۱۸۸۴،بدهی ۱۴ هزار میلیارد تومانی دولت‌‌‌ها به شهرداری تهران

بدهی ۱۴ هزار میلیارد تومانی دولت‌‌‌ها به شهرداری تهران رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران از بدهی ۱۴ هزار میلیاردی دولت‌‌‌ها به شهرداری تهران خبر داد. به گزارش تسنیم، علیرضا دبیر در دویست‌وشصت‌وپنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران در خصوص میزان مطالبات شهرداری تهران از دولت اظهار داشت: مطالبات شهرداری فقط مربوط به […]

بدهی ۱۴ هزار میلیارد تومانی دولت‌‌‌ها به شهرداری تهران

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران از بدهی ۱۴ هزار میلیاردی دولت‌‌‌ها به شهرداری تهران خبر داد.

به گزارش تسنیم، علیرضا دبیر در دویست‌وشصت‌وپنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران در خصوص میزان مطالبات شهرداری تهران از دولت اظهار داشت: مطالبات شهرداری فقط مربوط به دولت یازدهم نیست و این مطالباتی از فروردین سال ۸۵ تا شهریور سال ۹۴ محاسبه شده است.

وی ادامه داد: این مطالبات شهرداری از دولت مربوط به دولت نهم، دهم و یازدهم است. البته از دولت یازدهم ممنونیم که خودشان پیشنهاد دادند مطالبات شهرداری از دولت را حسابرسی کنیم.

وی تصریح کرد: مواردی که حسابرسی شده قانون مجلس شده است، یعنی میزان بدهی دولت به شهرداری بر اساس مفاد قانونی است اما بسیاری از این بدهی‌ها در بودجه سال ۹۵ دولت پیش‌بینی نشده است و اگر مطالبات شهرداری از دولت براساس بودجه محاسبه شود این مبالغ بدهی‌ها کم‌تر است.

دبیر تأکید کرد: بعد از محاسبه کل بدهی دولت به شهرداری با رویکرد مثبت دولت یازدهم، جای امیدواری دارد که دولت در بودجه سال آینده بودجه بیش‌تری را برای پرداخت مطالبات شهرداری در نظر بگیرد.

دبیر گفت: بدهی دولت بابت بلیت اتوبوس ۱۳٫۸۰۹٫۷۵۴٫۰۰۰٫۰۰۰ریال و بدهی دولت بابت بلیت مترو ۷٫۱۴۱٫۹۲۶٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال است. که طی تصویب نامه شماره ۱۰۰۳۶/ت/۲۹۸۶ مورخه ۲۴/۰۲/۱۳۷۹ هیأت وزیران تعیین نرخ بلیت از سال ۱۳۸۰ توسط شهرداری براساس بررسی‌های کارشناسی و مورد قبول شورای اقتصاد و دولت به عمل خواهد آمد.

وی ادامه داد: مبلغ بدهی دولت ۶٫۸۶۷٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال بر حسب مفاد ماده ۲۳ بند الف قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی است که با توجه به قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۲۴/۱۲/۱۳۸۹ که به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۴۲/۸۶۱ مورخ ۱۷/۱/۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی واصل و جهت اجرا ابلاغ شده است.

دبیر همچنین به میزان بدهی دولت در مبلغ بدهی دولت ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن اشاره کرد و گفت: بدهی دولت در این بخش معادل ۳٫۵۸۱٫۵۶۰٫۲۵۵٫۶۵۳ ریال است که طبق مفاد ماده ۱۶ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن همه طرح‌های تولید مسکن ویژه گروه‌های کم‌درآمد و طرح‌های تولید مسکن در بافت‌های فرسوده شهر‌‌ها مشمول تخفیف حداقل ۵۰ درصد هزینه‌های عوارض ساخت و تراکم ساخت و تقسیط بدون کارمزد باقی‌مانده است. همچنین دولت موظف است معادل صددرصد تخفیف اعمال شده از سوی شهرداری‌ها ناشی از اجرا این قانون و سایر قوانین را در لوایح بودجه سنواتی منظور و پرداخت کند.

دبیر به میزان بدهی دوات در بخش عوارض نوسازی و عمران شهری اشاره کرد و گفت: مبلغ بدهی دولت ۲٫۳۳۳٫۱۰۰٫۷۲۵٫۳۳۷ ریال است. که به استناد ماده ۲ قانون نوسازی و عمران شهری، مصوب ۷/۹/۱۳۴۷ و اصلاحات بعدی آن در شهر تهران از تاریخ اول فروردین‌ماه ۱۳۴۸ برای همه اراضی، ساختمان‌ها و مستحدثات واقع در محدوده قانون شهر عوارض نوسازی طبق مقررات این قانون تعیین خواهد شد و برقرار می‌شود.

