رئیس خانه معدن کاهش صادرات صنایعمعدنی به دلیل تبدیل به ارزشافزوده است رئیس خانه معدن درخصوص کاهش صادرات مواد معدنی گفت: بهطور کلی جهتگیری کشور به سمت این است که مواد معدنی خام صادر نشود بلکه به جای آن کالای با ارزشافزوده بالاتر صادر شود. خوشبختانه این امر در بخش فولاد کشور صورت گرفته و […]
رئیس خانه معدن
کاهش صادرات صنایعمعدنی به دلیل تبدیل به ارزشافزوده است
رئیس خانه معدن درخصوص کاهش صادرات مواد معدنی گفت: بهطور کلی جهتگیری کشور به سمت این است که مواد معدنی خام صادر نشود بلکه به جای آن کالای با ارزشافزوده بالاتر صادر شود. خوشبختانه این امر در بخش فولاد کشور صورت گرفته و ما نسبت به گذشته مقدار خیلی کمی سنگآهن صادر میکنیم و عمده صادرات ما اکنون کنستانتره و فولاد است.
محمدرضا بهرامن در گفتوگو با ایلنا، بیان داشت: بر همین اساس صادرات سنگآهن کم شده یا در مقابل تراز صادرات فولاد افزایش پیدا کرده است. در سایر بخشها نیز به دنبال بالا بردن ارزشافزوده هستیم اما اکنون در فولاد و سنگآهن که مهمترین مواد معدنی مصرفی دنیا است، توانستهایم زنجیره را متوازن کنیم و به هدفگذاری سال ۱۴۰۴ که همان تولید ۵۵ میلیون تن فولاد است، نزدیک شویم.
بهرامن تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید تمرکز بر روی تکمیل زنجیره فولاد بود و اکنون کارخانههای کنسانتره، گندله و فولادسازی با سرعت زیادی در حال تکمیل هستند در حالی که تا پیش از این ما فقط به دنبال صادرات سنگآهن بودیم.
وی درخصوص اهمیت صادرات موادخام معدنی و صنایع تولیدی معدن گفت: ما در منطقهای قرار گرفتیم که ۱۲ درصد اقتصاد جهان و هشت درصد جمعیت دنیا در آن قرار دارند و اکثر کشورها درگیر جنگ هستند و اکنون به دنبال روند بازسازی هستند. ما باید از بازار و فرصتهایی مانند یمن، عراق و سوریه استفاده کنیم. این کشورها اکنون به دنبال سنگهای تزئینی، سیمان و فولاد هستند و ما در بخش موادمعدنی مصالح ساختمانی دارای ظرفیتهای بالایی هستیم.
بهرامن ادامه داد: برای صادرات فقط فعالیت بنگاه کافی نیست بلکه باید دولت نیز به میدان بیاید و با کشورهایی که رابطه نداریم مناسبات را بهبود ببخشند و با کشورهایی که از قبل رابطه وجود دارد این مناسبتها را توسعه دهد. این سیاستها و حضور دیپلماسی اقتصادی کمک میکند که امروز فعالین اقتصادی ما در اتاق بازرگانی ایران و عراق چشمانداز ۲۰ میلیارد دلاری داشته باشند. ما باید همین راه و روش دیپلماسی اقتصادی را در سوریه نیز بهکار بگیریم و یک بازار ۲۰ میلیارد دلاری دیگر در آنجا برای صنایع کشورمان ایجاد کنیم.
رئیس خانه معدن تصریح کرد: با وجود آنکه بازسازی سوریه آغاز شده، متأسفانه در حوزه معدن و صادرات مواد معدنی هنوز اتفاقی صورت نگرفته است، با وجود آنکه این کشور معادن خوبی دارد و جای خوبی برای سرمایهگذاری است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.