تولید نفت در مناطق سیلزده خوزستان به حالت عادی بازگشت تولید نفت در مناطق سیلزده به حالت عادی بازگشته و تنها در تعداد محدودی از چاهها به دلیل از بین رفتن جادههای ارتباطی و یا آببردگی لولهها، تولید همچنان متوقف است. به گزارش ایرنا، خوزستان پایتخت تولید نفت ایران به شمار میرود و حجم زیادی […]
تولید نفت در مناطق سیلزده خوزستان به حالت عادی بازگشت
تولید نفت در مناطق سیلزده به حالت عادی بازگشته و تنها در تعداد محدودی از چاهها به دلیل از بین رفتن جادههای ارتباطی و یا آببردگی لولهها، تولید همچنان متوقف است.
به گزارش ایرنا، خوزستان پایتخت تولید نفت ایران به شمار میرود و حجم زیادی از تولید طلای سیاه در این منطقه از کشور اتفاق میافتد. کم عمق بودن میادین نفتی و استخراج آسان و ارزان از این منطقه سبب شده تا خوزستان یکی از بهشتهای اکتشاف نفت جهان باشد.
با این حال شرایط جغرافیایی این استان تولید نفت را با مخاطراتی نیز همراه میکند. همزیستی نفت و آب در تالاب هورالعظیم از دیرباز وجود داشته و اکتشاف در مناطق کوهستانی جنوبغرب ایران نیز با مشکلاتی همراه بوده است.
امسال اما سیل نیز بر این مشکلات افزوده شد تا در روزهای ابتدایی سال دوباره نام خوزستان و نفت در سرخط خبرها شنیده شود. سیلی که براساس آمار در نیمقرن گذشته بیسابقه بود و علاوه بر آنکه مردم شهرها و روستاها را درگیر کرد، باعث آسیب به تأسیسات نفتی شد تا آنجا که به گفته وزیر نفت، هزار میلیارد تومان به این تأسیسات آسیب وارد شد که از آن جمله میتوان به آببردگی خطوط لوله، تخریب جادههای ارتباطی برای هدایت سیلاب، بستن چاههای نفت به منظور جلوگیری از آلودگی محیطزیست و… اشاره کرد.
اکنون اما با فروکشکردن آب در بیشتر مناطق سیلزده، کمکم زندگی به حالت عادی باز میگردد و صنعت نفت نیز به دنبال آن است تا با تعمیر تأسیسات خود، روند تولید را مانند گذشته ادامه دهد.
اگرچه وقوع سیل سبب شد تا تولید نفت در منطقه غرب کارون به دلیل همپوشانی تأسیسات نفتی با تالاب هورالعظیم با افتی نسبی همراه شود اما تولید در مناطق دیگر خوزستان در جریان بوده و آبگرفتگی نیز با سرعت بیشتری کنترل شد.
همین امر سبب شد تا در مجموع، تولید نفت در روزهایی که برخی از چاهها به دلیل جلوگیری از بروز مخاطرات زیستمحیطی بسته شده بود، کاهش پیدا نکرده و برنامه تولید محقق شود.
احمد محمدی، مدیرعامل شرکت مناطق نفتخیزجنوب در همین زمینه گفت: تولید نفت در مناطق نفتخیزجنوب در جریان است و با وجود آنکه برای تولید نفت از هیچکدام از چاهها مشکلی نداشتیم اما برای حفظ محیطزیست، اقدام به بستن برخی از چاهها کردیم.
وی افزود: اکنون آب در بیشتر مناطق فروکش کرده و اغلب چاههای بسته شده، وارد مدار تولید شدهاند. البته تعداد محدودی از چاهها به دلیل از بین رفتن جادههای ارتباطی و یا آببردگی لولهها همچنان امکان تولید ندارند که اقدامات تعمیری در دستور کار قرار گرفته است.
محمدی با اشاره به اینکه آبگرفتگی در تأسیسات نفتی رفع شده، تأکید کرد: همچنان در بخشهایی مردم با مشکلات ناشی از سیل درگیر هستند.
وی ادامه داد: در راستای مسؤولیتهای اجتماعی، بحث اسکان مردم سیلزده در دستور کار قرار دارد و هر کجا که از طرف ستاد بحران اعلام شود، وارد عمل میشویم.
کریم زبیدی، عضو هیأتمدیره شرکت ملی نفت ایران نیز با اشاره به اینکه خبر جدیدی از تولید نفت در میدان آب تیمور و منصوری در دست نیست، گفت: تولید نفت در میدان اهواز ۵ آغاز شده است.
وی ادامه داد: به دلیل آبگرفتگی برخی تأسیسات در غرب کارون، در این منطقه همچنان افت تولید داریم اما این کاهش تولید از مناطق و چاههای دیگر جبران میشود.
به گفته زبیدی، در بقیه میادین نفتی مناطق سیلزده تولید نفت طبق برنامه تکلیفی در جریان است و در مجموع افت تولید نداریم.
سیلی که از اواخر سال گذشته استانهایی از کشور را در بر گرفت سبب شد تا جریان تولید نفت در حدود ۲۰ تا ۳۰ عدد از چاهها در استان خوزستان متوقف شود با این حال در میزان تولید نفت کاهشی رخ نداد و این کاهش تولید، از مناطق دیگر تأمین شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.