شرکت‌های دانش بنیان سالانه ۹۰۰ هزار میلیارد ریال فروش دارند

معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهوری شرکت‌های دانش بنیان سالانه ۹۰۰ هزار میلیارد ریال فروش دارند معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهوری گفت: در کشور چهار هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت است که سال گذشته بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد ریال درآمد داشته‌اند. به گزارش ایرنا، سورنا ستاری در نشست بررسی ظرفیت‌های توسعه […]

معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهوری

شرکت‌های دانش بنیان سالانه ۹۰۰ هزار میلیارد ریال فروش دارند

معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهوری گفت: در کشور چهار هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت است که سال گذشته بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد ریال درآمد داشته‌اند.

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری در نشست بررسی ظرفیت‌های توسعه اقتصاد دانش بنیان قشم افزود: همچنین در سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال وام به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص یافت.

وی ادامه داد: بخش خصوصی نیز ۲۰ هزار میلیارد ریال در حوزه شرکت‌های دانش بنیان سرمایه‌گذاری انجام داده است.

**شرکت‌های دانش بنیان قشم از حمایت‌های مالی برخوردار می‌شوند

معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهوری تصریح کرد: باید با ایجادیک صندوق مسیر کمک‌های مالی به شرکت‌های دانش بنیان قشم را هموار کرد تا این شرکت‌ها تحت حمایت قرار بگیرند.

ستاری تصریح کرد: البته مسائل مالی برای این شرکت‌ها در اولیت قرار ندارد بلکه ایجاد زمینه و انگیزه برای متخصصان جهت فعالیت در این شرکت‌ها اولویت اول است.

ستاری یاد آور شد: در ۲ سال آینده برنامه‌های مختلفی برای توسعه زیست فن‌آوری دریا و به خصوص در حوزه جلبک انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: حوزه جلبک سود رسانی سریع، و بالا دارد و به علت بکر بودن این حوزه زمینه فعالیت در آن زیاداست.

معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهوری به همراه استاندار و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم روز سه شنبه با حضور در جزیره قشم از شرکت تولیدات بهداشتی و آرایشی از ریز جلبک‌ها، سایت پرورش میگو، پارک موزه و لنج‌سازی گوران، شرکت ساخت آنالایزهای مورد نیاز صنعت نفت، شرکت ساخت سیستم‌های گرمایشی کاغذی و آزمایشگاه‌های اداره کل استاندارد قشم بازدید کرد.

وی همچنین طرح برج فن‌آوری تخصصی حوزه علوم دریایی قشم را در مرکز رشد قشم کلنگ زنی کرد.

مرکز رشد واحدهای فن‌آور با رویکردبین‌المللی قشم در سال ۱۳۸۴ با اخذ موافقت اصولی از وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری در سازمان منطقه آزاد قشم تاسیس شد. هیأت امنای این مرکز در سال ۱۳۹۵ تشکیل شد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هرمز، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در جنوب استان هرمزگان واقع است.

——-

حملات سایبری به شرکت‌ها ۴۵ درصد رشد کرده است

طبق گزارش یک شرکت بیمه سایبری در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۶۱ درصد کسب و کار‌ها در آمریکا و اروپا یکیا دو حمله سایبری را اعلام کردند. این رقم نشان دهنده رشد ۴۵ درصدی نسبت به سال قبل است.

به گزارش مهر به نقل از پرس اسوسیشن، گزارش آمادگی سایبری شرکت Hiscox نشان می‌دهد تعداد حملات سایبری علیه کسب و کار‌ها در سال گذشته رشد کرده است.به‌طوری که بیش از ۶۰ درصد شرکت‌ها در سال گذشته مورد حمله قرار گرفته‌اند.

طی این تحقیق حدود ۶۱ درصد کسب و کار‌ها در سال ۲۰۱۸ میلادی یک یا ۲ حمله سایبری را اعلام کردند. این رقم نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد رشد کرده است.

در گزارش ۲۰۱۹ میلادیHiscox، حدود ۵۴۰۰ شرکت در انگلیس، آمریکا، بلژیک، فرانسه، آلمان، اسپانیا و هلند شرکت کردند.

در این اواخر افزایش عملیات‌های مجرمانه سایبری دامنگیرشرکت‌های بزرگی مانند «بریتیش ایرویز» شده است. سال گذشته «بریتیش ایرویز» پس از سرقت اطلاعات کارت اعتباری ۳۸۰ هزار کاربر خود مجبور به عذرخواهی شد.

از سوی دیگر با وجود افزایش تعداد حملات سایبری، تعداد شرکت‌هایی که خود را برای مقابله با این روند آماده می‌کنند، کاهش یافته است. حدود سه چهارم کسب و کارهای(۷۴٪)شرکت کننده‌ها درتحقیق در تست آمادگی سایبری شکست خوردند و برای مقابله با یک حمله این چنینی آماده نبودند.

همچنین اين گزارش نشان داد میزان خسارات مربوط به حملات سایبری نیز به شدت افزایش یافته است به‌طوری که متوسط خسارت اعلام شده در نتیجه این حملات ۳۹۶ هزار دلار آمریکا است. چنین رقمی ۶۱ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر است.

در این میان شرکت‌های آلمانی بیشترین میزان خسارت ناشی از عملیات هک را اعلام کرده‌اند. حتی یک شرکت آلمانی اعلام کرد در نتیجه حملات مجرمانه سایبری ۴۸ میلیون دلار آمریکا خسارت دیده است.

هرچند طی سال گذشته میلادی شرکت‌های بزرگ همچنان هدف حملات سایبری هستند اما تعدادی از شرکت‌های کوچک و متوسط نیز تحت تأثیر روند صعودی حملات سایبری بوده‌اند.

حدود ۴۷ درصد از شرکت‌های کوچکی که کمتر از ۵۰ کارمند داشته‌اند حملات سایبری را گزارش کرده‌اند. این در حالی است که شاخص مذکوردر سال قبل ۳۳ درصد بوده است.

همچنین شركتها در سال گذشته هزینه‌های مربوط به امنیت سایبری را ۲۴ درصد افزایش دادند و به‌طور متوسط ۱.۴۵ میلیون دلار اعلام کردند. از سوی دیگرشرکت‌های بیشتری برای مقابله با این روند از بیمه‌های سایبری استفاده کردند.

گارت وارتون مدیر ارشد اجرایی این شرکت انگلیسی می‌گوید: هکر‌ها قبلاً روی شرکت‌های بزرگ تمرکز می‌کردند اما اکنون به نظر می‌رسدشرکت‌های کوچک و متوسط نیز به یک میزان در برابر خطر هک قرار دارند.تنها نکته مثبت اینجا است که شرکت‌های بیشتری از روش‌های ساختاری و استارتي سایبری برای حل این مشکل استفاده می‌کنند.