یک تشکل دانشجویی فعالیت معدن در منطقه حفاظت شده کازرون مخرب است یک تشکل دانشجویی در نامهای به دادستان شهرستان کازرون صدور مجوز برای بهرهبرداران از معادن سنگ گچ در منطقه ارژن پریشان این شهرستان را مخرب و خسارتزا توصیف کرد و خواستار ابهامزدایی و بررسی موضوع شده است. به گزارش ایرنا، در این نامه […]
یک تشکل دانشجویی
فعالیت معدن در منطقه حفاظت شده کازرون مخرب است
یک تشکل دانشجویی در نامهای به دادستان شهرستان کازرون صدور مجوز برای بهرهبرداران از معادن سنگ گچ در منطقه ارژن پریشان این شهرستان را مخرب و خسارتزا توصیف کرد و خواستار ابهامزدایی و بررسی موضوع شده است.
به گزارش ایرنا، در این نامه که از سوی مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز خطاب به حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین لطفی دادستان شهرستان کازرون نوشته شده، آمده است: منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان مشمول بند الف موافقتنامه سال ۵۴ بوده و فعالیت معدنی در آن منطقه ممنوع میباشد.
در ادامه این نامه میخوانیم: همچنین ماده۲ ضوابط زیستمحیطی فعالیتهای معدنی، انجام فعالیتهای معدنی در مناطق مشمول بند(الف) را کماکان ممنوع دانسته است. همچنین این منطقه در زیرمجموعه زیستکره کنوانسیون رامسر قرار دارد و تحت حمایتهای مالی یونسکو است.
مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز در ادامه تأکید کرده است: با این وجود تنها یکی از نمونههای نگرانکننده از این قرار است که باوجود ابطال مجوز کارخانه استخراج از معدن گچ در منطقه ارژن پریشان در سال ۱۳۹۳، متأسفانه در اسفند ۱۳۹۷ این مجوز برای همان بهرهبردار و این بار در محلی با پوشش گیاهی متراکمتر مجدداً صادر شده و متأسفانه فعالیتهای مخرب و خسارات جدی و جبرانناپذیر به جنگلهای بلوط این منطقه از سر گرفته شده است.
این نامه میافزاید: سؤال و ابهام اینجاست که چنین مجوزیهایی علیرغم ابطال در سالهای گذشته چرا، چگونه و با چه توجیهی مجدداً و در منطقه آسیبپذیرتر صادر شده است! ؟ آیا صادر شدن چنین مجوزی آن هم از جانب سازمانی که وظیفه حفاظت از محیطزیست را دارد در تعارض و تقابل با فلسفه وجودی این سازمان نیست؟
مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز از دادستان درخواست کرده که با فوریت به این موضوع رسیدگی کند و ضمن صدور دستور قضائی جهت توقف فعالیت و ابطال مجوز معدن خاطیان امر نیز مجازات شوند.
مسؤولان اداره کل حفاظت محیطزیست استان فارس هنوز واکنشی به این نامه و شکواییه دانشجویان نشان ندادهاند.
گفتنی است که منطقه حفاظت شده ارژن پریشان در سال ۱۳۵۱ با وسعت ۱۹۱ هزار هکتار به عنوان پارک بینالمللی انتخاب گردید و در سال ۱۳۶۱ طی مصوبه شماره ۹۸ شورایعالی محیطزیست با کاهش وسعت به ۵۶ هزار ۷۱۳ هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان و از طرف سازمان ملل به عنوان ذخیره گاه زیست کره ارژن و پریشان معرفی گردید.
منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان در بخش جنوبی رشته کوههای زاگرس و در ۶۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد، راه مهم ارتباطی فارس به استانهای خوزستان و بوشهر از کنار این منطقه میگذرد. در شمال این منطقه روستای دشت ارژن و در غرب منطقه شهر کازرون به فاصله ۲۰ کیلومتری واقع شدهاند.
در حد فاصل تالاب ارژن و پریشان منطقهای به وسعت حدوداً شش هزار هکتار که غالباً از جنگلهای انبوه بلوط پوشیده شده به عنوان محدوده امن منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان انتخاب و از سال ۱۳۵۷ توجه ویژهای به آن شد بهطوری که از هر گونه فعالیت کشاورزی و دامداری و فعالیتهای انسانی در آن جلوگیری به عمل آمد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.