چگونه با یک «شرکت دانشبنیان» پولدار شویم؟ مشاغل زیادی هستند که ما آنها را به درستی نمیشناسیم. آدمهای زیادی هم هستند که هنوز جویای شغل مناسب هستند. به گزارش مهر؛ تولیدات علمی و فنی، برای کسانی از کودکی به باز و بسته کردن اسباببازیهای خود علاقه داشتهاند، همیشه جذاب بوده است. نخبههایی که مدام دوست […]
چگونه با یک «شرکت دانشبنیان» پولدار شویم؟
مشاغل زیادی هستند که ما آنها را به درستی نمیشناسیم. آدمهای زیادی هم هستند که هنوز جویای شغل مناسب هستند.
به گزارش مهر؛ تولیدات علمی و فنی، برای کسانی از کودکی به باز و بسته کردن اسباببازیهای خود علاقه داشتهاند، همیشه جذاب بوده است. نخبههایی که مدام دوست دارند وسیلهای خلق کنند و از این اکتشاف و خلق جدید خود لذت میبرند. اگر شما هم از آن دسته نخبههایی هستید که دنبال جایی برای شکوفایی علمی و تکنولوژیک خود هستید، احتمالا «شرکتهای دانشبنیان» گزینه مناسبی برای شما هستند.
«هادی آگاهی» فوق لیسانس الکترونیک قدرت و مدیرعامل یکی از همین شرکتهای دانشبنیان است که با کمک دوستانش در کمتر از دو سال توانستهاند ۵ محصول بین رشتهای تولید کنند. این فارغالتحصیل جوان دانشگاه علم و صنعت از زیر و بم چگونگی خلق یک شرکت دانشبنیان برای ما میگوید.
شرکتهای دانشبنیان تولیدی یا نوپا؟
«شرکتهای دانشبنیان شرکتهایی هستند که یک ایده علمی و پژوهشی را تجاریسازی میکنند». این سادهترین تعریف برای این شرکتهاست. پس اگر به فکر ایجاد چنین شرکتهایی هستید، پیش از هر چیز باید یک ایده تجاری داشته باشید. البته شرکتهای دانشبیان به دو دسته تقسیم میشوند: شرکتهایی که محصولاتی تولید میکنند و شرکتهایی که تولیداتی ندارند و فقط یک ایده و ابتکار داشته و تازه میخواهند به مرحله تجاریسازی برسند. این شرکتها که هنوز محصولی برای ارایه ندارند، اصطلاحاً نوپا نامیده میشوند. اگر شما بخواهید شرکت دانشبنیان تولیدی تأسیس کنید، باید برای ثبت شرکت خود فاکتور فروش ببرید؛ یعنی کالایی تولید کرده و در بازار به فروش رسانده باشید. البته شرکتهای نوپا هم فقط در ۳ سال اول فعالیت خود میتوانند نوپا باشند؛ یعنی تا ۳ سال میتوانند تولید نداشته باشند.
چرا شرکتهای دانشبنیان؟
اصل ضرورت این شرکتها، به نیازهای تکنولوژیک کشور بستگی دارد. در واقع ریاست جمهوری لیستی درباره نیازهای تکنولوژیک کشور تهیه کرده و در آن تصریح کرده که کشور در رشتههایی مثل نانو، نفت و گاز و غیره نیاز تکنولوژیک دارد. اگر بتوانید محصولی در یکی از این رشتههای خاص تولید کنید، محصول شما دانشبنیان به حساب میآید. حتی اگر محصول شما در آن زمینههای مشخصشده هم نباشد، میتوانید درخواست برگزاری جلسه کنید که در این جلسه بررسی شود که این محصول دانشبنیان است یا خیر؟
مراحل ایجاد یک شرکت دانشبنیان
برای ایجاد یک شرکت دانشبنیان مثل هر شرکتی باید آن را به ثبت برسانید. بعد از اینکه شرکت ثبت شد، باید درخواستی برای ریاستجمهوری بفرستید و در این درخواست مشخصات کالای خود را کاملاً بیان کنید. در چند سال اخیر اغلب روال اینگونه شده که برای گرفتن تأییدیه دانشبنیان بودن شرکت الزامی است، محصول قابل ارایهای داشته باشید. قبلاً روال به این شکل بود که فقط داشتن ایده کافی بود تا اینکه بعد از طی مراحل نوپایی به تولید برسند؛ در واقع نگاه بیشتر علمی بود. اما الان روال بهگونهای است از همان اول به تجاری بودن ایده شما نگاه میکنند و اینکه همین الان این ایده در بازار مشتری دارد یا نه؟ برای همین کسانی که ایدههای غیرتجاری دارند، از همان اول رد میشود. البته این سختگیریها خیلی هم بیدلیل نیست؛ چراکه بسیاری به اسم شرکتهای دانشبنیان وارد کار میشوند تا فقط از وامها و تسهیلات آن بهرهمند شوند! شما پس از اینکه شرکت خود را به صورت نوپا راه انداختید، میتوانید از وام ۳۰۰ میلیونی بهرهمند شوید و اگر به تولید برسید، سقف و تعداد این وامها بیشتر خواهند شد.
