تشکیل کارگروه ویژه همکاری‌های ایران و چین در حوزه IT

تشکیل کارگروه ویژه همکاری‌های ایران و چین در حوزه IT وزرای فناوری اطلاعات ایران و چین با توجه به تهدیدهای مشترک دو کشور، راه‌حل‌هایی برای مقابله با تهدیدات را بررسی و مقرر کردند کارگروه مشترک ویژه همکاری‌های فناوری اطلاعات تشکیل دهند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت ارتباطات، محمد جواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و […]

تشکیل کارگروه ویژه همکاری‌های ایران و چین در حوزه IT

وزرای فناوری اطلاعات ایران و چین با توجه به تهدیدهای مشترک دو کشور، راه‌حل‌هایی برای مقابله با تهدیدات را بررسی و مقرر کردند کارگروه مشترک ویژه همکاری‌های فناوری اطلاعات تشکیل دهند.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت ارتباطات، محمد جواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با میائو وِی، وزیر صنعت و فناوری جمهوری خلق چین در پکن دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

در این دیدار وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین با ذکر سابقه روابط دوستانه ایران و چین، به گفت‌و‌گوهای مثبت و سازنده اخیر میان رؤسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری‌های شانگهای در بیشکک اشاره کرد و گفت: همانطور که رئیس‌جمهور چین اعلام کرده، عزم پکن برای حفظ و توسعه روابط راهبردی دو کشور راسخ است.

به گفته میائو وِی، هر دو کشور ایران و چین با فشارهای آمریکا مواجه هستند اما استکبار و تحریم‌های یک‌جانبه چه در عرصه سیاسی و چه در عرصه اقتصادی در دنیای امروز پذیرفتنی نیست و قطعاً با شکست مواجه می‌شود.

محمدجواد آذری‌جهرمی نیز در این دیدار با اشاره به چند هزار سال روابط تاریخی ایران و چین گفت: علاوه بر سابقه دوستی تاریخی، در دوره اخیر اشتراکات سیاسی نیز ایران و چین را به یکدیگر نزدیک ساخته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان با ابراز خرسندی از شرکت در اجلاس تابستانه مجمع جهانی اقتصاد در دالیان، سخنان نخست‌وزیر چین در این اجلاس درخصوص روند اصلاحات اقتصادی در چین را حائز‌اهمیت دانست و گفت: این سیاست‌ها روش هوشمندانه‌ای برای مقابله چین با تحریم‌های آمریکا است.

آذری‌جهرمی با اشاره به سخنان وزیر چین در مورد فشارهای آمریکا علیه شرکت‌های بزرگ چینی حوزه فناوری اطلاعات همچون ZTE و هوآوی، گفت: ما متوجه دلیل فشارهای آمریکا بر چین هستیم؛ بدیهی است که آمریکا که از دستیابی چین به فناوری‌های پیشرفت‌های که در گذشته انحصار آنها را در دست داشت، به شدت ناخرسند است.

وی افزود: آمریکا استعمارگری نوینی را در حوزه فناوری اطلاعات در دوره انقلاب صنعتی چهارم آغاز کرده و در تلاش است تا انحصار فناوری‌های استراتژیک نوظهور همچون هوش مصنوعی را در اختیار خود داشته باشد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: ما با تهدیدات مشترکی مواجه هستیم بنابراین راه‌حل‌های مشترکی را باید به وجود آوریم.

در ادامه وزرای فناوری اطلاعات دو کشور ظرفیت‌ها و زمینه‌های همکاری‌های دو کشور را مورد بحث و بررسی قرار دادند و مقرر شد در اسرع وقت کارگروه ویژه‌ای ذیل کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور برای پیگیری همکاری‌های ایران و چین در حوزه ICT تشکیل شود. وزیر صنعت چین همچنین اعلام کرد که هیأت ویژه‌ای را از طرف آن وزارتخانه برای شرکت در نمایشگاه الکامپ به ایران اعزام می‌کند.