آتشسوزیهای عمدی محیطزیست! فرمانده یگان محیطزیست کشور ضمن تأیید عمدی بودن برخی آتشسوزیها در مناطق تحت مدیریت محیطزیست، زغالگیری و توسعه اراضی کشاورزی را مهمترین دلیل آتشسوزیهای عمدی دانست و گفت: آتش زدن عمدی درختان بلوط با هدف به دام انداختن سنجاب در دست بررسی است. جمشید محبتخانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به […]
آتشسوزیهای عمدی محیطزیست!
فرمانده یگان محیطزیست کشور ضمن تأیید عمدی بودن برخی آتشسوزیها در مناطق تحت مدیریت محیطزیست، زغالگیری و توسعه اراضی کشاورزی را مهمترین دلیل آتشسوزیهای عمدی دانست و گفت: آتش زدن عمدی درختان بلوط با هدف به دام انداختن سنجاب در دست بررسی است.
جمشید محبتخانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون وسعت آتشسوزی در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست نزدیک به ۳۰۰ هکتار بوده است، اظهارکرد: با توجه به بالا بودن میزان بارشهای کشور در سال زراعی جاری شاهد تراکم و افزایش ارتفاع پوشش گیاهی در مناطق مختلف کشور هستیم که جای خوشحالی است اما متأسفانه همین وضعیت، پتانسیل حریق را در مراتع و جنگلها بالا برده است.
وی با اشاره به ارسال نامهای از سوی یگان حفاظت محیطزیست کشور به ادارات کل محیطزیست استانها با محوریت آتشسوزی در مناطق چهارگانه محیطزیست در این باره تصریح کرد: اواخر فروردینماه امسال به دنبال وقوع بارشهای سنگین در بیشتر مناطق کشور، نامهای را با هدف هشدار و آمادهسازی استانها برای پیشگیری از وقوع حریق و اطفای آتشسوزیهای احتمالی ارسال کردیم.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه علاوه بر صدور ابلاغیههای درونسازمانی، سعی کردیم در سه ماه گذشته به مردم اطلاعرسانی کافی کنیم، گفت: با توجه به بارشهای اخیر، قابل پیشبینی بود که احتمال وقوع آتشسوزی وجود دارد چون با آغاز فصل گرما قدرت اشتعال پوشش گیاهی بهشدت افزایش مییابد.
محبتخانی در ادامه با اشاره به همکاری محیطبانان و جنگلبانان در اطفای حریق گفت: تعدادی از محیطبانان در جریان اطفای آتشسوزی دچار سوختگی شده و صدمه بدنی دیدهاند البته در این مدت مردم محلی نیز پابهپای نیروهای محیطزیست و منابع طبیعی در اطفای حریق حضور داشتند و مطمئناً اگر کمک مردم و همت محیطزیست و منابع طبیعی نبود، وسعت آتشسوزی بیش از ۳۰۰ هکتار بود.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست با اشاره به برخی دلایل وقوع حریق در منابع طبیعی کشور گفت: از مردم خواهش میکنم نسبت به محیطزیست خود مسؤولانهتر رفتار و از باقی گذاشتن ظروف یکبار مصرف، بطریهای پلاستیکی و شیشهای در طبیعت خودداری کنند چون این ظروف بر اثر تابش خورشید خاصیت ذرهبینی پیدا میکنند و امکان وقوع حریق از آنها طریق وجود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا گزارشی مبنی بر عمدی بودن آتشسوزیها از ابتدای امسال داشتهایم، گفت: دو مورد از آتشسوزیها عمدی بوده که در هر دو مورد متهمان، شناسایی شدند. آتشسوزیهای عمدی معمولاً با دو هدف انجام میشود؛ یکی گسترش زمینهای کشاورزی و دیگری تولید زغال است. متأسفانه در برخی مناطق کشاورزان با به آتش کشیدن درختان سعی میکنند آن را به زمین کشاورزی و معمولاً به زمینی برای کاشت گندم و جو تبدیل کنند. دسته دیگر هم دنبال تولید زغال هستند. این مشکل بیشتر گریبانگیر استانهای کهگیلویهوبویراحمد، چهارمحالوبختیاری و لرستان است که عدهای متخلف درختان بلوط این منطقه را برای تولید زغال قطع میکنند البته این موضوع در سالهای اخیر تا حدی کنترل شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست تأکید کرد: برای جلوگیری از آتشسوزیهای عمدی، هم به فرهنگسازی و هم به توسعه مشاغل جایگزین نیاز است. طبیعتاً در صورت تأمین معیشت مردم محلی، این گروهها به سراغ قطع درختان و آسیب رساندن به محیطزیست نمیروند.
محبتخانی در پاسخ به این موضوع که آیا عدهای برای به دام انداختن سنجابهای زاگرس درختان را آتش میزنند، گفت: این موضوع جدیدی است که ما هم شنیدهایم. در حال بررسی ابعاد مختلف آن هستیم. به یگان محیطزیست استان تهران هم اعلام کردهایم که نسبت به خرید و فروش سنجاب هوشیارانه عمل کنند. قطعاً با متخلفان این حوزه برخورد مقتضی صورت میگیرد.
وی همچنین با اشاره به گستردگی فعالیتها در حوزه محیطزیست استان تهران، ضمن قدردانی از کارکنان ناجا به دلیل همکاری با محیطزیست، از احتمال انعقاد تفاهمنامه با نیروی انتظامی تهران خبر داد و گفت: امکانات و نیروهای محیطزیست استان تهران کافی نیست. به همین علت قرار است ضمن دیدار با رئیس پلیس تهران، فرصت مناسبی برای استفاده از پتانسیل گشتهای نیرویانتظامی در راستای اهداف محیطزیست فراهم شود تا ضمن ساماندهی بازار خلیجفارس، موضوع خرید و فروش گونههای مختلف از سنجاب تا سنبل آبی را حلوفصل کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.