مناقصات « تدبیر» و « امید» برای پایان شکاف دیجیتال ایران

مناقصات « تدبیر» و « امید» برای پایان شکاف دیجیتال ایران معاون وزیر ارتباطات از برنامه‌ریزی برای توسعه اینترنت و تلفن در همه روستاهای کشور با هدف برطرف شدن شکاف دیجیتالی خبر داد. مرتضی براری در گفت‌و‌گو با مهر با اشاره به برنامه‌های در دست انجام وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات برای توسعه متوازن خدمات […]

مناقصات « تدبیر» و « امید» برای پایان شکاف دیجیتال ایران

معاون وزیر ارتباطات از برنامه‌ریزی برای توسعه اینترنت و تلفن در همه روستاهای کشور با هدف برطرف شدن شکاف دیجیتالی خبر داد.

مرتضی براری در گفت‌و‌گو با مهر با اشاره به برنامه‌های در دست انجام وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات برای توسعه متوازن خدمات ارتباطی و فن‌آوری اطلاعاتی در کشور اظهار داشت: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی را در قالب مناقصات و در ادامه اجرای پروژه‌های «نور» «تدبیر» و «امید» در کل کشور دیده‌ایم تا شبکه زیرساخت ارتباطی در کل استان‌ها توسعه پیدا کند.

وی افزود: هم اکنون شکاف دیجیتالی مربوط به بخش دسترسی خدمات ارتباطی است که بخش خصوصی تمایل به سرمایه‌گذاری در مناطقی که دارای توجیه اقتصادی نیست، ندارد. بر این اساس ما در حال ایجاد فضایی هستیم تا سرویس‌دهنده‌ها بتوانند به صورت متوازن خدمات ارتباطی ارایه کنند.

معاون امور استان‌های وزارت ارتباطات با اشاره به این‌که در سال جاری ارتباط رسانی اینترنت پرسرعت مبنی بر نسل چهارم ارتباطات در تمام روستاهای دارای بیش از ۲۰ خانوار در دستور کار قرار گرفته است، گفت: پس از اینترنت‌رسانی به این روستاها، روستاهای بالای ۱۰ خانوار را در برنامه داریم.

براری با بیان این‌که اولویت مان توجه حداکثری به مناطق محروم، عشایری، مرزی و کم توسعه یافته در هر استان است، اضافه کرد: توسعه شبکه تلفن ثابت برای روستاهای دارای بیش از ۲۰ سکنه در سال ۹۴ انجام شد و هم اکنون در حال توسعه شبکه تلفن به روستاهای دارای کم‌تر از ۲۰ خانوار هستیم که امیدواریم در ۶ ماهه اول امسال این پروژه اجرایی شود.

وی افزود: همچنین قرار است به برخی از روستاهای دارای زیر ۱۰ خانوار نیز در سال جاری و با تخصیص اعتبار، تلفن ثابت بدهیم.

معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که هم اکنون ۳۶ هزار روستای بالای ۷۰ خانوار و ۱۹ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور وجود دارد گفت: بیش از ۹۵ درصد روستاهای کشور دارای تلفن هستند و مابقی نیز مربوط به روستاهایی می‌شوند که در فصل گرما بیش از ۲۰ خانوار و در فصل سرما کم‌تر از ۱۰ خانوار دارند در این زمینه برنامه‌ریزی برای ارتباط رسانی به این روستا‌ها در دستور کار قرار دارد.

وی با تأکید بر این‌که تنها کم‌تر از ۵ درصد روستاهای زیر ۲۰ خانوار هنوز ارتباط ندارند تأکید کرد: در برنامه امسال به تمامی این روستا‌ها ارتباط یک خط تلفن را خواهیم داد و سایر روستا‌ها نیز دارای تلفن خانگی می‌شوند.

وی هدف از توسعه متوازن اینترنت و تلفن در روستاهای کشور را فراهم کردن بستر خدماتی عنوان کرد و گفت: با توسعه خدمات در روستا‌ها مهاجرت به شهر‌ها کاهش پیدا می‌کند. بر این اساس توسعه زیرساخت‌های ارتباطی برای دسترسی آسان روستاییان به اینترنت و تلفن ثابت در دستور کار قرار گرفته است.

 

معاون وزیر ارتباطات تأکید کرد: براساس برنامه پنجم توسعه ارتباط‌رسانی به تمامی روستاهای کشور به وزارت ارتباطات تکلیف شده بود که خوشبختانه توانستیم این اهداف را اجرایی کنیم به‌طوری که هم اکنون جدید‌ترین نسل ارتباطات را که نسل چهارم (LTE) است به روستا‌ها ببریم.