سرنوشت مبهم «لایحه صیانت از داده‌های شخصی»!!

سرنوشت مبهم «لایحه صیانت از داده‌های شخصی»!! ادامه درز اطلاعات مردم از پلتفرم‌ها در حالی است که در مردادماه سال گذشته «لایحه صیانت از داده‌های شخصی» در راستای حمایت از حریم‌خصوصی کاربران فضای مجازی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران رونمایی شد و قرار بر این بود این لایحه در مجلس طرح و به قانونی برای […]

سرنوشت مبهم «لایحه صیانت از داده‌های شخصی»!!

ادامه درز اطلاعات مردم از پلتفرم‌ها در حالی است که در مردادماه سال گذشته «لایحه صیانت از داده‌های شخصی» در راستای حمایت از حریمخصوصی کاربران فضای مجازی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران رونمایی شد و قرار بر این بود این لایحه در مجلس طرح و به قانونی برای دفاع از حریم‌خصوصی و اطلاعات شخصی مردم تبدیل شود، اما با گذشت نزدیک به ۹ ماه از تصویب این لایحه، وکلای مردم در مجلس از سرنوشت آن بی‌خبر هستند.

به گزارش ایلنا، لایحه صیانت از داده‌های شخصی با همکاری وزارت ارتباطات و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای‌اسلامی تدوین و در مردادماه سال گذشته در حاشیه نمایشگاه الکامپ رونمایی شد. هدف اصلی این لایحه که قرار بود در مجلس به قانون تبدیل شود، صیانت از حیثیت و کرامت اشخاص است که قواعد و احکام آن شامل؛ تبیین حقوق اشخاص موضوع داده‌ها، به‌ویژه در تعامل با سایر حق‌های مشروع، ضابطه‌مندی فرآیند پردازش داده‌های شخصی، مسؤولیت‌پذیری پردازش، هم‌افزایی امور تنظیمی و نظارتی پردازش و جبران‌پذیری زیان‌ها و آسیب‌های پردازش می‌شود.

همچنین قرار بود چهار لایحه دیگر با عنوان‌های حاکمیت‌های الکترونیکی، مسؤولیتپذیری در فضای مجازی، لایحه خاص برای تراکنش‌های الکترونیکی و شناسایی الکترونیک در دست اقدام قرار گیرد.

محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات کشور، در رونمایی لایحه «صیانت از داده‌های شخصی» اظهار امیدواری کرد؛ این لایحه در کمیسیون لوایح دولت پیگیری و به مجلس ارائه و تبدیل به قانون شود.

وی تأکید کرد: همه این لوایح در کنار هم‌، آینده دیجیتال کشور را خواهند ساخت.

همچنین در مراسم رونمایی لایحه مذکور رمضانعلی سبحانی‌فر، رییس کمیسیون ارتباطات مجلس با بیان اینکه ما از مجلس دوره گذشته به دنبال این لایحه بودیم اما فرصتی فراهم نمی‌شد، افزود: با لایحه‌ای که امروز تصویب می‌شود، بخش عمده‌ای از دغدغه کاربران و مشترکان حفظ خواهد شد و این بدان معناست که نه تنها حریم شخصی کاربران خدشه‌دار نمی‌شود، بلکه کسانی که از اطلاعات کاربران بدون اجازه خودشان استفاده می‌کنند، دیگر این امکان را نخواهند داشت.

همچنین پروانه‌مافی، رییس کمیسیون کسب‌وکارهای اینترنتی مجلس شورای‌اسلامی، نیز یکی دیگر از نمایندگان حاضر در این مراسم بود.

علی‌رغم تمام تأکیدهای وکلای مردم برای صیانت از حریم‌خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران بعد از ۹ ماه، آنها از سرنوشت «لایحه صیانت از داده‌های شخصی» ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.

سبحانی‌فر در پاسخ به چرایی به نتیجه نرسیدن «لایحه صیانت از داده‌های شخصی»، گفت: قرار بر این بود لایحه مورد بحث به مجلس بیاید، اما تا امروز خبری نشده است.

وی ادامه داد: البته قوانین مشابهی درباره حفاظت از اطلاعات شخصی و حریم‌خصوصی افراد وجود دارد، اما جامع و کامل نیست.

سبحانی‌فر با بیان اینکه در این زمینه خلأ‌های قانونی زیادی داریم، ‌افزود: لایحه صیانت از داده‌های شخصی برای اصلاح و رفع خلأ‌های قانونی تدوین شده است.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه با توجه به اهمیت موضوع چرا نمایندگان پیگیر لایحه مذکور نبوده‌اند، اظهار کرد: لایحه مورد بحث با همکاری وزارت ارتباطات و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای‌اسلامی تدوین شده است و این امر ثابت می‌کند حفاظت اطلاعات و حریمشخصی مردم برای نمایندگان در مجلس اهمیت دارد.

همچنین پروانه مافی در پاسخ به تکرار پرسش چرایی به نتیجه نرسیدن لایحه صیانت از داده‌های شخصی عنوان کرد که از سرنوشت لایحه بی‌اطلاع هستم.

وی به جمله: «لایحه مورد بحث تا امروز به مجلس نیامده است» بسنده کرد.

براساس این گزارش؛ بی‌خبری مجلسی‌ها از سرنوشت «لایحه صیانت از داده‌های شخصی» نشان می‌دهد این موضوع پراهمیت هنوز دغدغه اصلی وکلای مردم در مجلس نشده است. ادامه درز اطلاعات کاربران پلتفرم‌های کسب‌وکار ایرانی، ضرورت پرداختن به «لایحه صیانت از داده‌های شخصی» را بیش از گذشته نشان می‌دهد چرا که حمایت حقوقی از اطلاعات و حریم شخصی انتظار به حق مردم است، ضمن اینکه خلأ‌های قانونی، جو بی‌اعتمادی به پلتفرم‌های داخلی را در بین مردم ایجاد می‌کند که متضرر آن تولید ملی و اقتصاد کشور خواهد بود.