رتبه سوم اراک در تعاونیهای معدن مدیرکل تعاون، کارو رفاهاجتماعی استانمرکزی گفت: این استان در حوزه تعاونیهای معدنی شاخص است و رتبه سوم را برای تعاونیهای معدن در حال بهرهبرداری کشور دارد. محمدتقی آبایی در گفتوگو با ایرنا، افزود: پنج هزار و ۳۵۳ معدن فعال در کشور وجود دارد که ۳۴۷ معدن مربوط به بخش […]
رتبه سوم اراک در تعاونیهای معدن
مدیرکل تعاون، کارو رفاهاجتماعی استانمرکزی گفت: این استان در حوزه تعاونیهای معدنی شاخص است و رتبه سوم را برای تعاونیهای معدن در حال بهرهبرداری کشور دارد.
محمدتقی آبایی در گفتوگو با ایرنا، افزود: پنج هزار و ۳۵۳ معدن فعال در کشور وجود دارد که ۳۴۷ معدن مربوط به بخش تعاون است و از سهم استانمرکزی از آن ۲۳ معدن معادل ششو پنجدهم درصد تعاونیهاست.
وی ادامه داد: استانمرکزی با فعال بودن این تعاونیهای معدن پس از استانهای خراسانرضوی و فارس این رتبه را به دست آورده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استانمرکزی خاطرنشان کرد: ۱۷و ششدهمدرصد تعاونیهای معدن در زمینه استخراج نمک، ۸۵ و سهدهمدرصد تعاونیها در حوزه استخراج سنگ، شن و ماسه، هشتدرصد در زمینه استخراج زغالسنگ و چهاروچهاردهم درصد در استخراج سنگآهن فعالیت میکنند.
آبایی افزود: استانهای خراسانرضوی، فارس و مرکزی بیشترین و استانهای سیستانوبلوچستان و کهگیلویهوبویراحمد کمترین تعداد تعاونیهای معدن را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: ۹۵ هزار و ۸۳۱ نفر در معادن سطح کشور اشتغال دارند که چهارهزار و ۵۹۹ نفر این افراد در تعاونیهای معدن به استخراج مواد معدنی مشغول هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استانمرکزی خاطر نشان کرد: دوهزار و ۲۱۷ نفر از مجموع معدنکاران کشور در معادن این استان اشتغال دارند که ۵۲۷ نفر در بخش تعاونیهای معدن مشغول است.
آبایی گفت: ۲۳وهشتدهم درصد از شاغلان بخشمعدن استانمرکزی در بخش تعاونیهای معدنی فعالیت دارند و این استان پس از استان گیلان رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
استانمرکزی به سبب قرار گرفتن در حدفاصل دو منطقه زمینشناسی مهم کشور (منطقههای دگرگونی سنندج سیرجان و ایران مرکزی) به لحاظ شرایط زمینشناسی، خاستگاه مواد معدنی مختلف و متنوعی شامل کانیهای دگرگونی، آذرین و رسوبی از قبیل مواد معدنی غیرفلزی، فلزی، مصالح ساختمانی و سنگهای تزئینی است.
این استان با ۳۸۰ معدن و استخراج سالانه ۱۴ میلیون تن ماده معدنی، رتبه هفتم معدنی کشور را به خود اختصاص داده است و تاکنون از ۵۷ نوع ماده معدنی موجود در کشور ۴۲ نوع آن در استانمرکزی شناسایی شده و از حدود ۳۵ نوع ماده معدنی بهرهبرداری میشود.
تراورتن، سولفات سدیم، سرب، روی، سنگآهن، سنگگچ، پوزولان، کائولن، باریت و خاکهای صنعتی از مهمترین ذخایر غنی معدنی قابل بهرهبرداری در این استان هستند.
بیش از ۴۲ نوع ماده معدنی در استانمرکزی شناسایی شده و امکانات برای استخراج تنگستن، قلع و مولیبدن، طلا، مس، آندالوزیت، مرمریتهای سیاه، گرانیت، کانیهای قیمتی و زینتی شامل فیروزه، کریزوکولا، جاسیر، آزوریت و مالاکیت، عقیق، بلور کوارتز، ارپیمان (سولفور آرسنیک)، بنتونیت و کلسیت در منطقه وجود دارد.
برخی مواد استخراج شده در معادن استانمرکزی در واحدها و کارخانههای گچ، آهک، سیمانسفید، رنگ، پوکه، کاشی، لاستیک و شیشهسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.