راه‌اندازی سامانه صدور یکپارچه تمام مجوزهای صنفی

راه‌اندازی سامانه صدور یکپارچه تمام مجوزهای صنفی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در مراسم رونمایی از نقشه‌راه عملیاتی بهبود محیط کسب‌وکار و صدور یکپارچه کلیه مجوزهای صنفی از درگاه ملی مجوزهای کشور، از راه‌اندازی چهار سامانه‌ برای بهبود فضای کسب‌وکار، رسیدگی به امور فعالین اقتصادی و استانداردسازی مجوز‌ها خبر داد. به گزارش سیتنا، آئین رونمایی رسمی […]

راه‌اندازی سامانه صدور یکپارچه تمام مجوزهای صنفی

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در مراسم رونمایی از نقشه‌راه عملیاتی بهبود محیط کسب‌وکار و صدور یکپارچه کلیه مجوزهای صنفی از درگاه ملی مجوزهای کشور، از راه‌اندازی چهار سامانه‌ برای بهبود فضای کسب‌وکار، رسیدگی به امور فعالین اقتصادی و استانداردسازی مجوز‌ها خبر داد.

به گزارش سیتنا، آئین رونمایی رسمی از نقشه‌راه عملیاتی بهبود محیط کسب‌و‌کار و صدور یکپارچه همه مجوزهای صنفی از درگاه ملی مجوزهای کشور با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی، رئیس اتاق اصناف و تنی چند از معاونان وزارت‌های ارتباطات و صمت در محل سالن جهاد اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شد.

محمدعلی دهقان دهنوی، در این مراسم با بیان اینکه یکی از استراتژی‌های اصلی اقتصادی در کشور است که تلاش‌های زیادی برای انجام آن معطوف شده بهبود فضای کسب‌وکار است، افزود: به اعتقاد ما یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها که می‌تواند تأثیرگذاری زیادی بر رونق تولید داشته باشد بهبود فضای کسب‌وکار است.

وی افزود: نقشه‌راه ما شامل پنج محور اصلی است که اولین محور سامان‌دهی نظام مجوزدهی است، زیرا لازم است مجوز‌ها را به عنوان نقطه آغاز کسب‌وکار‌ها تسریع و تسهیل کنیم.

دهقان ادامه داد: بهبود امتیاز و رتبه در شاخص‌های بین‌المللی، محور دوم است که طراحی کردیم که به چه شکلی می‌توانیم رتبه‌ خود را بهبود ببخشیم.

وی محور سوم را بحث مقررات‌زدایی عنوان کرد و افزود: وزارت اقتصاد جایی است که هیأت مقررات‌زدایی قرار دارد و این امکان را دارد که آن موتور پرقدرت تولید مقررات را رصد و پایش کند و بخش‌هایی که مخل فضای کسب‌وکار تشخیص می‌دهد با ترتیبات حقوقی مشخص لغو کرده و کنار بگذارد.

معاون وزیر اقتصاد درخصوص محور چهارم، گفت: این محور پنجره‌های واحد کسب‌وکار است، کسب‌وکار تنها با گرفتن مجوز به سرانجام نمی‌رسد در نتیجه فکر کردیم برای فضای کسب‌وکار از نقطه شروع تا مرحله‌ای که یک پروژه به بهره‌برداری می‌رسد یک پنجره واحد وجود داشته باشد که فعالین بتوانند کار خود را از آن مسیر توسعه دهند.

دهقان خاطرنشان کرد: توانمند‌سازی بخش‌خصوصی محور پنجم است. برای این که فعالین بخش‌خصوصی بتوانند کار خود را پیش ببرند احتیاج به گرفتن مشاوره و افزایش دانش خود را دارند. بنابراین به دنبال برنامه‌ای هستیم که از طریق تعامل بین دانشگاه‌ها و بخش‌خصوصی به گسترش آن کمک کنیم.

دهقان با بیان اینکه در بحث ساماندهی نظام مجوزهای کشور تا امروز راه زیادی رفته شده است، ادامه داد: اما به وضعیت مطلوب نرسیدیم زیرا هنوز همه مجوز‌ها بر روی یک سامانه بارگذاری نشده است و ما به دنبال طراحی این سامانه هستیم که پنج اصل مهم بر آن برقرار خواهد بود.

معاون دژپسند خاطرنشان کرد: اولین اصل، قاعده فقط برای یکبار است که براساس آن هر فعال اقتصادی اطلاعات پایه و اساسی خود را تنها یکبار بر روی آن بارگذاری می‌شود و بار دومی وجود نخواهد داشت.

وی افزود: قائده دوم این است که یک مرکز واحد وجود داشته باشد که همه فعالین کسب‌وکار در سراسر کشور برای کسب هر مجوزی به آن سامانه مراجعه کنند.

دهقان ادامه داد: قائده سوم استانداردسازی مجوز‌هاست و اصل چهارم شناسه ملی مجوز‌هاست که برای هر مجوزی یک شناسه ملی واحد صادر می‌شود که در سراسر کشور شناخته و امکان هیچ دخل و تصرفی نباشد و براساس اصل پنجم هر مرکزی که این اطلاعات را جمع‌آوری می‌کند مجوز‌ها را هم صادر کند و در اختیار فرد قرار بدهد.

معاون وزیر اقتصاد همچنین از ایجاد چهار سامانه برای تسهیل این برنامه‌ها خبر داد و گفت: سامانه سام، سامانه اصلی است که کار درخواست مجوز آنجا انجام می‌شود. دو سامانه دادور و یاور هم به ترتیب مشاوره و کمک ما در رسیدگی به امور فعالین اقتصادی و ثبت شکایت فعالین اقتصادی است و ظرف مدت هفت روز باید به این شکایت رسیدگی شود و سامانه نما به استانداردسازی مجوز‌ها می‌پردازد.