۱۸۸۲،تحول در کیفیت برگزاری مناقصات به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان

تحول در کیفیت برگزاری مناقصات به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان رامین شاهی – شرکت‌های دانش‌بنیان آینده رشد اقتصاد جهانی را رقم خواهند زد، زیرا حلقه اتصال واقعی میان دانشگاه و صنعت توسط نخبگان شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد و اینان هستند که علم تئوریک را تبدیل به محصولات صنعتی و اقتصادی می‌کنند. باید گفت فرایند تبدیل علوم […]

تحول در کیفیت برگزاری مناقصات به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان

رامین شاهی – شرکت‌های دانش‌بنیان آینده رشد اقتصاد جهانی را رقم خواهند زد، زیرا حلقه اتصال واقعی میان دانشگاه و صنعت توسط نخبگان شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد و اینان هستند که علم تئوریک را تبدیل به محصولات صنعتی و اقتصادی می‌کنند.

باید گفت فرایند تبدیل علوم محض دانشگاهی به انواع محصولات صنعتی، امری تازه نیست و دست‌کم جهان از اوایل قرن ۱۸ با اختراع ماشین بخار، شاهد تبدیل شدن علوم به تولید و ثروت است. این در حالی است که در اوایل قرن ۲۰ تغییر نسل در انواع مدل‌های محصولات صنعتی و آمدن طرح‌های جدید تقریباً ۲۰ تا ۳۰ سال زمان می‌برد، اما هم اکنون و در قرن ۲۱ به دلیل سرعت بالای رشد فن‌آوری‌ و تکنولوژیهای مختلف، ورود محصولات جدید الکترونیکی و صنعتی حتی در هر یک ماه صورت می‌پذیرد؛ لذا در جهانی که رقابت‌های اقتصادی با سرعت بالای رشد فن‌آوری و تنوع محصولات مختلف مواجه است، شرکت‌های دانش‌بنیان نقش کلیدی برای توسعه علوم و فنون و تبدیل آنان به انواع محصولات مورد نیاز بازار ایفا می‌کنند.

در نتیجه، قدرت بالای شرکت‌های دانش‌بنیان در تغییر معادلات اقتصادی و صنعتی به فرایند مناقصات هم کشیده خواهد شد، زیرا آنان با افزایش بهره‌وری و کیفیت محصولات جدید، سهم خود را از پیروزی در مناقصات خواهند خواست. لذا باید گفت سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید ناخالص در حال افزایش است به گونه‌ای که به گفته سورنا ستاری، معاون علمی و فن‌آوری رییس‌جمهور در حال حاضر دو هزار و ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور مشغول به‌کار هستند و شرکت‌های دانش‌بنیان بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد در سال دارند. این رقم در سال‌های آینده افزایش پیدا خواهد کرد و ضرورت دارد دولت حمایت‌های خود را به صورت تسهیلات بانکی و تضمین‌های بانکی، اختصاص بودجه افزایش دهد؛ زیرا اشتغال‌زایی و ماندگاری در بازار در ذیل فعالیت و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان شکل خواهد گرفت.

از سویی با رشد و توسعه روزافزون شرکت‌های دانش‌بنیان و حضور آنان در مناقصات و مزایدات کشور و برعهده گرفتن انواع پروژه‌های کشور شاهد به صدا در آمدن زنگ خطر برای پیمانکارانی خواهیم بود که واحد تحقیق و توسعه (R&D) ضعیف و بدون تحرکی را دارا هستند و چنان‌چه دولت حمایت لازم را از شرکت‌های دانش‌بنیان به عمل آورد، شاهد تحولات عظیمی در میان پیمانکاران برنده مناقصات خواهیم بود، زیرا کیفیت اجرای طرح‌ها افزایش و قیمت تمام شده در فضایی رقابتی کاهش بیشتری می‌یابد.

 

امیدواریم در سال‌های آینده دولت‌ها نگاه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشند تا با حمایت از آنان شاهد افزایش جدی تولید ناخالص کشور، رقابت‌پذیری بالا در اقتصاد و دستیابی به اقتصاد مقاومتی باشیم.