طرح پالایشی سیراف سرمایهگذار جذب میکند بازگشت سرمایهگذاری اولیه، ظرف ۴ سال گروه انرژی- در حالی که شرایط جدید بینالمللی صنایع نفت، گاز و آب ایران فرصتی مناسب برای سرمایهگذاران خارجی است که با مشارکت شرکتهای داخلی در بخش بالا و پایین دستی آنها سرمایهگذاری کنند، ایران قصد دارد با جذب ۳ میلیارد […]
طرح پالایشی سیراف سرمایهگذار جذب میکند
بازگشت سرمایهگذاری اولیه، ظرف ۴ سال
گروه انرژی- در حالی که شرایط جدید بینالمللی صنایع نفت، گاز و آب ایران فرصتی مناسب برای سرمایهگذاران خارجی است که با مشارکت شرکتهای داخلی در بخش بالا و پایین دستی آنها سرمایهگذاری کنند، ایران قصد دارد با جذب ۳ میلیارد دلار سرمایه برای طرح فراگیر پالایشی سیراف، در بازار فرآوردههای نفتی آسیا فعالتر شود.
به گزارش مناقصهمزایده، پروژه ساخت «فراگیر پالایشی سیراف» در قالب ۸ پالایشگاه میعانات گازی مستقل به ظرفیت ۶۰ هزار بشکه در روز، در سال ۹۳ با هدف اجرایی نمودن منویات مقام معظم رهبری در خصوص سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اصل ۴۴ قانون اساسی، همچنین جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده، از سوی وزارت نفت و با مشارکت بخش خصوصی مطرح شد.
براساس گزارش شبکه خبری بلومبرگ، ایران برای پروژه ۳ میلیارد دلاری ساخت ۸ پالایشگاه میعانات گازی در منطقه سیراف واقع در استان بوشهر، برای جذب سرمایههای خارجی تلاش میکند.
علیرضا صادقآبادی، مدیرعامل شرکت زیرساخت فراگیر پالایشی سیراف، اعلامکرد: این مجموعه پالایشی تلاش میکند ٨٠ درصد هزینه پروژه را با جذب سرمایههای خارجی تأمین کند.
این شرکت برای جذب سرمایهگذاران و شریکان احتمالی، در دو تا ۳ ماه آینده یک مناقصه برگزار میکند.
به گفته علیرضا صادق آبادی، مدیرعامل شرکت زیرساخت پالایشی سیراف، این مجتمع پالایشگاهی در ساحل خلیجفارس به دنبال افزایش ۸۰ درصدی سرمایه مورد نیاز از شرکا یا تأمینکنندگان مالی بینالمللی خواهد بود. سیراف اسناد مناقصه این پروژه را در طی دو تا ۳ ماه آینده منتشر خواهد کرد و از سرمایهگذاران و شرکای احتمالی دعوت خواهد کرد. به گفته وی، شرکتها و بانکهایی در ژاپن و کرهجنوبی نسبت به این پروژه ابراز علاقهمندی کردهاند.
صادقآبادی گفت: این پروژه مبتنی بر این تصمیم است که میعانات گازی تولید داخل را به فرآوردههای ارزش افزوده تبدیل و از خامفروشی پرهیز کنیم؛ با وجود پیشبینی رشد عرضه نفتا، با توجه به کاربرد گسترده این ماده در محصولات پلاستیکی، تقاضای بالایی برای این محصول وجود خواهد داشت.
طرح فراگیر پالایشی سیراف، شامل ۸ پالایشگاه میعانات گازی خواهد بود که هر کدام از آنها ظرفیت فراوری روزانه ٦٠ هزار بشکه میعانات گازی را خواهد داشت.
صادقآبادی اعلام کرد: این مجموعه در ۳ سال آینده تولید خود را آغاز میکند و در ۴ سال آینده به حداکثر تولید خود میرسد.
وی گفت: میتوان گفت که در میان کشورهای آسیایی، ژاپن و کرهجنوبی بیشترین تمایل را برای سرمایهگذاری در این پروژه نشان دادهاند.
این مجموعهها نیاز روز افزون فرآوردههای نفتی در بازار آسیا را هدف میگیرند و تلاش میکنند محصولات پتروشیمی خود را در کرهجنوبی و ژاپن عرضه کنند.
صادقآبادی همچنین اعلام کرد ایران قصد دارد صنعت پتروشیمی خود را توسعه دهد تا بتواند محصولات پیشرفتهتر، از جمله پلاستیک، تولید کند که درآمدی بیشتر از فروش محصولات خام نصیب این کشور میکند.
به گفته وی، واحدهای پتروشیمی مجموع سیراف، نفتای تولید شده در پالایشگاهها را مصرف میکنند. صادقآبادی گفت: ما قصد داریم همیشه نفتا را به صورت خام به بازارها صادر کنیم و قصد داریم نفتا را به محصولات نهایی تبدیل و این محصولات دارای ارزش افزوده را به فروش برسانیم.
پیشتر منصور معظمی در فروردین سال گذشته با بیان اینکه، این پالایشگاهها صرفاً به بخش خصوصی واگذار میشود و خوراک آنها از پارسجنوبی تأمین میشود، گفته بود: برای احداث هر کدام از این پالایشگاه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری نیاز است که باید توسط سرمایهگذاران بخش خصوصی تأمین شود.
وی با بیان اینکه، بخش خصوصی باید آورده اولیه قابل قبولی را داشته باشد تا بتواند از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند، بیان کرده بود: این پالایشگاهها در فاز دوم عسلویه احداث میشوند و زیرساختهای آنها مانند تصفیه، یوتیلیتی، برق، آب و غیره با تأسیس یک شرکت انجام خواهد شد.
معاون سابق امور برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری اظهارکردهبود: یک شرکت زیرساخت مشترک تشکیل میشود که سهم هر کدام از سرمایهگذاران در آن ۱۰ درصد و سهم شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیز ۲۰ درصد خواهد بود. برای صرفهجویی در هزینهها و تسریع در روند اجرا، کار طراحی اولیه این پالایشگاها انجام شده است.
به گفته معظمی این پروژهها کاملاً اقتصادی و زودبازده هستند و در ظرف ۳ تا ۴ سال سرمایهگذاری اولیه را باز میگردانند.
وی اظهارداشت: با در نظر گرفتن ساخت ۸ پالایشگاه و تأسیسات زیربنایی، مجموعاً ۳ میلیارد دلار در این پروژهها سرمایهگذاری خواهد شد.
در ابتدا قرار بود، از میان ۵۴ متقاضی سرمایهگذاری در طرح فراگیر پالایشی سیراف، طبق وعده وزیر نفت، ۸ سرمایهگذار منتخب تا پایان شهریورماه اعلام شوند اما معرفی این متقاضیان به ۱۵ مهرماه سال ۹۴ موکول شد؛ علیرغم تأخیرهای متعدد در معرفی متقاضیان حضور در این طرح پالایشی، بالاخره وزارت نفت بعد از ارزیابی ۵۴ متقاضی سرمایهگذاری در طرح فراگیر پالایشی سیراف، آبانماه سال ۱۳۹۳، سرمایهگذاران دارای شرایط را برای اجرای این طرح را انتخاب کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.