علت عدم توجه به هشدارهای مصرف بنزین به روایت معاون وزیر نفت

علت عدم توجه به هشدارهای مصرف بنزین به روایت معاون وزیر نفت مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر این‌که سیاست‌گزاران باید همیشه نسبت به مصرف بنزین در کشور حساس باشند، گفت: تا زمانی که در بودجه کشور محلی برای واردات بنزین یا درآمدی برای کشور از محل صادرات آن در […]

علت عدم توجه به هشدارهای مصرف بنزین به روایت معاون وزیر نفت

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر این‌که سیاستگزاران باید همیشه نسبت به مصرف بنزین در کشور حساس باشند، گفت: تا زمانی که در بودجه کشور محلی برای واردات بنزین یا درآمدی برای کشور از محل صادرات آن در نظر گرفته نشده باشد، سیاستگزاران نسبت به هشدارهای افزایش مصرف واکنشی نشان نمی‌دهند و در واقع نسبت به آن حساسیت ندارند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، علیرضا صادق‌آبادی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران  با بیان این‌که هم‌اکنون متوسط میزان مصرف بنزین کشور حدود ۹۴ میلیون لیتر در روز است، تأکید کرد: ظرفیت تولید این محصول در کشور حدود ۱۱۰ میلیون لیتر در روز است که از این میزان بنزین حدود ۹۰ میلیون لیتر آن با گوگرد کمتر از ۵۰ و ۱۰ پی‌پی‌ام تولید می‌شود که در منطقه کم‌نظیر است.

وی همچنین درباره میزان تولید نفت‌گاز کشور نیز گفت: روزانه حدود ۱۱۵ میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور تولید می‌شود که حدود ۴۰ درصد آن با استاندارد یورو۴ و ۵ است و یک جهش در رشد کیفی نفت‌گاز به حساب می‌آید که بی‌سابقه است.

صادق‌آبادی با اشاره به اینکه سال گذشته ایران از فهرست کشورهای واردکننده بنزین خارج شده است، گفت: برای کاهش مصرف بنزین کشور نیز می‌توان در مرحله اول به تولید و استفاده از خودروهای کم‌مصرف روی آورد، سیاست بعدی با توجه به حجم ذخایر گاز کشور می‌تواند برنامه جایگزینی سوخت CNG با بنزین باشد، همچنین گسترش حمل‌ونقل عمومی و یا سیاست‌های قیمتی نیز می‌تواند باعث کنترل و کاهش مصرف بنزین در کشور باشد.

وی ادامه داد: ذخایر استراتژیک بنزین و نفت‌گاز ما هم‌اکنون در شرایط بسیار مطلوب است که یک سپرده ارزی برای کشور محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی همچنین گفت: از خردادماه سال‌جاری متوسط پالایش نفت‌خام و میعانات گازی کشور به دومیلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

صادق‌آبادی با بیان این‌که ظرفیت پالایش کشور از یک‌میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در ابتدای سال ۹۶، به دومیلیون و ۱۵۰ هزار بشکه رسیده است، افزود: این میزان در حال افزایش است و تا پایان امسال به حدود دومیلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.

وی تأکید کرد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته، ۸۵۰ هزار بشکه نفت‌خام و میعانات گازی که تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا می‌توانست مانع ورود آن به بازارهای جهانی شود، در داخل کشور پالایش و به فرآورده‌های با ارزش‌افزوده بالاتر تبدیل شده است.

بنابر اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، صادق‌آبادی ادامه داد: سیاست‌هایی که در ادامه مسیر افزایش دریافت خوراک برای جذب حداکثری نفت‌خام و میعانات گازی در پالایشگاه‌ها دنبال می‌کنیم دریافت و پالایش میعانات گازی را از ۴۵۰ هزار بشکه به ۵۰۰ هزار بشکه و نفت‌خام را از حدود یک‌میلیون و ۷۰۰ به حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رساند. این سیاست‌ها یکی از راهبردهای آرایش جنگی در وزارت نفت است که بر مبنای رفع گلوگاه‌ها و افزایش ظرفیت پالایشی ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با بیان اینکه ایران در بین کشورهای منطقه بالا‌ترین میزان تولید فرآورده‌های باکیفیت و ارزش‌افزوده بالا را دارد، افزود: البته ظرفیت پالایش نفت‌خام عربستان بیشتر است اما ما صاحب پالایشگاهی به نام ستاره خلیج‌فارس هستیم که معادل یک پالایشگاه نفت یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه‌ای نفت، فرآورده‌های با ارزش افزوده بالا تولید می‌کند.