۱۸۸۱،تأثیر سیگار بر محیط‌زیست

تأثیر سیگار بر محیط‌زیست در تقویم‌های بین‌المللی روز سی و یکم می‌برابر با یازدهم خرداد به عنوان روز بدون دخانیات نامگذاری شده و در این روز از همه مردم درخواست می‌شود دست کم به مدت ۲۴ ساعت از هیچ نوع دخانیاتی استفاده نکنند. به گزارش سینا پرس به نقل از مجله بین‌المللی تحقیقات محیط‌زیست و […]

تأثیر سیگار بر محیط‌زیست

در تقویم‌های بین‌المللی روز سی و یکم می‌برابر با یازدهم خرداد به عنوان روز بدون دخانیات نامگذاری شده و در این روز از همه مردم درخواست می‌شود دست کم به مدت ۲۴ ساعت از هیچ نوع دخانیاتی استفاده نکنند.

به گزارش سینا پرس به نقل از مجله بین‌المللی تحقیقات محیط‌زیست و بهداشت عمومی سیگار از جمله معدود مواد مصرفی مورد استفاده بشر محسوب می‌شود که تمامی اجزای ان از ابتدا تا پایان؛ تنها و تنها مضر بوده آسیب رسان است. این آسیب از جنبه اقتصادی و ضرر خرید سیگار آغاز شده و با ورود مواد سمی و شیمیایی به بدن فرد سیگاری ادامه یافته و خطراتی برای سلامت اطرافیان وی که دود دست دوم را استنشاق می‌کند، در پی دارد.

کارشناسان محیط‌زیست اعلام کردند که فیلترهای سیگار مواد زائد خطرناکی هستند که به دلیل این‌که از از استات سلولز (پلاستیکی که به آهستگی از بین می‌رود و روند تجزیه بسیار کندی دارد) ساخته شده‌اند، آسیب‌های زیست‌محیطی را ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این فیلترهای سیگار، حاوی مواد شیمیایی خطرناک مانند کادمیوم، آرسنیک و سرب هستند که می‌تواند وارد چرخه طبیعت شده و آسیب‌های زیست‌محیطی را شدت بخشند.

به باور کارشناسان محیط‌زیست، فیلترهای سیگار که در فضای آزاد محیط زیست ر‌ها می‌شوند آسیب‌های زیست‌محیطی شدیدی را در پی خواهند داشت.

ام. کی. پراساد (M.K. Prasad) از کارشناسان محیط‌زیست در بیانیه‌ای اعلام کرد که فیلتر سیگار ماده غیرقابل تجزیه در طبیعت است که جزء مواد زائد خطراناک محسوب می‌شود. علاوه بر این فیلترهای سیگار، حاوی مواد شیمیایی خطرناک مانند کادمیوم، آرسنیک و سرب هستند که می‌تواند وارد چرخه طبیعت شده و آسیب‌های زیست‌محیطی را شدت بخشند. او در ادامه یادآور شد که اجرای شدید تر قانون ممنوعیت کشیدن سیگار در اماکن عمومی تنها راه بهبود بهداشت عمومی محسوب نمی‌شود اما باعث محدود شدن آسیب‌های زیست‌محیطی خواهد شد.

بر اساس یک تخمین ساده، میزان تولید زباله که فقط شامل فیلتر سیگار باشد، در ایالات متحده امریکا ۶۵ درصد اعلام شده است.

کارشناسان همچنین به این مسأله اشاره می‌کنند که میزان تولید فیلتر سیگار به عنوان زباله در سراسر ۷۶۶ میلیون و ۵۷۱ هزار و ۱۰۵ کیلوگرم در سال تخمین زده شده است.

هاریش واسودوان (Harish Vasudevan) از کارشناسان قوانین محیط‌زیست بین‌الملل نیز در این خصوص اعلام کرد که مطالعات و بررسی‌هایی که در این رابطه انجام شده است، نشان می‌دهد ضایعات ناشی از مصرف توتون و تنباکو یکی از منابع اصلی تولید زباله در سطح سیاره زمین به حساب می‌آید. او در ادامه توضیح می‌دهد که فیلتر سیگار که برای کاهش ورود نیکوتین به بدن استفاده می‌شود، در حال حاضر وابستگی عمده افراد سیگاری محسوب می‌شود و به نظر می‌رسد که افکار عمومی را در کاهش اثر سیگار بر بدن نقش داشته است. او در ادامه توضیح می‌دهد که فیلتر سیگار از استات سلولز (cellulose acetate) ساخته شده این این ماده نوعی پلاستیک است که به آهستگی از بین رفته و روند تجزیه بسیار کندی دارد.

 

به اعتقاد واسودوان، وجود زباله‌های سیگار در فضاهای شهری از نظر روان شناسانه نیز تأثیرات مخربی بر جامعه داشته و ته‌سیگارهای له شده در اماکن عمومی باعث تحریک افراد به سیگار کشیدن می‌شود. مسأله مهم این است که بهداشت عمومی و محیطی را می‌توان از طریق اجرای قوانین ممنوعیت سیگار کشیدن در مکان‌های عمومی به‌طور مؤثر به دست آورد. او در این رابطه می‌گوید که بنا به اعتقاد سی ان موهانان مدیر سابق بخش علوم محیط‌زیست مرکز مطالعات علوم زمین، آموزش نسل جدید و اجرای آن در حالت بازی می‌تواند نقش اساسی در فرهنگ نسل جدید در رابطه با سیگار کشیدن و یا نحوه انجام آن داشته باشد. البته انجام فعالیت‌های تبلیغی برای سیگار نکشیدن ارجح تر است. موهانان معتقد است که فیلترهای سیگاری که به عنوان زباله در محیط‌زیست ر‌ها می‌شوند، قابل چشم پوشی نیستند و باید نسبت به آن اقدامات لازم انجام شود.