بسیاری از شرکتهای عسلویه اطلاعی از پیوست سلامت ندارند مسؤول دبیرخانه پایش آلودگی صنایع نفت، گاز و انرژی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر معتقد است، شیوع بیماری آسم و دیگر حساسیتها در عسلویه در مقایسه با شهرهای آلودهای همچون اهواز بالاتر است و در نتیجه خواستار نگاهی ملی به موضوع تأثیر آلودگی صنایع بر سلامتی […]
بسیاری از شرکتهای عسلویه اطلاعی از پیوست سلامت ندارند
مسؤول دبیرخانه پایش آلودگی صنایع نفت، گاز و انرژی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر معتقد است، شیوع بیماری آسم و دیگر حساسیتها در عسلویه در مقایسه با شهرهای آلودهای همچون اهواز بالاتر است و در نتیجه خواستار نگاهی ملی به موضوع تأثیر آلودگی صنایع بر سلامتی مردم عسلویه شده است.
به گزارش ایسنا، شکرا… فرخی با اشاره به اقدامات این دانشگاه درخصوص وضعیت آلایندگیها در عسلویه توضیح داد: از چند سال پیش موضوع آلودگی عسلویه را پیگیری کردیم، اما به شکل متمرکز نبوده است تا اینکه کمتر از یک سال قبل دفتری به نام «دبیرخانه پایش آلودگیهای صنایع نفت، گاز و انرژی و اثرات آن بر سلامت» راهاندازی کردیم.
او و همکارانش در این دفتر نه فقط منطقه عسلویه، بلکه اثرات آلودگی را بر مردم اطراف نیروگاهها و پتروشیمیهای شمال استان و همچنین مردم خارك مورد توجه قراردادند اما به دلیل بحران موجود در منطقه عسلویه و اینکه این منطقه در حالحاضر به عنوان یک منطقه اورژانسی برای آنان مطرح شده است تمرکز اولیه را بر منطقه عسلویه قراردادند.
این دبیرخانه به پیشنهاد رییس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر راهاندازی شد و او نیز مسؤولیت آن را پذیرفته است.
او و همکارانش در این مدت و طی پیگیریهای متعدد به این نتیجه رسیدند مهمترین ابزاری که میتواند صنایع حاضر در منطقه عسلویه شامل فازهای مختلف گازی و شرکتهای پتروشیمی را قانع کنند که آلودگی ایجاد میکنند و این آلودگی اول به محیطزیست و به دنبال آن به انسان آسیب خواهد زد، مطالعات علمی است و هیچ چیزی بهتر از نتایج این مطالعات نمیتواند نفوذ داشته باشد.
مسؤول دبیرخانه پایش آلودگی صنایع نفت، گاز و انرژی و اثرات آن بر سلامت افزود: در یک کار علمی، اکثر مطالعاتی که در کل کشور در حوزه زیستمحیطی و سلامت منطقه عسلویه بر روی هوا، خاک، آب و انسان انجام شده بود را جستجو و استخراج کردیم که حاصل این مطالعه مقاله منتشر شده در مجله طب جنوب است.
فرخی با اشاره به برخی قوانین در حوزه صنایع نفت و گاز مستقر در مناطق، تأکید کرد: همانطور که میدانید در دنیا مسألهای تحت عنوان HIA (ارزیابی اثر صنایع بر سلامت) وجود دارد که WHO از سال ۱۹۹۲ آن را به رسمیت شناخته و رویکرد آن این است که تمام صنایع بزرگ در ابتدای راهاندازی باید پیوست سلامت داشته باشند؛ یعنی پیشبینی اینکه طرح قبل و حین راهاندازی و بعد از اینکه راهاندازی شد چه آثار و عوارضی بر روی محیطزیست و ساکنین اطراف خود ایجاد میکند و در قبال عارضهای که ممکن است برای مردم ایجاد کنند چه تمهیداتی را باید اتخاذ کند.
وی ادامه داد: علاوه بر تدوین پیوست سلامت، براساس استانداردها پیش رفته و خروجیها و آلایندهها را استاندارد کند که متأسفانه در کشور ما این موضوع در شهریور ماه ۹۲ ابلاغ شده است، یعنی از ۵-۶ سال قبل، در صورتی که شرکتهای حاضر در عسلویه ۱۵ تا ۲۰ سال است که در حال فعالیت هستند، بنابراین طبیعی است که بسیاری از این شرکتها متأسفانه هیچ اطلاعی از پیوست سلامت ندارند چون از آنها خواسته نشده است.
فرخی عنوان کرد: در ابلاغیه مربوط به کشور ما آمده است که براساس ماده ۳۲ قانون برنامه پنج ساله پنجم جمهوریاسلامی استانداردهای ملی، برای طرحهای بزرگ توسعهای باید پیوست سلامت تدوین شود، لذا طبق این قوانین که به وزارت بهداشت و کلیه دستگاهها نیز ابلاغ شده و براین اساس دبیرخانه پایش آلودگیها راهاندازی شد. مطالعه مذکور برگرفته از مقالاتی است که به شکل میدانی بر روی هوا، آب، خاک منطقه و در حوزه بهداشت و سلامت مردم کار کرده بودند.
این متخصص بیماریهای سیستم ایمنی و آلرژی تصریح کرد: موضوع اول اینکه در بررسی رسوبات ساحلی منطقه نایبند عسلویه در مقایسه با منطقه لاور ساحلی (به عنوان منطقه شاهد) فلزات سنگین خطرناک و هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای به عنوان محصولات سمی صنعتی پتروشیمی و گاز منطقه عسلویه مشاهده شد و مشخص شد رسوبات ساحلی منطقه نایبند عسلویه به شدت بالاست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.