رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به اینکه ما میخواهیم از کشورهایی استفاده کنیم که رقابتپذیری آنها بر مبنای تولید، بهرهوری و نوآوری است، خاطرنشان کرد: اینها کشورهایی هستند که قرار است برنامهریزیهایی به صورت مشترک با آنها داشته باشیم. به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در نهمین جلسه هیأت نماینده اتاق بازرگانی گفت: در […]
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به اینکه ما میخواهیم از کشورهایی استفاده کنیم که رقابتپذیری آنها بر مبنای تولید، بهرهوری و نوآوری است، خاطرنشان کرد: اینها کشورهایی هستند که قرار است برنامهریزیهایی به صورت مشترک با آنها داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در نهمین جلسه هیأت نماینده اتاق بازرگانی گفت: در تنظیم بودجه سال ۹۵ نمایندگان اتاق حضور فعالی داشتند و خود من از نظرات نمایندگان اتاق بهرهمند شدم.
او ادامه داد: تهیه برنامه خوب بخشی از کار است، اما اجرای آن بخش مهمی است. سابقاً انتقاد بیشتر در اجرا بود چرا که برنامهها عملیاتی نمیشد. ما با همکاری اتاق بازرگانی برنامهریزی کردهایم و مهم این است که با فعالان اقتصادی آن برنامهها را اجرایی کنیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی اضافه کرد: گرچه ما این برنامه را به مجلس ارایه کردیم اما آن را در سطح عام منتشر نکردهایم و برای هفته آینده مصمم هستیم ابعاد برنامه ششم را به عنوان اولین برنامه اقتصاد مقاومتی تبیین کنیم.
وی افزود: ما در طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ سومین برنامه در دوره سند چشمانداز را باید اجرایی کنیم و به دلیل مطالبات مردم از نظام و ضرورت رقابت با کشورهای دیگر این موضوع یک پاسخ دارد و آن این است که باید بتوانیم به پیشرفت و توسعه دست پیدا کنیم.
نوبخت اضافه کرد: گرچه از سال ۱۳۲۸، ۵ برنامه داشتیم و از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸ برنامهای نداشتیم و از سال۱۳۶۸ تا به امروز پنج برنامه را اجرا کردیم امروز کشور میخواهد یازدهمین برنامه را اجرایی کند.
معاون رییسجمهور تشریح کرد: برنامههای ما همه کوتاهمدت (۵ ساله) است. ما باید هدف مشخص و بلندمدتی داشته باشیم که آن هدف در این برنامه پیشبینی شد که برای سال ۱۴۰۴ کشوری توسعهیافته شویم و از نظر علم و فنآوری در جایگاه نخست قرار گیریم. پس از مدتی که گذشته همه میدانیم که به نیمهراه بوده و هنوز به هدف نرسیدهایم. عدهای فکر کردهاند که ما به دنبال جایگاه اول نیستیم، ولی مقام معظم رهبری سیاست جدیدی را اعلام کردهاند که آن سیاست همان سیاستهای گذشته است که کامل شده و ما میتوانیم به اهدافمان دست یابیم.
نوبخت ادامه داد: سیاست ما این است که تمام امکانات کشور را بسیج کنیم تا از دانش و بهرهوری برخوردار شویم. صادرات داشته باشیم و با کشورهای منطقه روابط ایجاد کنیم که این رابطه ابزارها و اهرمهای جهانی برای توسعه است و دولت باید تلاش کند تا خود را کوچک کند تا از نفت کمتر بهره ببرد که این موضوع خلاصه اقتصاد مقاومتی است. سومین برنامه از سند چشمانداز در یک شرایط متفاوت قرار است اجرا شود که در این شرایط بنا بر این است که به ۸ درصد رشد اقتصادی برسیم.
به گفته وی در سالهای گذشته امکانات برای صادرات و واردات نداشتیم و همچنین امکان استفاده از شبکه جهانی برای ما فراهم نبود. اما در حال حاضر میتوانیم از شبکه جهانی استفاده کنیم و قرارداد ببندیم.
نوبخت افزود: از آنجایی که منابع ما محدود است طبیعتاً نمیتوانیم در ۵ سال اول همه مشکلات را حل کنیم. تفاوت اصلی برنامه ششم با برنامه دیگر این است که در برنامه ششم، ۳ تا ۴ موضوع را انتخاب کردهایم و روی آن متمرکز شدیم. این موضوع به چند گروه طبقهبندی میشود که گروه اول آب، محیطزیست و صندوقهای بازنشستگی است. این سه موضوع بسیار مهم است و ما در آن بحرانهایی داریم. قرار است برای این ۳ موضوع فکرهایی کرده و آنها را عملیاتی کنیم.
نوبخت افزود: ما در دولت هم به بانکها بدهکاریم و باید پاسخ بانکها را بدهیم. در این برنامه زمانبندی کردیم که بدهیها پرداخت شود تا بتوانیم بدهیهای دولت را به صفر برسانیم.
وی ادامه داد: ما محاسبه کردیم برای رشد اقتصادی مورد نظرمان سالانه بهطور متوسط ۷۲۴ هزار میلیارد تومان میخواهیم تا رشد ۸ درصد حاصل شود. دولت سالانه ۱۰۵ هزار میلیارد تومان روی طرحهای عمرانی سرمایهگذاری کند.
وی افزود: متأسفانه اینقدر تعهدات از گذشته باقیمانده که یکی میخندید و میگفت یک کاری کردهاند که تا ۱۰۰ سال دیگر به دنبال این موارد بدویم.
نوبخت در پاسخ به خبرنگاری که پرسید چرا ۴۵ هزارمیلیارد تومان درآمد بودجه محقق نشده، گفت: ما تا پایان سال پیشبینیمان این بود که از سقف ۲۲۰ هزار میلیارد تومان بیش از ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان با توجه به افت قیمت نفت تحقق پیدا کند و امیدواریم مابقیاش با توجه به عرضههای مالیاتی و واگذاری استحصال نفت و داراییهای مالیاتی تحقق یابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.