انعقاد تنها ۱۶ قرارداد از ۹۰۰ نیاز فناورانه !

در نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی محقق شد انعقاد تنها ۱۶ قرارداد از ۹۰۰ نیاز فناورانه ! در نمایشگاه نقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا) از ۹۱۳ نیاز فناورانه ثبت‌شده، ۸۶ مورد تفاهم‌نامه میان متقاضیان فناوری و فناوران منعقد شد که در نهایت تنها ۱۶ تفاهم‌نامه منجر به عقد قرارداده شده است. به گزارش […]

در نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی محقق شد

انعقاد تنها ۱۶ قرارداد از ۹۰۰ نیاز فناورانه !

در نمایشگاه نقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا) از ۹۱۳ نیاز فناورانه ثبت‌شده، ۸۶ مورد تفاهم‌نامه میان متقاضیان فناوری و فناوران منعقد شد که در نهایت تنها ۱۶ تفاهم‌نامه منجر به عقد قرارداده شده است.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا) با هدف شناخت و استفاده از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های فنی و تخصصی صنعتگران داخل کشور در زمینه تولید و ساخت مواد، قطعات، تجهیزات و سیستم‌های مورد نیاز داخلی کشور، با همکاری دبیرخانه شورای‌عالی علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری همزمان با نوزدهمین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار» و ششمین نمایشگاه «تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» از سوم تا ششم دی ماه سال گذشته برگزار شد.

فراهم کردن امکان ارتباط تقاضا و عرضه، تغییر رویکرد فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی به مسأله‌محوری و رفع نیازهای کشور توسط ظرفیت‌های علمی و تخصصی داخل کشور از اهداف این نمایشگاه به شمار می‌رود. ویژگی مهم این نمایشگاه ارائه نیازمندی‌‌ها به جای عرضه توانمندی‌‌ها و پاسخگویی به نیازمندی‌های مورد نیاز صنایع با استفاده از توان داخلی بوده است.

در مجموع ۷۰ سازمان و شرکت در این نمایشگاه حضور یافته و نیازهای فناورانه خود را در حوزه‌های صنایع دفاعی، تجهیزات پزشکی، صنایع‌معدنی و فلزی، صنایع‌غذایی، گاز و پتروشیمی، برق و انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات و صنایع‌شیمیایی ارائه دادند.

مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به حضور ۷۰ سازمان و شرکت در این نمایشگاه اظهار کرد: تعداد ۹۱۳ نیاز فناورانه در سامانه نمایشگاه تستا به ثبت رسید.

به گفته وی، تقسیم‌بندی نیازهای فناورانه ارائه‌شده در نمایشگاه از لحاظ حوزه صنعت به این شرح است:

 

ردیف

حوزه صنعتی

تعداد نیازهای دریافت شده

۱

برق و انرژی

۲۸

۲

دفاعی

۷۰

۳

تجهیزات پزشکی

۵۸

۴

خودرو

۲

۵

ساختمان

۴

۶

سایر صنایع

۱۲۰

۷

شیمیایی

۵۶

۸

غذایی و آشامیدنی

۴۳

۹

فناوری اطلاعات

۵۶

۱۰

کشاورزی

۴

۱۱

معدنی و فلزی

۹۲

۱۲

نفت، گاز و پتروشیمی

۳۸۰

 

مجموع

۹۱۳

 

در این دوره از نمایشگاه از تعداد نیازهای فناورانه که اعلام شده بود، تعداد ۸۹ نیاز، منتهی به عقد تفاهم‌نامه شد. این تفاهم‌نامه‌ها به ارزش تقریبی ۱۲۰ میلیارد تومان در حوزه‌های صنایع‌معدنی و فلزی، دفاعی، برق و انرژی، فناوری اطلاعات، تجهیزات پزشکی، گاز و پتروشیمی بوده است.

از این تعداد تفاهم‌نامه تنها ۱۹ مورد آن به عقد قرارداد منجر شده است و نزدیک به هشت تفاهم‌نامه در آستانه عقد قرارداد هستند.

براساس داده‌های شورای عتف تعداد ۷۵۰ نیاز اعلام شده در نمایشگاه بدون احتساب نیازهایی که منتهی به تفاهم‌نامه شده و نیازهای محرمانه به ثبت رسید. از این تعداد ۳۶۴ نیاز از سوی فناوران اعلام آمادگی برای اجرا شد.

از کل نیازهای فناورانه که در نمایشگاه تستا به ثبت رسید، تنها ۸۱ مورد از این نیاز‌ها از سوی متقاضیان پابرجا مانده است.

به گفته برومند، دبیر شورای عتف، بررسی این اعداد نشان می‌دهد که برای هر کدام از نمایشگاه‌هایی که برگزار می‌شود، باید پیگیری‌های لازم صورت گیرد تا بررسی شود که از زمان انعقاد تفاهم‌نامه تا تبدیل شدن آنها به قرارداد چه مراحلی طی می‌شود و چه مقدار آن منجر به عقد قرارداد خواهد شد.

معاون پژوهش ‌و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این بررسی‌ها را به منظور بالا بردن شانس تبدیل شدن تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد نام برد و افزود: علاوه بر آن، این اعداد نشان می‌دهد که نیازهای فناورانه باید واقعی‌تر اعلام شود، ضمن آنکه توانمندی‌های کشور نیز مطابقت بیشتری با نیاز دستگاه‌ها داشته باشد.