توربین گازی ام.جی.تی ۴۰ در کشور تولید شد

مدیرعامل مپنا توربین گازی ام.جی.تی ۴۰ در کشور تولید شد گروه انرژی-مدیرعامل شرکت مپنا گفت: توربین گازی ام.جی.تی ۴۰ توسط متخصصان داخلی تولید و آماده ورود به صنعت نیروگاهی شده است. به گزارش خبرنگار انرژی مناقصه‌مزایده، عباس‌علی‌آبادی طی نشست خبری، با اشاره به این‌که با تولید این توربین در بخش نیروگاهی به خود اتکایی رسیده‌ایم،افزود: […]

مدیرعامل مپنا

توربین گازی ام.جی.تی ۴۰ در کشور تولید شد

گروه انرژی-مدیرعامل شرکت مپنا گفت: توربین گازی ام.جی.تی ۴۰ توسط متخصصان داخلی تولید و آماده ورود به صنعت نیروگاهی شده است.

به گزارش خبرنگار انرژی مناقصه‌مزایده، عباس‌علی‌آبادی طی نشست خبری، با اشاره به این‌که با تولید این توربین در بخش نیروگاهی به خود اتکایی رسیده‌ایم،افزود: با ساخت این توربین ، توانایی تولید انواع توربین‌های نیروگاهی از مقیاس کوچک تا بزرگ در کشور ایجاد شده است.

علی‌آبادی خاطرنشان ساخت: اکثر قطعات این توربین به دست متخصصان داخلی ساخته شده و وابستگی به بیرون از مرز‌ها را کاهش می‌دهد.

این مقام مسؤول ادامه داد: این توربین گازی امکان استفاده در هر شرایط آب‌و‌هوایی را دارد و تلاش می‌شود از آن در صنعت نفت و گاز علاوه بر صنعت نیروگاهی استفاده شود.

وی ارزش سرمایه‌گذاری صورت گرفته برای تولید این توربین را ۴۰ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: این سرمایه‌گذاری برای مراحل مختلف از تحقیق و توسعه تا تولید محصول انجام شده است.

آمادگی برای جمع‌آوری گاز فلر

به گفته علی‌آبادی، ایران در بین۷ کشوری قرار دارد که بیش‌ترین گاز فلر را تولید می‌کنند و باید برای جمع‌آوری این نوع گاز که به محیط‌زیست آسیب می‌رساند، تلاش شود.

وی گفت: توربین گازی جدید این شرکت قابلیت جمع‌آوری گاز فلر را خواهد داشت و لازم است، ابتدا برای تجمیع این گاز‌ها از میادین مختلف اقدام شود.

علی‌آبادی خاطرنشان ساخت: تلاش می‌شود با جمع‌آوری گاز فلر آن را برای تولید برق استفاده كنيم ، تا بدین ترتیب آسیب محیط‌زیست کاهش یابد.

به گفته این تولیدکننده، تجهیزات نیروگاهی گاز فلر در عسلویه و خوزستان تولید می‌شود و برای تولید برق باید تجمیع شوند.

همکاری با آلمان و سوریه

وی همکاری این شرکت با زیمنس آلمان را خاطرنشان کردو گفت: شرکت زیمنس از شرکای قدیمی است و همچنان با یکدیگر همکاری داریم، همچنین از سال‌های گذشته در سوریه فعالیت داشتیم.

به گفته علی‌آبادی، این شرکت در سوریه دو نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی ساخته که در مجموع یکهزارمگاوات برق تولید می‌کند.

استقبال از سرمایه‌گذاران

وی درباره فعالیت یک شرکت ترکیه‌‌ای در ایران برای احداث نیروگاه گفت: یک شرکت ترکیه‌ای به عنوان سرمایه‌گذار وارد ایران شده، اما هنوز پروژه‌ای به نتیجه نرسیده است.

علی‌آبادی با بیان این‌که از ورود سرمایه‌گذار استقبال می‌کنیم، افزود: تأکید این است که هر نیروگاهی که احداث می‌شود، اولویت استفاده از تجهیزات آن باید استفاده از تجهیزات داخلی باشد، نه این‌که به بهانه سرمایه‌گذاری خارجی اقدام به واردات تجهیزات شود.

تداوم واردات در برابر تجهیزات مشابه داخلی

این تولیدکننده تجهیزات نیروگاهی با بیان این‌که هنوز بسیاری از تجهیزاتی که امکان ساخت آنها در داخل وجود دارد، ازخارج وارد می‌شوند گفت: نوع خارجی این توربین ساخت مپنا اکنون درحال بهره‌برداری است و انتظار می‌رود در آینده واردات آن قطع شود.

بازدهی ۳۰ تا ۴۰درصدی توربین جدید

وی بازدهی توربین جدید را بین ۳۰ تا ۴۰درصد ذکر کرد که امکان افزایش دارد و کار ساخت این توربین از سال ۱۳۹۱ با آغاز مطالعات کلید خورد ودر مدت ۶ سال آماده بهره‌برداری شد.

به گفته علی‌آبادی، ساخت این نوع توربین فقط براساس نیاز و سفارش مشتریان انجام می‌شود بنابراین تولید انبوه ندارد.

وی افزود: تاکنون امکان تولید توربین بالای ۱۰۰ مگاوات وجود نداشت، اما اکنون این امکان فراهم شده است.

تولید لکوموتیو

این تولیدکننده تجهیزات نیروگاهی از فراهم شدن امکان تولید لکوموتیو خبرداد و گفت: اکنون ۷دستگاه لکوموتیو تولیدی این شرکت در راه‌آهن مورد استفاده قرار گرفته است.

علی‌آبادی افزود: تلاش می‌شود لکوموتیو‌های تولید شده به شکل اجاره در اختیارشرکت‌های ریلی قرارگیرد و برای این امر ساخت ۱۵۰ لکوموتیودر دستوركار قرار گرفته است.