محققان چینی دستگاهی ساختهاند که میتواند بهطور همزمان انرژی باد و خورشید را جذب و به برق تبدیل کند. به گزارش ایسنا دانشمندان مؤسسه نانوانرژی و نانوسیستمهای پکن با همکاری محققان مؤسسه فنآوری جورجیا موفق به ساخت اولین نمونه مبدلهای دوکاره انرژی پاک باد و خورشید شدند. محققان با ترکیب فنآوری سلول خورشیدی سیلیکونی […]
محققان چینی دستگاهی ساختهاند که میتواند بهطور همزمان انرژی باد و خورشید را جذب و به برق تبدیل کند.
به گزارش ایسنا دانشمندان مؤسسه نانوانرژی و نانوسیستمهای پکن با همکاری محققان مؤسسه فنآوری جورجیا موفق به ساخت اولین نمونه مبدلهای دوکاره انرژی پاک باد و خورشید شدند.
محققان با ترکیب فنآوری سلول خورشیدی سیلیکونی با ژنراتور تریبوالکتریک برای اولین بار توانستند انرژی موجود در نور خورشید و باد را بهطور همزمان جذب و به برق تبدیل کنند.
با استفاده از این فنآوری میتوان تحولی در صنایع تولید برق پاک ایجاد کرد و همچنین نیاز سیریناپذیر آسمانخراشها به برق را کاهش داد.
محققان معتقدند که اهمیت این دستاورد با توجه به ضریب اتلاف بالای انرژی باد در شهرها و عدم امکان استفاده از توربینهای بادی در محیطهای شهری مشخص میشود. بهطوریکه انرژی باد به علت بزرگی و آلودگی صوتی توربینهای بادی در شهرهای بزرگ تلف میشود.
در این فنآوری به جای استفاده از ساختار مکانیکی یا توربین، از انرژی برقمالشی ناشی از اصطکاک مولکولهای هوا استفاده میشود. هنگامی که مولکولهای دو ماده متفاوت به طور متناوب به هم برخورد کرده و جدا میشوند، الکترونها از یک سطح به سطح دیگر منتقل میشوند.
محققان چینی برای ساخت پنلهای خورشیدی هیبرید از سلولهای خورشیدی سیلیکون با قطر ۱۲۰ میلیمتر و در پهنای ۲۲ میلیمتر استفاده کردهاند.
با استفاده از فنآوری سلولخورشیدی دوگانه میتوان علاوه بر ۸ میلیوات برق از خورشید حدود ۲۶ میلیواتانرژی از باد بدست آورد که در صورت مقایسه توان تولیدی اهمیت این دستاورد بهتر مشخص میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.