مناقصات؛ تعیین کننده نهایی بهره‌برداران میادین نفتی هستند

معاون وزیر نفت   در صورتی که برای توسعه یک میدان نفت و یا گازی ایران تنها یک شرکت متقاضی باشد با این شرکت مذاکره و در نهایت در صورت توافق قرارداد، اما اگر برای توسعه یک میدان نفتی ایران چند شرکت همزمان پیشنهاد سرمایه‌گذاری ارایه کنند توسعه میدان از طریق مناقصه واگذار خواهد شد. […]

معاون وزیر نفت

 

در صورتی که برای توسعه یک میدان نفت و یا گازی ایران تنها یک شرکت متقاضی باشد با این شرکت مذاکره و در نهایت در صورت توافق قرارداد، اما اگر برای توسعه یک میدان نفتی ایران چند شرکت همزمان پیشنهاد سرمایه‌گذاری ارایه کنند توسعه میدان از طریق مناقصه واگذار خواهد شد.

معاون وزیر نفت با تشریح توافق نفتی با توتال برای توسعه آزادگان جنوبی، گفت: این شرکت فرانسوی ۶ ماه برای ارایه پیشنهاد فنی فرصت دارد و امضای تفاهم‌نامه به منزله امضای قرارداد به توتال نیست.

رکن‌الدین جوادی درباره جزییات توافق با شرکت توتال فرانسه به منظور توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی، گفت: تاکنون تفاهم‌نامه اولیه‌ای با این شرکت فرانسوی برای توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی امضا شده است اما امضای تفاهم‌نامه به منزله واگذاری و یا امضای قرارداد نهایی توسعه این میدان نفتی با توتال نیست.

به گزارش مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام این‌که براساس توافق با توتال این شرکت باید در مدت زمان ۶ ماه پیشنهاد فنی و عملیاتی خود برای توسعه آزادگان جنوبی را ارایه کند، تصریح کرد: با این وجود در پایان مهلت تعیین شده و ارایه طرح فنی پیشنهادی توسعه میدان آزادگان جنوبی نیازی به ارایه قیمت و هزینه توسعه نیست.

معاون وزیر نفت با بیان این‌که هم اکنون چندین شرکت معتبر اروپایی و آسیایی برای توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی اظهار تمایل کرده‌اند، اظهار داشت: امضای تفاهم‌نامه و ارایه پیشنهاد فنی از سوی توتال فرانسه به این معنا نیست که این شرکت نسبت به سایر شرکت‌های متقاضی آسیایی و یا اروپایی در اولویت بالاتری قرار دارد.

این مقام مسؤول با اعلام این‌که در صورتی که برای توسعه یک میدان نفت و یا گازی ایران تنها یک شرکت متقاضی باشد با این شرکت مذاکره و در نهایت در صورت توافق قرارداد امضا می‌شود، یادآور شد: اما اگر برای توسعه یک میدان نفتی ایران چند شرکت همزمان پیشنهاد سرمایه‌گذاری ارایه کنند توسعه میدان از طریق مناقصه واگذار خواهد شد.

جوادی با تأکید بر این‌که هم اکنون توسعه فاز اول میدان نفتی آزادگان جنوبی با استقرار حدود ۱۸ دستگاه دکل حفاری ایرانی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: تمامی مذاکرات با شرکت‌های اروپایی و آسیایی صرفاً برای توسعه فاز دوم این میدان مشترک نفتی انجام می‌گیرد.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران هفته گذشته و در حاشیه برگزاری یکصدوشصت‌ونهمین نشست اوپک با «استفان میشل» مدیرعامل بخش خاورمیانه شرکت فرانسوی توتال درباره توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی دیدار و گفت‌و‌گو کرده بود.

توتال فرانسه اولین شرکت بزرگ نفتی اروپایی بود که اقدام به امضای قرارداد خرید روزانه ۱۶۰ هزار بشکه نفت خام از ایران کرد و به گفته رکن‌الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، قرارداد توتال دائمی بوده و هر سال نیاز به تمدید ندارد.

بر این اساس، شرکت ملی نفت ایران و توتال فرانسه پس از امضای قرارداد فروش نفت اخیراً یک قرارداد محرمانه به منظور توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی بین دو شرکت امضا شده است.

بیژن زنگنه وزیر نفت با تأیید آغاز مذاکرات نفتی شرکت ملی نفت ایران با توتال فرانسه بر سر توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی، گفته است: به زودی قرارداد محرمانگی توسعه این میدان با توتال امضا خواهد شد.

این درحالی است که سیدمحمود مرعشی مجری توسعه میدان آزادگان در شرکت مهندسی و توسعه نفتی پیشتر در گفت‌و‌گو با مهر با بیان این‌که براساس برآوردهای اولیه، پیش‌بینی می‌شود حجم سرمایه‌گذاری توسعه فاز دوم میدان آزادگان جنوبی کم‌تر از ۵ میلیارد دلار باشد، گفته بود: از این رو در کنار توتال با چند شرکت دیگر همچون «اینترپوز و وینچی»، «هیوندایی» کره جنوبی و «ماروبنی» ژاپن هم مذاکراتی انجام گرفته است.

 

در شرایط فعلی کنسرسیوم توسعه دهنده میدان مجنون به رهبری شرکت انگلیسی شل و مشارکت شرکت‌های پتروناس مالزی و میسان عراق به‌طور متوسط روزانه حدود ٢١٠ هزار بشکه نفت خام از این میدان برداشت می‌کنند.