سنگ آهن کردستان خام فروشی نمی‌شود

سنگ آهن کردستان خام فروشی نمی‌شود معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: سنگ آهن معادن این استان خام فروشی نمی‌شود بلکه به کنسانتره تبدیل می‌شود. مهدی مرادی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن سنگ آهن خام و یک میلیون […]

سنگ آهن کردستان خام فروشی نمی‌شود

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: سنگ آهن معادن این استان خام فروشی نمی‌شود بلکه به کنسانتره تبدیل می‌شود.

مهدی مرادی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن سنگ آهن خام و یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کنسانتره در استان تولیدمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای تولید هر تن کنسانتره ۱٫۷ تا ۱٫۸ تن سنگ آهن خام نیاز است، اضافه کرد: تولید ۱٫۳ میلیون تن کنسانتره نیازمند بیش از ۲ میلیون تن سنگ آهن خام است.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: بر این اساس به ضرس قاطع هم اکنون خام فروشی سنگ آهن خام در استان نداریم.

وی با اشاره به اینکه سال ۹۳ زنجیره تولید فولاد کردستان مصوب شد، گفت: در این راستا قرار است یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن ورق فولاد گرم در این واحد تولید شود.

مرادی یادآور شد: برای تولید ۱٫۵ میلیون تن ورق فولاد نزدیک به ۴٫۵ میلیون تن کانسنگ نیاز است و این کانسنگ سپس تبدیل به خردایش، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و شمش می‌شود.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار داشت: از این پنچ حلقه ۲ حلقه خردایش و کنسانتره در استان وجود دارد و فعال است.

وی با بیان اینکه کنسانتره تولید شده استان در حال حاضر به ذوب آهن اصفهان و سپاهان و دیگر شهر‌‌ها صادرمی‌شود، تأکید کرد: با راه‌اندازی حلقه‌های بعدی تولید فولاد قطعا ارزش افزوده و اشتغال فراوانی در استان ایجادمی‌شود.

مرادی افزود: ۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه سرمایه‌گذاری راه‌اندازی زنجیره فولاد استان است و اشتغال در این رابطه هم بیش از ۲ هزار نفر برآورد شده است.

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: علاوه بر زنجیره فولاد هم اکنون در سقز یک هزار و ۴۰۰ هزار تن کنسانتره و آهن اسفنجی تولیدمی‌شود.

مرادی اظهار داشت: با راه‌اندازی زنجیره فولاد و ذوب آهن سقز دیگر خام فروشی سنگ آهن نخواهیم داشت و در سه، چهار سال آینده مردم شاهد تحولات گسترده‌ای در این حوزه خواهند بود.

گفتنی است که۴۰۰ پروانه بهره‌برداری در حوزه مواد معدنی فلزی، سنگ تزیینی، سیلیس، فلدسپات، دولومیت، باریت سنگ معدن و مصالح ساختمانی در کردستان صادر شده است.