توسعه ۳ میدان نفتی با مدل قراردادی IPC

 توسعه ۳ میدان نفتی با مدل قراردادی IPC مدیر مهندسی نفت شرکت متن گفت: هم‌اکنون اجرای طرح توسعه میدان نفتی «سپهر و جفیر» و «آبان و پایدار غرب»، با مدل قراردادی IPC در دستور کار شرکت متن قرار دارد. همچنین پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک اجرای طرح توسعه یکپارچه میدان «یاران» نیز به این شرکت […]

 توسعه ۳ میدان نفتی با مدل قراردادی IPC

مدیر مهندسی نفت شرکت متن گفت: هم‌اکنون اجرای طرح توسعه میدان نفتی «سپهر و جفیر» و «آبان و پایدار غرب»، با مدل قراردادی IPC در دستور کار شرکت متن قرار دارد. همچنین پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک اجرای طرح توسعه یکپارچه میدان «یاران» نیز به این شرکت ابلاغ شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت، براساس اعلام شرکت مهندسی و توسعه نفت، محمدرضا اسدی، مدیر مهندسی نفت شرکت متن با اشاره به اهمیت سازمان مهندسی نفت در مدیریت مخازن هیدروکربوری، گفت: مباحث فنی مربوط به طرح توسعه یکپارچه میدان‌های نفتی یاران شمالی و یاران جنوبی با مشارکت یک شرکت ایرانی به اتمام رسیده و انتظار می‌رود به زودی قرارداد آن امضا و پس از اخذ مجوزهای لازم، اجرای آن به شرکت مهندسی و توسعه نفت ابلاغ شود.

وی همچنین، درخصوص طرح‌های جدید توسعه‌ای میدان نفتی «سپهر و جفیر» و میادین نفتی «آبان و پایدار غرب» که مسؤولیت توسعه آنها اخیراً به شرکت مهندسی و توسعه نفت واگذار شده است، بیان داشت: قرارداد طرح توسعه میدان نفتی «سپهر و جفیر» بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به امضا رسیده و مدیریت اجرای قرارداد به شرکت مهندسی و توسعه نفت ابلاغ شده است که پیش‌بینی می‌شود پس از مؤثر شدن قرارداد، فعالیت‌های اجرایی طرح به زودی آغاز شود. مراحل اخذ مجوزهای طرح توسعه میادین نفتی «آبان و پایدار غرب» نیز که با یک شرکت روسی منعقد شده است، خاتمه یافته و در حال‌حاضر در مراحل اولیه اجراست.

اسدی تأکید کرد: مدیریت یک مخزن هیدروکربوری که به عنوان اصلی‌‌ترین سرمایه یک شرکت نفتی به شمار می‌رود، از طریق اجرای برنامه جامع توسعه میدان و اعمال استراتژی تولید محقق می‌شود که این مسؤولیت خطیر در شرکت‌های نفتی و همچنین شرکت مهندسی و توسعه نفت، به سازمان مهندسی نفت محول شده است که بیانگر نقش حساس و پراهمیت مهندسی نفت در مدیریت مخازن است.

وی گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع مطالعات تحت‌الارضی، با وجود نهادینه شدن برون‌سپاری عمده فعالیت‌های شرکت‌های بزرگ نفتی و اخذ خدمات مختلف از مهندسان مشاور طراح، پیمانکاران EPC، پیمانکاران حفاری، سازندگان و… معمولاً شرکت‌های نفتی برای سرمایه‌گذاری در امر توسعه یک میدان نفتی، مطالعات انجام و تأیید شده توسط تیم‌های فنی مطالعات تحت‌الارضی سازمان کارفرما (In House) را مبنای تصمیم‌گیری خود قرار می‌دهند که این رویه در شرکت ملی نفت ایران نیز جاری است.

اسدی اظهار کرد: در حوزه جغرافیایی مناطق عملیاتی غرب کارون که توسعه میادین نفتی آزادگان جنوبی و شمالی، یاران جنوبی و شمالی و همچنین یادآوران در این منطقه به شرکت مهندسی و توسعه نفت واگذار شده است، این شرکت با محوریت مدیریت مهندسی نفت و ضمن هماهنگی با مدیریت‌های ستادی شرکت ملی نفت ایران، مسؤولیت مدیریت حجم نفت در جای این میادین مشترک (حدود ۷۰ میلیارد بشکه) و تولید از این میادین (در حال‌حاضر حدود ۳۵۰ هزار بشکه نفت در روز و با چشم‌انداز بیش از یک‌میلیون بشکه در روز) را برعهده دارد.