فاز مطالعاتی تدوین نقشه راه فن‌آوری بلاکچین انجام شد

در مرکز تحقیقات مخابرات فاز مطالعاتی تدوین نقشه راه فن‌آوری بلاکچین انجام شد ابعاد سیاست گذاری و تدوین نقشه راه فن‌آوری زنجیره بلوکی(بلاکچین) در پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا مرکز تحقیقات مخابرات ایران بررسی و فاز نخست مطالعاتی آن انجام شد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، یکی […]

در مرکز تحقیقات مخابرات

فاز مطالعاتی تدوین نقشه راه فن‌آوری بلاکچین انجام شد

ابعاد سیاست گذاری و تدوین نقشه راه فن‌آوری زنجیره بلوکی(بلاکچین) در پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا مرکز تحقیقات مخابرات ایران بررسی و فاز نخست مطالعاتی آن انجام شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، یکی از مأموریت‌های اصلی پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات «رصد و آینده پژوهشی و ارتقا دانش در حوزه فن‌آوری‌های نوین» است، فعالیت محوری زنجیره بلوکی از اواخر سال ۱۳۹۶ در قالب ۴ پروژه در ۴ پژوهشکده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.

عاطفه فرازمند مجری پروژه ابعاد و الزامات سیاست‌گذاری فن‌آوری زنجیره بلوکی با اشاره به جزییات فاز نخست پروژه «مطالعه ابعاد و الزامات سیاست گذاری فن‌آوری زنجیره بلوکی(بلاکچین) گفت: زنجیره بلوکی یکی از مهم‌ترین فن‌آوری‌های عصر حاضر است که ظرفیت بالایی در تحول عملکرد طیف وسیعی از صنایع و بخش‌های مالی- اقتصادی دارد.

وی با بیان اینکه ابعاد سیاست گذاری فن‌آوری زنجیره بلوکی، در پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا بررسی شد، ادامه داد: در این پروژه ضمن شناسایی فن‌آوری زنجیره بلوکی و کاربردهای آن، چالش‌های حاکمیتی و نیازمندی‌های سیاست گذاری، مقررات گذاری به منظور بهره‌مندی از مزایا و مدیریت تهدیدات آن شناسایی، تحلیل و جمع بندی شد در این رابطه توجه به نقش بازیگران و ذی اثران توسعه فن‌آوری یکی از نکات اصلی است که بازیگران اصلی اکوسیستم زنجیره بلوکی شناسایی شد.

فرازمند خاطرنشان کرد: در ادامه در تلاش هستیم به منظور شناخت و درک انتظارات فعالین زنجیره بلوکی در کشور، نشست‌های تخصصی و رویدادهای عمومی همکاری و تعامل برون سازمانی با بازیگران این فن‌آوری در کشور داشته باشیم.

وی تصریح کرد: نتایج و دستاوردهای این پروژه مبتنی بر اقدامات آینده پژوهانه شامل مطالعات بین‌المللی و روندهای جهانی و همچنین وضعیت موجود کشور، می‌تواند به عنوان گام نخست و با عنوان امکان‌سنجی در تدوین نقشه راه و برنامه عملیاتی توسعه فن‌آوری زنجیره بلوکی مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به هدف عمده اين پروژه افزود: پروژه تدوین پیش‌نویس نقشه راه بلاکچین در نظر دارد وظایف و اقدامات لازم مجموعه وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات به‌منظور توسعه کسب‌وکارهای مرتبط با زنجیره بلوکی و همچنین بهره‌مندی از پتانسیل‌‌ها و ظرفیت‌های زنجیره بلوکی در کشور را شناسایی و ارائه کند.

مجری پروژه ابعاد و الزامات سیاست‌گذاری فن‌آوری زنجیره بلوکی با اشاره به نگرانی و دغدغه پیرامون پروژه ذی‌ربط اظهار داشت: با توجه به تجربه‌ای که در فاز نخست پروژه زنجیره بلوکی به دست آمد، می‌توان گفت این پروژه با تعیین نقش دقیق نهادهای مرتبط و رفع موازی کاری در برخی تحقیقات، سرعت بیشتری به خود می‌گیرد.

فرازمند با بیان اینکه حمایت مادی و معنوی دولت و تعامل و ارتباط بین نهادی در این حوزه با نتایج مثبتی همراه خواهد بود، گفت: بسترهای لازم برای رشد فراگیر این فن‌آوری در فضای اقتصادی و کسب‌وکار در کشور وجود دارد، اما به فعالیت رساندن این ظرفیت‌های بالقوه نیازمند بررسی و اقدامات کارشناسی دولت است.