رییس مجلس رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، سقط جنین شد؛ گفت: براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، اکثر ۸ قانون مرتبط با این سیاستها اجرا نشده است. به گزارش مهر، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه زنده گفتوگوی ویژه خبری که از شبکه دوم […]
رییس مجلس
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی، سقط جنین شد؛ گفت: براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، اکثر ۸ قانون مرتبط با این سیاستها اجرا نشده است.
به گزارش مهر، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه زنده گفتوگوی ویژه خبری که از شبکه دوم سیما پخش شد، در خصوص برنامههای آینده مجلس دهم گفت: تصور میکنم با تنوعی که در تخصص نمایندگان وجود دارد که شمار آن به حدود ۳۲ تخصص میرسد، با تازه نفسی این نیروها جای امیدواری دارد که در مسایل مهم کشور تمرکز کنند.
وی ادامه داد: با تأکیدات مقام معظم رهبری امیدواریم بعد از تشکیل کمیسیونهای تخصصی مجلس تا هفته آینده، برای کار آماده شده و روی مسایل اساسی به خصوص محورهای اقتصادی گامهایی بردارند.
ضرورت همکاری قوا برای برونرفت از پیچیدگیهای اقتصادی
نماینده مردم قم اظهار داشت: مسایل اقتصادی امروز پیچیدگیهایی دارد که همکاری قوا را میطلبد، اولین موضوعی که باید به آن توجه کنیم برنامه ششم است که موضوع اساسی در آن نیز اقتصادی مقاومتی است و باید بتواند رونق تولید و صادرات را ایجاد کرده و ما را از حالت گرفتگی اقتصادی خارج کند.
مقررات دستوپاگیر باعث رتبه پایین ایران به لحاظ فضای کسب و کار شده است
لاریجانی در ادامه به گزارش امروز وزیر صنعت، معدن و تجارت در صحن علنی مجلس اشاره و بیان کرد: بر اساس گزارش ارایه شده، رتبه ایران از نظر فضای کسب و کار رتبه خوبی نیست که نشان دهنده وجود مقررات دست و پاگیر است لذا مجموعه قوانین، بخشنامهها، آییننامهها و دستورالعملها باید تسهیل شود که سرمایهگذار انگیزه پیدا کند؛ البته در مجلس نهم به این موضوع توجه شد و دو قانون در این زمینه داشتیم و مورد توجه مجلس دهم نیز خواهد بود.
وی ادامه داد: از مسایل دیگر تشویقهای صادراتی است و باید کمک کنیم شرکتها در حوزه صادرات انگیزهمند شوند. از طرفی باید شرایط جذب سرمایهگذاری فراهم شود. چنانچه نقدینگی کم نیست اما باید به سمت کسب و کار سوق داده شود که این امر نیاز به مشوق دارد. از سوی دیگر مسأله بانکها را داریم چنانچه سهم تسهیلاتی که برای تولید قرار میدهند نسبت به خدمات پایین است و باید شرایط آن تغییر کند بنابراین راه تمرکز مشخص است.
تفاهم دولت و مجلس برای اصلاح قانون تجارت
لاریجانی در خصوص بررسی قانون تجارت در مجلس دهم گفت: قانون تجارت، قانون مادر است و باید به گونهای تغییر یابد که اوضاع را بهبود بخشد.
وی با بیان اینکه قانون تجارت حاوی هزار ماده است و در مجلس قبل به صورت اصل ۸۵ تصویب و به شورای نگهبان داده شد، گفت: هنوز امکان رسیدگی به آن برای شورا فراهم نشده لذا در این مجلس امکان این وجود دارد که بار هزار مادهای را کم کنیم تا هم برای شورای نگهبان راحتتر باشد و هم در مجلس راحتتر تصویب شود از این رو با دولت صحبتهایی شده است.
رییس قوه مقننه در تبیین نشانههای «ولنگاری فرهنگی» گفت: در تعابیری که رهبری معظم فرمودند چند بخش برای مجلس مهم بود. یکی بخش اقتصاد با محورهای اقتصاد مقاومتی و بخش دیگر حوزه فرهنگ.
وی ایجاد مجلس انقلابی را از دیگر تأکیدات رهبری نام برد و گفت: مجلس باید دغدغه انقلاب داشته باشد.
وی ادامه داد: درباره فرهنگ استحضار دارید که شورای عالی انقلاب فرهنگی مرجع است و در مجلس هم بخش دیگری از موضوع فرهنگ را پیگیری میکند.
لاریجانی با اشاره به ضرورت مردمی کردن فرهنگ، ادامه داد: هرچه کار فرهنگ را گسترده و عمومی کنیم تولیدات فرهنگی تنوع پیدا میکند اما خیلی گام اساسی در این زمینه برنداشتیم و این در حالی است که گرچه مراکز مهم دینی، فرهنگی و علمی به وجود آمده و فعال هستند اما مردمی نشدهاند یعنی دغدغه باید در بطن جامعه باشد. مخصوصا در شرایط جدید آنقدر تولیدات فرهنگی زیاد است که اگر میخواهیم از هویت خود صیانت کنیم باید گامهای بیشتری برای عمومی کردن فرهنگ برداریم.