چقدر سود میبرید؟
کارهای تکنولوژیک معمولاً دیربازده هستند؛ پس از همان اول به فکر تولید و سوددهی نباشید. بودجه شما در این کار از فروش محصولات و وامها تأمین میشود؛ اما باید تا مرحله اتمام پروژه و فروش محصولات صبر کنید. شرکتداری کار پریسک و مشکلی است؛ بنابراین پیش از شروع هر کاری، این دو نکته را فراموش نکنید: اول اینکه مطمئن شوید محصول شما قابل تولید شدن است و در ثانی در بازار به فروش میرسد. دو الی ۳ ماه فقط ثبت شرکت از شما وقت میگیرد. زیاد بودهاند شرکتهای که با سرمایههای ۳۰۰-۲۰۰ میلیون تومانی کار خود را شروع کردهاند؛ اما پس از یک سال به بنبست خوردهاند. بسیاری از این شرکتها چون قوانین مالیاتی را نمیدانند، بدهکار مالیاتی میشوند. بنابراین از قبل، اطلاعات خود را درباره امور شرکت داری تکمیل کنید. با دید شرکت داری وارد شوید و به این فکر کنید که همین الان ایده شما در بازار مشتری دارد یا خیر؟ فراموش نکنید، شرکتهای دانشبنیان جای تحقیقات صرف نیستند؛ باید محصول داشته باشید.
درآمد این شرکتها به عوامل زیادی بستگی دارد؛ اما در کل معمولاً رقم کلی پروژهها بالاست و چرخ معاش شما با آن میچرخد؛ اما وقتی پروژه به آخر میرسد، قیمت و درآمد آن مشخص میشود. مطمئن باشید در پروژهها حداقل صددرصد خرجهای خود را به راحتی درمی آورید. مثلاً اگر ۵۰ میلیون خرج کردهاید، به راحتی همان ۵۰ میلیون تومان را در میآورید. محصولات دانشبنیان این مزیت را دارند که ممکن است خرج چندانی برای شما نداشته باشد؛ اما با قیمت خوبی میتوانید به فروش برسانید؛ چرا که دانشی که در محصول خود بهکار گرفتهاید، آن را ارزشمند میکند. با این مقدمه اگر بتوانید از وام هم در کار خود بهرهمند شوید، از همان سال اول میتوانید روی حقوق ماهیانه ۲ الی ۳ میلیون تومان حساب باز کنید.
شرکتهای دانشبنیان خاص بچههای فنی است
اگر واقعاً بهکارهای علمی، خلاقیت و تولید علاقهمند باشید، مطمئن باشید از این کار خسته نمیشوید. در این شغل احساس میکنید، کاری انجام میدهید که کمتر کسی پیش از شما آن را انجام داده است. درست مثل کسانی که از بین تعداد زیادی از افراد توانستهاند قله را فتح کنند! این حس خاص بودن این کار را روز به روز برای شما جذابتر میکند. گذشته از آن حس تولید و خلاقیت، بسیار دلنشین است. البته مثل تمام کارهای تولیدی در کشور سختیهای خودش را دارد. بیشتر افرادی که سراغ این کار میروند، نخبههای رشتههای فنی و مهندسی هستند؛ اما بعید نیست تحصیلکردههای رشتههای علوم انسانی هم با همکاری رشتههای فنی بتوانند تولیدات بین رشتهای داشته باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.