معاون وزیر صنعت اعلام کرد معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تعداد واحدهای صنعتی کشور را بیش از ۳۷ هزار واحد عنوان و اعلام کرد که از این تعداد بیش از ۱۴ هزار واحد غیرفعال هستند. به گزارش ایسنا، علی یزدانی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با اشاره به اینکه ستاد […]
معاون وزیر صنعت اعلام کرد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تعداد واحدهای صنعتی کشور را بیش از ۳۷ هزار واحد عنوان و اعلام کرد که از این تعداد بیش از ۱۴ هزار واحد غیرفعال هستند.
به گزارش ایسنا، علی یزدانی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با اشاره به اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و کارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید در کل کشور تشکیل شده است، گفت: هدف از تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در قالب اقتصاد مقاومتی حل مشکل نقدینگی واحدهای صنعتی تعطیل و زیر ظرفیت است که با تصویب این کارگروه به بانکها معرفی میشوند.
وی ادامه داد: از دیگر اهداف این کارگروه رونق بخشیدن صنایع کوچک و متوسط، ارایه فرایند پیشنهادی جهت شناسایی واحدها و طرحهای مشمول حمایت، ارایه مشوقهای پیشبینی شده برای طرحآفرینان، سرمایهگذاران و صاحبان صنایع و معرفی صندوقهای تحت پوشش وزارتخانه برای واحدهای صنعتی دچار مشکل است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تا پایان اردیبهشت امسال ۸۷ هزار و ۹۱۷ واحد صنعتی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمانهای تابعه در کل کشور پروانه بهرهبرداری اخذ کردند که از این تعداد ۸۰ هزار و ۸۱ واحد آن کوچک، ۴۳۵۶ واحد نیز متوسط و ۳۴۸۰ واحد نیز بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر هستند.
یزدانی با بیان اینکه ۳۷ هزار و ۱۴۸ واحد فعال و غیرفعال در داخل شهرکها و نواحی صنعتی کشور مستقر هستند، افزود: از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۵۷ واحد کوچک، ۱۷۲۳ واحد متوسط و ۸۶۸ واحد بزرگ هستند.
وی با اشاره به ۱۷۹ واحد غیرفعال در استان افزود: از مجموع ۵۲۸ واحد فعال و غیرفعال در استان خراسان جنوبی تعداد ۵۰۳ واحد کوچک، ۱۲ واحد متوسط و ۱۳ واحد بزرگ است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با اشاره به اینکه ۳۵ درصد واحدها صنعتی و صنفی در خراسان جنوبی متوقف است در حالی که متوسط کشوری ۱۹ درصد است، گفت: در داخل شهرکها و نواحی صنعتی استان ۳۰۶ واحد به بهرهبرداری رسیده که ۲۹۷ واحد کوچک، ۶ واحد متوسط و سه واحد بزرگ وجود دارد.
یزدانی تصریح کرد: از واحدهای به بهرهبرداری رسیده در داخل شهرکها و نواحی صنعتی استان ۸۰ واحد غیرفعال است که توسط بانکها ۲۲ واحد در داخل شهرکها (۲ درصد کل کشور) تملک شده که ۲ واحد آن فعال و ۲۰ واحد غیرفعال است.
وی ادامه داد: بر مبنای ابلاغیه ستاد اقتصاد مقاومتی کشور بانکها و نهادهای غیردولتی و شرکتهای دولتی مکلفند از منابع خود در سال جاری واحدهایی که تملک کردند را فعال و به ظرفیت اسمی برسانند، چرا که با تعطیلی واحدها اشتغال و بهرهوری حاصل نمیشود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت رسالت سوم کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را به نتیجه رساندن طرحهای بالای ۶۰ درصد پیشرفت دانست و افزود: در کل کشور بالغ بر ۱۰۰ هزار و ۹۵۲ طرح صنعتی از سازمان صنعت، معدن و تجارت جواز تأسیس گرفتند که از این تعداد ۶۶۵ طرح در استان خراسان جنوبی است که ۲۲۰ طرح آن در داخل شهرکهای صنعتی وجود دارد.
یزدانی مأموریت اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را توسعه صنایع کوچک و ایجاد و توسعه زیرساختهای صنعتی عنوان کرد و گفت: در کل کشور ۹۴۸ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب وجود دارد که از این تعداد در ۷۷۸ مورد زمین واگذار میشود و ۱۳۶ هزار هکتار زمین در اختیار داریم که ۳۱ هزار هکتار آن تاکنون واگذار شده است.
وی با تأکید بر اینکه شورای برنامهریزی استان و شهرستانها در هدایت سرمایهگذاران به داخل شهرکها و نواحی صنعتی باید نقش برجستهای را ایفا کنند تا از سرمایه ایجاد شده در آن استفاده شود، یادآور شد: در استان خراسان جنوبی در سال گذشته در داخل شهرکهای صنعتی ۱۱ قرارداد منعقد شده که ۸ مورد آن مربوط به شهرک بیرجند، طبس، فردوس، قاین و نهبندان است و ۳ قرارداد در ۱۲ شهرک و ناحیه صنعتی منعقد شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور، تأکید کرد: در کل کشور ۳۷۸ شهرک و ناحیه صنعتی داریم که یا هیچ قراردادی در آن بسته نشده، یا قرارداد بسته اما هنوز در حالت طرح است و یا زیر ۱۰ واحد در داخل شهرک و ناحیه صنعتی به بهرهبرداری رسیده است.
یزدانی با اشاره به اینکه امسال در ۸ شهرک و ناحیه صنعتی استان هیچ افزایش قیمتی نداشتهایم و متوسط افزایش قیمت در ۹ شهرک و ناحیه صنعتی ۱۱ درصد بوده است، عنوان کرد: امسال در راستای واگذاری و اعطای تخفیفات و مشوقات در شهرکها و نواحی صنعتی در نقاطی که تقاضا محور نباشد در قیمت حق بهرهبرداری تا ۵۰ درصد تخفیف داده میشود.
وی ادامه داد: در خراسان جنوبی برای راهاندازی ۳۰۴ طرح و واحد شامل ۲۲۸ واحد کوچک، ۲۵ واحد متوسط و ۵۱ طرح نیمه تمام بالای ۶۰ درصد مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با بیان اینکه در کل کشور تاکنون ۶۹۳۹ طرح و واحد در سامانه بهینیاب ثبتنام کردند، افزود: در خراسان جنوبی ۵۶ طرح و واحد در این سامانه کردند که باید تا پایان این ماه تلاش شود طرحها و واحدهای ثبت نامی برای برخورداری از تسهیلات به ۳۰۴ مورد برسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.