۳۵ هزار کیلومتر از اراضی کشور دارای پتانسیل تولید گردوغبار هستند

سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی: ۳۵ هزار کیلومتر از اراضی کشور دارای پتانسیل تولید گردوغبار هستند سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: مطالعات سازمان زمین شناسی نشان می‌دهد که بیش از ۳۵ هزار کیلومتر از اراضی کشور پتانسیل تولید گردوغبار را دارند. به گزارش مناقصه‌مزایده علیرضا شهیدی در سی و هشتمین […]

سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی:

۳۵ هزار کیلومتر از اراضی کشور دارای پتانسیل تولید گردوغبار هستند

سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: مطالعات سازمان زمین شناسی نشان می‌دهد که بیش از ۳۵ هزار کیلومتر از اراضی کشور پتانسیل تولید گردوغبار را دارند.

به گزارش مناقصه‌مزایده علیرضا شهیدی در سی و هشتمین گردهمایی ملی علوم زمین با بیان اینکه امسال را با مخاطره‌های بزرگی آغاز کردیم افزود: از ۴۳ مخاطره ثبت شده در جهان، ۳۵ مخاطره در ایران اتفاق می‌افتد و با وجود جمعیت کم، در برخورد با سیل با چین برابری می‌کنیم.

سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی افزود: سیل یکی از پر هزینه‌‌ترین مخاطرات طبیعی است و پس از این اتفاقات چند وقت اخیر باید منتظرلغزش‌هایی در کشور باشیم.

شهیدی ادامه داد: ارزش گواهی کشف‌های سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی حدود ۶۳ هزار میلیارد ریال است و امسال ۳۰۰ هزار کیلومتر خطی برای اکتشاف مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی در خصوص اینکه به علت عدم مدیریت منابع آب‌های زیر زمینی با پدیده “فرونشست” در کشور مواجه هستیم، گفت‌: مطالعات ما نشان دهنده این است که ۳۰۰ دشت کشور تحت فرو نشست قرار دارند و با ارائه دستوراتی مبنی بر اینکه منابع آب‌های زیر زمینی به خوبی مدیریت شود، می‌توان از پیشرفت این بحران جلوگیری به عمل آورد.

شهیدی در ادامه این همایش با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سازمان زمین شناسی در حوزه شناسایی کانون‌های ریزگرد، خاطر نشان کرد: محققان این سازمان توانستند ۳۳۰ هزار کیلومتر مربع از کانون‌های ریزگرد در کشور را شناسایی و رصد کنند و مطالعات ما نشان دهنده این است که بیش از ۳۵ هزار کیلومتر از اراضی کشور پتانسیل تولید گردوغبار را دارد.

وی اظهار کرد: مناطقی همچون خراسان، سواحل خلیج‌فارس، مکران، جازموریان، کویر لوت، مرکزی، دشت کویر و دریاچه ارومیه از جمله مناطق پتانسیل دار برای تولید گردوغبار به شمار می‌رود.

سرپرست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی از تهیه نقشه‌های زمین شناسی دریایی در کشور خبر داد و گفت: این مطالعات در حوزه خلیج‌فارس و دریای عمان صورت گرفته است و مطالعه برای تهیه نقشه‌های زمین شناسی جامع دریای خزر در دستور کار قرار دارد.

شهیدی در پایان تهیه نقشه‌های ژئو مورفولوژی‌های دریایی، نقشه‌های زمین شناسی دریایی جزایر قشم ونقشه‌های زمین گردشگری در سواحل جنوب را از دیگر اقدامات سازمان زمین شناسی دانست و در این باره گفت: تولید قابل توجه اطلاعات پایه، تولید ثروت ملی با اخذ سه گواهی کشف تا پایان سال ۹۸از جمله دستاورد‌های سازمان زمین‌شناسی در حوزه اکتشاف است.