فرش قرمز ترکمنها برای حضور ایران در صنایع تبدیلی گاز به محصولات پتروشیمی آقمراد چاریف، معاون کنسرسیوم دولتی «ترکمنگاز» ترکمنستان از سرمایهگذاران کشورهای حوزه دریای خزر از جمله ایران دعوت کرد تا هرچه زودتر برای تکمیل صنایع تبدیلی گاز طبیعی به محصولات پتروشیمی در این کشور پیش قدم شوند. به گزارش ایرنا، وی در کنفرانسی […]
فرش قرمز ترکمنها برای حضور ایران در صنایع تبدیلی گاز به محصولات پتروشیمی
آقمراد چاریف، معاون کنسرسیوم دولتی «ترکمنگاز» ترکمنستان از سرمایهگذاران کشورهای حوزه دریای خزر از جمله ایران دعوت کرد تا هرچه زودتر برای تکمیل صنایع تبدیلی گاز طبیعی به محصولات پتروشیمی در این کشور پیش قدم شوند.
به گزارش ایرنا، وی در کنفرانسی خبری در عشقآباد، با اشاره به راهاندازی نخستین و بزرگترین پالایشگاه تبدیل گاز مایع به بنزین در جهان که روز جمعه گذشته با کمک سرمایهگذاران ژاپنی و ترکیه عملیاتی شد، گفت که این کشور اجرای پروژه گستردهتری را نیز برای تبدیل گاز به محصولات پتروشیمی در دستور کار خود دارد که تحقق آن در درجه نخست به سرمایهگذاریهای کشورهای حاشیه دریای خزر منوط خواهد بود.
چاریف با تأکید بر اهمیت منابع هیدورکربنی در جهان و نیز وفور آن در ترکمنستان، از سرمایهگذاران بخش انرژی کشورهای روسیه، ایران، آذربایجان و قزاقستان خواست تا قبل از اینکه وزارت نفتوگاز این کشور بخواهد از کشورهای فرامنطقهای برای پیشبرد طرحهای مرتبط بهره ببرد.
وی با تأکید به نیاز کشورش به محصولات پتروشیمی همچون متانول، پلیاکریل، پلیپروپلین و دیگر محصولات پایه پتروشیمی و نقش آنها در توسعه همهجانبه صنعتی کشورش، از انجام کارهای مطالعاتی برای راهاندازی یک پروژه مهم تبدیل گاز مایع به متانول در منطقه «داش آغوز» خبر داد که قرار است در تأمین یکمیلیون تن متانول نقش داشته باشد.
معاون کنسرسیوم دولتی «ترکمنگاز» ترکمنستان از مازاد تولید بنزین یورو۵ از گاز طبیعی (GTG) در کشورش به واسطه آغاز بهکار پالایشگاه جدید در استان آخال، خبر داد و آن را زمینهای برای صادرات بنزین و به کشورهای منطقه و جهان از طریق بنادر مهمی چون ترکمن باشی (کشورش) و امیرآباد (ایران) در دریای خزر، بندر عباس در جنوب ایران برای صادرات به جهان دانست. به گفته وی ترکمنستان همچنین میتواند بعد از راهاندازی خط لوله تاپی به سمت هند و نیز ترانس خزر به سمت دریای سیاه، این بنزین مازاد را به جنوب آسیا و اروپا نیز صادر کند.
نخستین و بزرگترین پالایشگاه تولید بنزین با استاندارد «یورو۵» از گاز طبیعی روز جمعه در استان آخال ترکمنستان آغاز بهکار کرد.
این پالایشگاه که با مدیریت متخصصان ژاپنی و با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات، فناوریهای نوین در این کشور آسیای مرکزی راهاندازی شد، قابلیت آن را دارد تا با پالایش یکمیلیارد و ۷۸۵ میلیون مترمکعب گاز، سالانه ۶۰۰ هزار تن بنزین و آن هم از نوع «یورو۵»، ۱۲ هزار گازئیل و ۱۱۵ هزار تن گاز مایع تولید کند.
ترکمنستان فعلاً سالانه ۷۰ تا ۸۰ میلیارد مترمکعب گاز تولید میکند، و قصد دارد با یک سرمایهگذاری ۹۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چند پروژه نفتی با مشارکت سرمایهگذاران کشورهایی چون ایران و روسیه و آذربایجان و یا قزاقستان ظرفیت تولید نفت و مواد پتروشیمی خود را تا ۹۵ درصد توسعه ببخشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.