقه می‌باشد.

مسیر دسترسی

 

جاده اصلی اردبیل به آستارا – ابتدای تونل اردبیل تا ۵ کیلومتری آستارا، فاصله تا مرکز شهر، ۴۰ کیلومتر