جنبش ضدآیفونی چینی‌ها آغاز شد

در حمایت از هواوی جنبش ضدآیفونی چینی‌ها آغاز شد به راه افتادن جنبش ضدآیفون در چین در واکنش به تحریم گوشی‌های هواوی در آمریکا می‌تواند به شرکت اپل به شدت آسیب زده و از سود امسال آن تا ۲۹ درصد بکاهد. به گزارش مهر به نقل از نکست وب، در شرایطی که دولت آمریکا با […]

در حمایت از هواوی

جنبش ضدآیفونی چینی‌ها آغاز شد

به راه افتادن جنبش ضدآیفون در چین در واکنش به تحریم گوشی‌های هواوی در آمریکا می‌تواند به شرکت اپل به شدت آسیب زده و از سود امسال آن تا ۲۹ درصد بکاهد.

به گزارش مهر به نقل از نکست وب، در شرایطی که دولت آمریکا با اعمال تحریم‌های مختلف بر علیه هواوی در تلاش است تا این شرکت را فلج کند، چینی‌‌ها هم بیکار ننشسته‌اند و جنبشی برای تحریم آیفون و عدم استفاده از تولیدات این شرکت به راه انداخته‌اند.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند چین با جمعیت انبوه و اقتصاد پیشرفته‌اش کاملاً در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند از اپل آمریکایی که سومین سازنده بزرگ گوشی‌های هوشمند در جهان است، انتقام بگیرد.

بررسی‌های مؤسسه Goldman Sachs نشان می‌دهد اگر چین تصمیم بگیرد اپل را تحریم کند، سود جهانی این شرکت تا ۲۹ درصد کاهش می‌یابد. ۱۷درصد از کل فروش تولیدات اپل مربوط به کشور چین است و لذا از دست دادن بازار این کشور برای اپل تبعات جبران‌ناپذیری را به همراه می‌آورد.

از سوی دیگر باید توجه داشت که بسیاری از تولیدات اپل در کشور چین مونتاژ و تولید می‌شوند و اگر دولت این کشور تصمیم به جلوگیری از تولید آیفون و محصولات دیگر اپل در چین بگیرد، این شرکت باید هزینه‌های سرسام‌آوری را برای پرداخت حقوق به نیروی کار گران‌قیمت‌تر و عقد قرارداد با کارخانه‌های دیگری به منظور تولید آیفون و… بپردازد.

بزرگ‌ترین تراشه‌ساز جهان به همکاری با هواوی ادامه می‌دهد

شرکت تایوانی TSMC به عنوان یکی از بزرگ‌ترین سازندگان چیپ‌ست در جهان اعلام کرده است به دنبال تحریم‌های آمریکا علیه هواوی، به همکاری و فعالیت با این شرکت چینی ادامه خواهد داد.

بدون شک محدودیت‌های جدیدی که آمریکا برای هواوی وضع و اعمال کرده است، تأثیرات منفی و تبعات گسترده‌ای را در پی خواهد داشت و این بدان معناست که دیگر قادر نخواهد بود هرگونه سرویس اختصاصی ارائه شده توسط گوگل را استفاده کند و استفاده از سیستمعامل اندروید توسط هواوی تنها محدود به لایسنس‌های متن باز و AOSP خواهد بود.

به دنبال این خبر، بسیاری دیگر از غول‌های تکنولوژی همچون مایکروسافت و همچنین تراشه سازهای بزرگی همچون اینتل، کوالکام و برودکام نیز اعلام کردند که مطابق قوانین و محدودیت‌های جدید دولت آمریکا عمل خواهند کرد و بدینترتیب به همکاری با هواوی پایان خواهند بخشید.

اما حالا در میان همه این شرکت‌های تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی در کشورهای مختلف که به تحریم علیه هواوی پیوسته‌اند، شرکت تایوانی TSMC به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده چیپست در جهان اعلام کرده است که بدون نگرانی از جریمه‌های احتمالی واشنگتن به همکاری با هواوی ادامه خواهد داد.

به نظر می‌رسد که مسؤولان و مقامات تایوانی این شرکت پس از مشورت‌های حقوقی با وکلای مؤسسات حقوق بین‌الملل به این نتیجه رسیده و این خبر را منتشر کرده‌اند.

بنابر اعلام این شرکت تولیدکننده محصولات نیمه‌هادی، ساخت چیپست شامل این قوانین و مقررات جدید آمریکا نمی‌شود بنابراین صنایع مربوطه قادر خواهند بود کماکان به فعالیت و همکاری با شرکت چینی هواوی بپردازند. توشیبا نیز با انتشار بیانیه‌ای مشابه اعلام کرده بود که ارسال قطعات الکترونیکی نظیر چیپ‌های LSI برای پردازش داده به هواوی را ادامه می‌دهد. پاناسونیک و لنوو نیز بعد از آن تصمیم مشابهی گرفته و ادامه همکاری با این غول تکنولوژی را که بدون شک برای آنها سودآوری بالایی به بار خواهد آورد، ترجیح داده‌اند.

این در حالیست که بسیاری دیگر از شرکت‌ها و اپراتورهای مخابراتی تحت‌تأثیر تحریم‌های تجاری جدید آمریکا علیه هواوی و واهمه از پرداخت جریمه‌های سنگین، فروش گوشی‌های هواوی و همکاری‌های مخابراتی با این غول تکنولوژی چینی را متوقف کرده و به حالت تعلیق درآورده‌اند.

بدونشک مشکلات و کشمکش‌های دولت آمریکا با هواوی از جنجال‌برانگیز‌ترین و خبرساز‌ترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ میلادی بود که به نظر می‌رسد به این زودی تمام نخواهد شد.

هواوی که بزرگ‌ترین تولیدکننده و توسعه‌دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضه‌کننده موبایل در جهان محسوب می‌شود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، و بسیاری از کشورهای هم‌‌پیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشور‌ها اعم از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و بریتانیا استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین ممنوع اعلام کرده بودند.

با اینکه دولت چین و شرکت هواوی همه این اتهامات را بار‌ها رد و تکذیب کردند، به نظر می‌رسد که نگرانی در مورد جاسوسی از اطلاعات کاربران در کشورهای مختلف علیه این اپراتورهای مخابراتی همچنان وجود دارد.

از طرفی دیگر، جنگ تجاری چین و آمریکا نیز به نگرانی‌های امنیتی علیه هواوی در توسعه زیرساخت‌های مربوط به شبکه G5 مزید بر علت شده و در حال‌حاضر آتش اختلافات آنها را شعله‌ورتر از قبل کرده است.