وی گفت: مبلغ بدهی دولت بابت ماده عوارض کسب و پیشه ۴۶۸٫۷۶۴٫۹۹۶٫۵۶۶ ریال است. که به استناد مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، میزان عوارض هر یک از واحدهای صنفی در رسته‌های مختلف بر اساس پارامترهای گوناگون، مانند قیمت پایه، ارزش منطقه‌ای و مساحت، محاسبه می‌شود.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: میزان بدهی دولت در بخش مالیات بر ارزش افزوده مبلغ ۵٫۳۷۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال است. که برابر مفاد تبصره ۷ ماده ۱۷ و ماده ۴۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده، مالیات و عوارض‌هایی که در موقع خرید کالا‌‌ها و خدمات توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برای انجام وظایف و خدمات قانون پرداخت می‌گردد، طبق مقررات قانون یاد شده، قابل تهاتر و یا استرداد خواهد بود. (مبلغ مذکور مربوط به ۶درصد مالیات قراردادهای شهرداری است که پس از وصول می‌بایستی به شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به شهرداری تهران مسترد شود).

وی همچنین به میزان بدهی دولت در بخش بهای خدمات مدیریت پسماند اشاره کرد و گفت: میزان بدهی دولت ۴۱۵٫۷۶۹٫۵۷۱٫۴۲۵ ریال است. بهای خدمات مدیریت پسماند بر اساس مفاد ماده ۸ قانون مدیریت پسماند مصوب ۲۰/۲/۱۳۸۳مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی مصوب ۱/۵/۱۳۸۴ هیأت دولت و دستورالعمل نحوه تعیین بهای خدمات مدیریت پسماند شهری، ابلاغی مورخ ۱۷/۷/۱۳۸۵ وزیر کشور، توسط شورای اسلامی شهر تهران در تاریخ ۱۲/۴/۱۳۸۶ تصویب و در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۱ اصلاح و پس از طی مراحل قانونی، جهت اجرا به شهرداری تهران ابلاغ شد.

دبیر در پایان به میزان بدهی وزارتخانه‌ها و مراکز دولتی و غیردولتی به تفکیک اشاره کرد و گفت: وزارت اقتصاد و دارایی ۱۲۳٫۰۳۹٫۷۶۶٫۰۲۵٫۵۱۵ریال، وزارت رفاه ۳۳۸٫۳۳۸٫۵۴۵٫۶۳۱ریال، وزارت ورزش و جوانان ۲۰۱٫۹۰۴٫۳۶۵٫۶۱۰ ریال، وزارت نفت ۶۴۹٫۵۰۲٫۰۴۷٫۴۰۳ ریال، وزارت کشور ۷۱۳٫۵۱۲٫۴۷۳٫۵۱۴ ریال، وزارت نیرو ۲٫۰۲۷٫۲۹۰٫۲۱۶٫۹۴۴ ریال، وزارت راه و شهرسازی ۳٫۹۸۱٫۶۲۰٫۷۸۰٫۳۸۰ ریال، وزارت بهداشت ۱٫۴۶۸٫۲۶۹٫۹۳۹٫۴۶۹ ریال، وزارت ارتباطات ۴۴۵٫۳۶۳٫۱۲۳٫۰۶۰ ریال، وزارت اطلاعات ۸۴۷٫۸۹۶٫۵۰۱ ریال، وزارت آموزش و پرورش ۳۸۰٫۸۹۷٫۲۳۲٫۰۷۶ ریال، وزارت جهاد کشاورزی ۲۶۸٫۱۹۱٫۹۱۴٫۸۹۷ ریال، وزارت امور خارجه ۵۳٫۴۹۴٫۵۳۰٫۷۲۶ ریال، وزارت بازرگانی ۷۰٫۰۷۰٫۱۱۰ ریال، وزارت صنعت و معدن ۳٫۸۰۹٫۱۰۰٫۵۰۶ ریال، وزارت علوم و آموزش عالی ۴۰۹٫۳۲۵٫۷۳۵٫۴۷۸ ریال، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی۱۰۳٫۳۹۹٫۹۸۹٫۴۰۵ ریال، نیروهای مسلح۴٫۱۲۳٫۱۸۶٫۵۱۸٫۴۵۰ ریال و همچنین میزان بدهی سایر ادارات و سازمان‌های دولتی ۱٫۹۱۲٫۷۱۵٫۰۹۹٫۵۹۱ ریال است که جمع این مبالغ معادل ۱۴۰٫۱۲۱٫۵۵۵٫۶۰۵٫۴۶۶ ریال می‌شود.