‌بومی‌سازی ماده کربن اکتیو در پالایشگاه گاز ایلام

‌بومی‌سازی ماده کربن اکتیو در پالایشگاه گاز ایلام رییس مهندسی فرآیند شرکت پالایش گاز ایلام گفت: ماده شیمیایی کربن اکتیو مورد نیاز واحدهای شیرین‌سازی گاز با استفاده از خدمات شرکت‌های تولیدکننده داخلی تأمین و بومی‌سازی شده است. به گزارش ایسنا، امیر سالارآبادی اظهار کرد: ماده مذکور که جهت جداسازی هیدروکربن‌‌ها از آمین در فرآیند شیرین‌سازی […]

‌بومی‌سازی ماده کربن اکتیو در پالایشگاه گاز ایلام

رییس مهندسی فرآیند شرکت پالایش گاز ایلام گفت: ماده شیمیایی کربن اکتیو مورد نیاز واحدهای شیرین‌سازی گاز با استفاده از خدمات شرکت‌های تولیدکننده داخلی تأمین و بومی‌سازی شده است.

به گزارش ایسنا، امیر سالارآبادی اظهار کرد: ماده مذکور که جهت جداسازی هیدروکربن‌‌ها از آمین در فرآیند شیرین‌سازی گاز به‌کار می‌رود، نقش اساسی در عملکرد مناسب واحدهای آمین داشته و باعث جلوگیری از پدیده فومینگ در برج جذب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا قبل از این، ماده شیمیایی مذکور از خارج کشور تهیه می‌شد، گفت: تأمین ماده کربن اکتیو مورد نیاز واحدهای شیرین‌سازی با استفاده از تکنولوژی داخلی، علاوه بر تسهیل در تأمین آن باعث صرفه‌جویی ارزی قابل‌توجه برای پالایشگاه معادل با سه‌میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در هر مرحله از مصرف آن شده که توجه به تعداد دفعات تعویض و مصرف ماده مذکور در طول سال، که مطابق با استاندارد صورت می‌گردد، این میزان صرفه‌جویی قابل‌توجه و بااهمیت است.

رییس مهندسی فرآیند شرکت پالایش گاز ایلام تصریح کرد: با تکمیل بررسی‌ها و مطالعات انجام شده در حوزه مهندسی فرآیند و طی همکاری مستقیم معاونت عملیات پالایشگاه، تست‌های لازم بر روی نمونه‌های آزمایشگاهی از ماده کربن اکتیو ساخت داخل انجام شده که پس از تأیید نتایج به دست آمده و انطباق با مشخصات فنی مطابق استاندارد، تست‌های میدانی فیلترهای کربن اکتیو واحدهای شیرین‌سازی گاز در دست کار قرار گرفته است.

سالارآبادی خاطر نشان کرد: براساس پایش‌های صورت گرفته و آزمایشات جدید انجام شده بر روی نمونه‌های آمین خروجی از فیلترهای کربن اکتیو، عملکرد ماده شیمیایی مذکور مناسب ارزیابی شده و مورد تأیید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اقدام مهم دیگری که در سال گذشته در این رابطه در دست اقدام قرار گرفته است احیای کربن فعال مستعمل واحدهای شیرین‌سازی گاز بوده که پس از هر دوره مصرف می‌توان بخش قابل‌توجهی از کربن فعال موجود در فیلترهای کربنی را احیا و مجدداً در فیلترهای مذکور استفاده کرد، این اقدام نیز بستر مناسبی را برای صرفه‌جویی بیشتر هزینه‌ها در زمینه تأمین ماده کربن اکتیو مورد نیاز واحدهای شیرین‌سازی پالایشگاه فراهم کرده است.