سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی به کمتر از دو تریلیون دلار رسید

سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی به کمتر از دو تریلیون دلار رسید  آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی پس از سه سال کاهش در سال میلادی گذشته ثابت ماند و به حدود یک تریلیون و ۸۵۰ میلیارد دلار رسید. به گزارش ایسنا، طبق گزارش سرمایه‌گذاری انرژی جهان ۲۰۱۹ آژانس بین‌المللی انرژی، هزینه در […]

سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی به کمتر از دو تریلیون دلار رسید

 آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی پس از سه سال کاهش در سال میلادی گذشته ثابت ماند و به حدود یک تریلیون و ۸۵۰ میلیارد دلار رسید.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش سرمایه‌گذاری انرژی جهان ۲۰۱۹ آژانس بین‌المللی انرژی، هزینه در بخش بالادستی نفت و گاز در سال ۲۰۱۸ بر مبنای سالانه حدود چهاردرصد رشد کرد و به ۴۷۷ میلیارد دلار رسید که تحت تأثیر رشد قیمت‌های نفت و گرایش به گاز شیل و پروژه‌هایی با مدت ساخت کوتاه‌تر بود.

آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد هزینه نفت و گاز در سال ۲۰۱۹ به ۵۰۵ میلیارد دلار رشد کند.

سرمایه‌گذاری در عرضه زغال‌سنگ به میزان دودرصد رشد کرد و به ۸۰ میلیارد دلار رسید که نخستین افزایش از سال ۲۰۱۲ بود و عمدتاً هزینه برای حفظ سطح تولید بود تا این که برای معادن جدید باشد.

در بخش نیروی جهانی، سرمایه‌گذاری حدود یکدرصد افت کرد و به حدود ۷۷۵ میلیارد دلار رسید اما به دلیل رشد تقاضا برای برق، بزرگ‌ترین جذب‌کننده سرمایه‌گذاری در بخش انرژی بود.

سرمایه‌گذاری برای بهره‌وری انرژی ثابت بود اما هزینه روی تجدیدپذیر‌ها با کندی روند رشد ظرفیت و افت هزینه‌هایی برای برخی از فناوری‌ها، به میزان یک درصد افت کرد و به بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار رسید.

در این گزارش آمده است که نشانه‌های معدودی از اختصاص بالای سرمایه برای انرژی‌های دارای آلایندگی اندک به چشم می‌خورد در حالی که چنین سرمایه‌گذاری‌هایی برای رسیدن به هدف کنترل گرمایش جهانی ضروری شمرده می‌شود.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی در این باره اظهار کرد: سرمایه‌گذاری انرژی با تغییر روند بازارها، سیاست‌ها و فناوری‌ها، اکنون با ابهامات کم‌سابقه‌ای مواجه شده است.

سرمایه‌گذاری در انرژی‌های دارای آلایندگی اندک در سال ۲۰۱۸ نسبتاً ثابت بود و به حدود ۶۲۰ میلیارد دلار رسید اما رشد آن از زمان رشد سه‌درصدی در سال ۲۰۱۶، راکد مانده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد سهم انرژی‌های دارای آلایندگی اندک در مجموع سرمایه‌گذاری‌های انرژی حدود ۳۵درصد است که باید تا سال ۲۰۳۰ به ۶۵ درصد افزایش پیدا کند.

براساس گزارش رویترز، چین با حدود ۳۷۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، بزرگ‌ترین بازار برای سرمایه‌گذاری انرژی در سال ۲۰۱۸ بود با این حال فاصله این کشور با آمریکا که حدود ۳۵۰ میلیارد دلار هزینه کرد، کمتر شد.

همچنین سرمایه‌گذاری انرژی در اتحادیه اروپا اندکی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار بود.