لاریجانی درمورد ضرورت تعمیق مسایل فرهنگی گفت: برای مثال در رادیو و تلویزیون تولیدات زیاد است اما آیا همه تأثیرگذار هستند و هویت بخشی به جامعه میدهد یا سبقه سرگرمکنندگی آن بیشتر است. از این رو تولیدات فرهنگی باید با عمق بیشتری تولید شود که البته پشتوانه مالی قویتر هم میخواهد.
رییس مجلس دهم گفت: کمک کردن به بخشهای فرهنگی در سالهای گذشته کم نبود، مثلاً در بخش رادیو و تلویزیون به لحاظ مالی کم کمک نشد و باید دید این کمکها به درستی مصرف شد یا خیر که در این خصوص لازم است یادآوری شود حقوقها یک دفعه افزایش یافت لذا بخش تولید مغفول ماند. از این رو امروز بحران مالی از چالشهای صداوسیماست و باید تلاش شود خرج متناسب با منابع باشد و مدیریت رادیو و تلویزیون به سمت صرفاً پرداخت حقوق و مزایا نرود البته گسترش نیروی انسانی هم مسألهای است که میشد با ۱۳ هزار نفر کارمند به جای ۲۵ هزار نفر کارمند، کار کرد.
وی در ادامه مجری گفت دایره فرهنگ صرفاً منوط به صداوسیما نیست و لاریجانی بیان داشت: با بزرگ شدن دولت و خرج همه منابع در امور جاری، فضای تنفسی برای کارهای دیگر نمانده که موضوع فرهنگ نیز مستثنی نیست. لازم به ذکر است کل بودجه کشور بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود که ۹۰ درصد برای مصارف جاری و ۱۰ درصد به مصارف عمرانی اختصاص یافت. لذا با توجه به منابع موجود سهم فرهنگ کم نبوده و درست مصرف کردن مهم است.
وی افزود: باید یاد بگیریم کشور با هزینههای زیاد اداره نشود؛ لذا یکی از مناقشات مجلس و بخشهای فرهنگی این بود که چرا تولیدات قوی در بخشهای مختلف فرهنگی وجود ندارد، پس باید نظارتها قویتر شود که در قالب درست و متناسب با فرهنگ ما تولیدات صورت گیرد.
لاریجانی در بخش دیگر این برنامه خبری گفت: اقتصاد مقاومتی چند محور دارد و نباید خود را در عناوین مختلف آن گم کنیم که یکی تقویت تولید و رونق بخش تولید داخلی و بخش دیگر صادراتی اندیشیدن است که دو محور مهم در اقتصاد مقاومتی است.
قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به درستی اجرا نشد
رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص اجرای قانون مبارزه با قاچاق گفت: در این خصوص گزارش نظارتی ارایه شد که گفتند در مقام اجرا این قانون دقیق عمل نشده و همین موضوعی است که باید دید سهلانگاری صورت گرفته یا نوع مجازات به گونهای بوده که جوابی نگرفتهایم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه مناطق آزاد فلسفه اصلی تسهیل صادرات بود اما راهی برای واردات و قاچاق کالا شد، گفت: باید رویکردها عوض شود چرا که قانون مشکل ندارد لذا اگر میخواهیم مبارزه با قاچاق درست باشد باید ببینیم آیا قوانین در مقام اجرا رویکرد متناسب داشته یا باید تغییر کند. همچنین آماری میدهند که ۲۰ میلیارد دلار قاچاق داریم رقم نگران کننده است که تولید را فلج میکند البته همه اقتصاد مقاومتی زنجیرهوار نیست.
فلسفه مسکن مهر غلط نبود نحوه اجرا و شتابزدگی در آن اشتباه بود
لاریجانی تأکید کرد: در همین خصوص تصور میشد طرح بنگاههای زودبازده خیلی مهم است اما مقداری از منابع بانکها را بلعید و خروجی خاصی نداشت که این اشکال بود همچنین برخی کارها سریع و بدون مطالعه دقیق انجام شد برای مثال مسکن مهر که اصل فکر بر مبنای درآمدن زمین از بورس و نزول قیمت آن برای ارزانی مسکن فلسفه درستی بود اما نحوه و سرعت اجرا آنقدر بیحساب بود که منابع بانکی به آن دادند و بعد که منابع تمام شد کار خلاف کردند که نقدینگی افزایش یابد و همین باعث تضرر مسکن ساز هم شد لذا نحوه اجرا مهم است.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت برای دمیده شدن روحیه انقلابی و جهادی تشکیل شد
رییس مجلس با تأکید بر اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی نگاه انقلابی مهم است، گفت: این به این معناست که با عقلانیت و برنامهریزی مناسب باشد و از ابتکارات لازم برای برون رفت استفاده شود زمان جنگ وقتی رییسجمهور وقت که مزاج لیبرالی داشت در جنگ ایراد ایجاد میکرد از سوی امام(ره) کنار گذاشته شد و شرایط جبهه ظرف دو سال تغییر کرد این در حالی است که مردم همان مردم و قوانین هم همان بودند اما تغییری ایجاد نمیشد چون روحیه انقلابی وجود نداشت.
وی ادامه داد: در مسأله اقتصاد مقاومتی نیز انقلابی بودن ضروری است که باید از ساختار بوروکراتیک عبور کنیم تا وضعیت اقتصادی تغییر کند لذا در دولت ستادی برای این امر تشکیل شده در حالی که وزارتخانهها که بودند اما به خاطر دمیده شدن روحیه انقلابی و مجاهدت بود که از بنبستهای بوروکراتیک نجات پیدا کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.