انعکاس شکواییه کارگران معدن آق‌دره در نامه به سران قوا

نماینده میاندوآب مطرح کرد   نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس گفت: طی هفته جاری در نامه به رؤسای قوا شکواییه کارگرانی که در معدن آق‌دره آسیب دیده بودند و نیز بحث آلودگی منابع طبیعی این منطقه را منعکس کرده و شرح دادیم. همایون هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تشریح آخرین […]

نماینده میاندوآب مطرح کرد

 

نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس گفت: طی هفته جاری در نامه به رؤسای قوا شکواییه کارگرانی که در معدن آق‌دره آسیب دیده بودند و نیز بحث آلودگی منابع طبیعی این منطقه را منعکس کرده و شرح دادیم.

همایون هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تشریح آخرین وضعیت کارگران آسیب‌دیده در معدن آق‌دره اظهار کرد: برکناری یا عدم برکناری مسؤولین ذی‌ربط و همچنین اظهارنظرهای اغراق‌آمیز رسانه‌های بیگانه محل نظر کارگران نیست، زیرا در یک فضای واقعی به دنبال احقاق حق کارگران هستیم.

وی افزود: سؤال اساسی که در این میان مطرح می‌شود این است که چطور در یک منطقه کوچک دو معدن طلا وجود دارد اما بیکاری بالای ۶۰ درصد گزارش می‌شود.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس همچنین بیان کرد: از کارفرما و مسؤولان درخواست دارم که به این مسأله ورود کنند البته درهمین هفته ۳ نامه جداگانه به رؤسای قوا نوشته‌ام و هم بحث آلودگی منابع طبیعی منطقه و هم نامه افرادی که در این زمینه آسیب دیده بودند را به هر ۳ قوه منعکس کردم.

هاشمی در ادامه تصریح کرد: طی بازدید میدانی که از منطقه داشته‌ام متأسفانه تعدادی از این کارگران مشمول حد شده‌اند و بعد از جلسه مکرری که با آن‌ها داشته‌ام خواهان بازگشت به‌کار بودند و علاوه بر این ۱۷ نفر تعداد قابل توجهی نیز در طول زمان، اخراج شده‌اند که باید بازگشت به‌کار شوند و مزایای قانون کار مانند سختی کار برای این افراد لحاظ و رعایت شود.

وی ادامه داد: البته نگاه امنیتی نیز متأسفانه به این مسأله شده است که درست نیست، زیرا یک موضوع اجتماعی به شمار می‌رود که امیدوارم به مرور زمان زخم ایجاد شده ترمیم شود و کارگران بتوانند در یک فضای خوب کارشان را ادامه دهند.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که شهرهای تکاب، شاهین دژ و میاندوآب از قطب‌های معدن ایران هستند، گفت: معدن آق دره که یکی از دو معدن طلا در تکاب است در اختیار بخش غیردولتی قرار دارد و این مشکلات اخیر در این معدن رخ داده است.

هاشمی افزود: معدن آق‌دره فعالیتش را در دهه ۸۰ شروع کرده و مردم منطقه نیز ثابت کرده‌اند که با توسعه و سرمایه‌گذاری مخالف نیستند اما کسانی در آنجا حضور یافته و زمین‌های زراعی را تصاحب کرده‌اند که الان هم معدن دارند و دارای تولید خوب هستند مبارکشان باشد اما باید قسمتی از درآمدشان را در راستای رفاه و توسعه معیشت مردم به‌کار گیرند.

 

وی اضافه کرد: در مورد وضعیت زمین‌ها و منابع طبیعی یکسری صحبت‌‌ها وجود دارد مبنی بر این که منابع زیر زمینی و آبهای سطحی مشمول آلودگی شده‌اند، باید این نکته را یاد آور شد که مدل استحصال طلا مدل خاصی است و دپوی ضایعات آن می‌تواند محل نگرانی باشد، زیرا در آن مواد سمی مانند آرسنیک وجود دارد و حتما باید سازمان‌های مرتبط با این مسأله از جمله محیط زیست به‌طور جدی و به عنوان یک کار ویژه این مسأله را پیگیری کنند.